pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kartalkaya Barajı, 34 Bin Dekar Zirai Arazinin Sulanmasını Sağlayacak

09.06.2017 - 11:38, Güncelleme: 09.06.2017 - 11:38
 

Kartalkaya Barajı, 34 Bin Dekar Zirai Arazinin Sulanmasını Sağlayacak

SİVAS (AA) - Gemerek ilçesinde yapımı devam eden Kartalkaya Barajının 34 bin dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacağı bildirildi. Devlet Su İşleri...

SİVAS (AA) - Gemerek ilçesinde yapımı devam eden Kartalkaya Barajının 34 bin dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacağı bildirildi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas'a yaptıkları yatırımlarla münbit toprakları suyla buluşturduklarını belirtti. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "Gölsu" projesi kapsamında Sivas'ın da nasibini aldığını aktaran Acu, "Doğu Anadolu Gelişim Projesi (DAP) kapsamında bulunan Sivas ilimizde 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 698 bin 430 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 332 milyon lira gelir artışı, 162 adet yerleşim yerinin ve 32 bin 800 dekar arazinin taşkınlardan korunması, HES’lerin kurulu gücünün 198 bin 825 MW’a çıkarılması ve 918 milyon milyon kWh yıllık hidroelektrik enerjisi üretimi hedeflenmektedir." ifadelerini kullandı. Bu kapsamda Gemerek ilçesindeki Kartalkaya Barajında çalışmaların devam ettiğini anımsatan Acu, şunları kaydetti:"Kartalkaya Barajı’nda depolanacak su ile 37 bin 990 dekar zirai alanın sulanması sağlanacaktır. Kartalkaya Barajı dolu savağı, sol sahilde yandan alışlı kontrolsüz tipte projelendirilmiştir. Projede malzeme ulaşım yolları tamamlanmış, Seydinali ve Deliler Köyleri rölekasyon yollarında çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca Derivasyon tünelinde delgi işleri çift yönlü devam etmekte olup giriş kısmında 70 metre, çıkış kısmında 100 metre olmak üzere 170 metre tünel kazısı tamamlanmış, sağ sahilde ise gövde sıyırma kazıları devam etmektedir. Proje kapsamında 490,52 metre derivasyon tüneli, dolusavak, rölakasyon yolları, 2 adet batardo, gövde sıyırma kazısı, enjeksiyon ve 3 milyon 326 bin 662 metreküp dolgu imalatı yapılacaktır."Projenin tamamlanması ile toplamda yıllık 16 milyon 787 bin 290 lira gelir artışı sağlanmasının hedeflendiğini belirten Acu, projenin yapılmasında en büyük destekçi olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkür etti.
SİVAS (AA) - Gemerek ilçesinde yapımı devam eden Kartalkaya Barajının 34 bin dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacağı bildirildi. Devlet Su İşleri...

SİVAS (AA) - Gemerek ilçesinde yapımı devam eden Kartalkaya Barajının 34 bin dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacağı bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas'a yaptıkları yatırımlarla münbit toprakları suyla buluşturduklarını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "Gölsu" projesi kapsamında Sivas'ın da nasibini aldığını aktaran Acu, "Doğu Anadolu Gelişim Projesi (DAP) kapsamında bulunan Sivas ilimizde 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 698 bin 430 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 332 milyon lira gelir artışı, 162 adet yerleşim yerinin ve 32 bin 800 dekar arazinin taşkınlardan korunması, HES’lerin kurulu gücünün 198 bin 825 MW’a çıkarılması ve 918 milyon milyon kWh yıllık hidroelektrik enerjisi üretimi hedeflenmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda Gemerek ilçesindeki Kartalkaya Barajında çalışmaların devam ettiğini anımsatan Acu, şunları kaydetti:

"Kartalkaya Barajı’nda depolanacak su ile 37 bin 990 dekar zirai alanın sulanması sağlanacaktır. Kartalkaya Barajı dolu savağı, sol sahilde yandan alışlı kontrolsüz tipte projelendirilmiştir. Projede malzeme ulaşım yolları tamamlanmış, Seydinali ve Deliler Köyleri rölekasyon yollarında çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca Derivasyon tünelinde delgi işleri çift yönlü devam etmekte olup giriş kısmında 70 metre, çıkış kısmında 100 metre olmak üzere 170 metre tünel kazısı tamamlanmış, sağ sahilde ise gövde sıyırma kazıları devam etmektedir. Proje kapsamında 490,52 metre derivasyon tüneli, dolusavak, rölakasyon yolları, 2 adet batardo, gövde sıyırma kazısı, enjeksiyon ve 3 milyon 326 bin 662 metreküp dolgu imalatı yapılacaktır."

Projenin tamamlanması ile toplamda yıllık 16 milyon 787 bin 290 lira gelir artışı sağlanmasının hedeflendiğini belirten Acu, projenin yapılmasında en büyük destekçi olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.