pendik escort bayan
ak

"Kariyer Bir Bebeği Büyütmek Gibi Bir Şey"

Spor 18.04.2018 - 11:48, Güncelleme: 18.04.2018 - 11:48
 

"Kariyer Bir Bebeği Büyütmek Gibi Bir Şey"

Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel:- "Kariyer bir bebeği büyütmek gibi bir şey onu her zaman besleyeceksiniz"- "Başarının sırrı işi kucaklamak. Gönülden yapılacak. Dil söyler kulak dinler, kalp söyler bütün kainat dinler"

İSTANBUL (AA) - Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, "Kariyer bir bebeği büyütmek gibi bir şey onu her zaman besleyeceksiniz." dedi. Biruni Üniversitesi'nin düzenlediği 3. Biruni Kariyer Günleri etkinliğinde konuşan Yüksel, 4 yıllık bir üniversite olduklarını ve bu işe önem verdiklerini söyledi.Yüksel, "Çünkü öğrencilerimiz mezun olmadan önce iş hayatını biran önce öğrensinler istiyoruz. Sağlık günümüzde çok hızlı ilerliyor. Bu anlamda devamlı yenilikler oluyor. Bu tür etkinliklerle sektörle öğrencileri bir araya getirerek öğrenci ve mezunlara en iyi eğitimi verdikten sonra işe yerleşmeleri konusunda da her türlü desteği sağlıyoruz." diye konuştu.En önemli şeyin yetenekleri keşfetmek olduğunun altını çizen Yüksel, "Fark oluşturun. Bir firmayla görüşürken ben iyi bir okuldan mezunum, konuya hakimim ama farklı şeylerim var deyin. Geldiğimiz çağda en büyük sermaye teknoloji, bilgi ve yetimiş insan gücü. Dolayısıyla yetişmiş insan gücü en önemlisi." açıklamasında bulundu. Yüksel, şunları kaydetti:"İnsan bir yerlere gelirse aklı ile gelir. Akıl olmazsa siz ne kadar çok çalışıyorsanız çalışın hepsi sıfır ile çarpılır. Hayatta en önemli şey iletişim. İletişiminiz olmadımı yine başarınız, çalışmanız çarpı sıfır. Yaptığınız işi seveceksiniz. Maharet güzeli görmektir. Sevginin sırrına erebilimektir. Kariyer bir bebeği büyütmek gibi bir şey onu her zaman besleyeceksiniz. Herkes kendi yeteneğini bilsin. Bütün dünyadaki işler algı operasyonu. Karşı taraf sizin için ne düşünüyor bu önemli. Duygusal zekanın 3'üncü boyutu empati. Empatiniz olmazsa çarpı yine sıfırsınız.Başarının sırrı işi kucaklamak. Gönülden yapılacak. Dil söyler kulak dinler, kalp söyler bütün kainat dinler. Yunus Emre'nin dediği gibi işi aşkla yapacağız. İşi aşkla yapan dünyayı taşır. Aşksız yapan ölü ceset taşır. Bizim iletişimimiz Avrupa ve Amerika'dan çok daha iyi ama biz zora gelince kaçıyoruz. Sıkıntı burada. Halbuki herkese zor. Einstein, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğim için Einstein oldum diyor." Biruni'nin yüzde 80 vaktini düşündüğünü belirten Yüksel, "Yürürken düşünün, otobüste düşünün, araba sürerken düşünün. Düşünün ki mutlu olasınız. İnsanları mutlu edesiniz, çevrenizdekileri, eşinizi, akrabalarınızı, yakınlarınızı, annenizi, babanızı bir tek sizi kıskananlar mutsuz olur. Kıskanan da kendine eder hiçbir yaptırımı yok." dedi.Biruni Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Lütfiye Karcıoğlu Batur ise Kariyer Merkezi'nin her zaman öğrencilerin kariyerlerini planlamada yanlarında olduğunu belirtti.
Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel:- "Kariyer bir bebeği büyütmek gibi bir şey onu her zaman besleyeceksiniz"- "Başarının sırrı işi kucaklamak. Gönülden yapılacak. Dil söyler kulak dinler, kalp söyler bütün kainat dinler"

İSTANBUL (AA) - Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, "Kariyer bir bebeği büyütmek gibi bir şey onu her zaman besleyeceksiniz." dedi.

Biruni Üniversitesi'nin düzenlediği 3. Biruni Kariyer Günleri etkinliğinde konuşan Yüksel, 4 yıllık bir üniversite olduklarını ve bu işe önem verdiklerini söyledi.

Yüksel, "Çünkü öğrencilerimiz mezun olmadan önce iş hayatını biran önce öğrensinler istiyoruz. Sağlık günümüzde çok hızlı ilerliyor. Bu anlamda devamlı yenilikler oluyor. Bu tür etkinliklerle sektörle öğrencileri bir araya getirerek öğrenci ve mezunlara en iyi eğitimi verdikten sonra işe yerleşmeleri konusunda da her türlü desteği sağlıyoruz." diye konuştu.

En önemli şeyin yetenekleri keşfetmek olduğunun altını çizen Yüksel, "Fark oluşturun. Bir firmayla görüşürken ben iyi bir okuldan mezunum, konuya hakimim ama farklı şeylerim var deyin. Geldiğimiz çağda en büyük sermaye teknoloji, bilgi ve yetimiş insan gücü. Dolayısıyla yetişmiş insan gücü en önemlisi." açıklamasında bulundu.

Yüksel, şunları kaydetti:

"İnsan bir yerlere gelirse aklı ile gelir. Akıl olmazsa siz ne kadar çok çalışıyorsanız çalışın hepsi sıfır ile çarpılır. Hayatta en önemli şey iletişim. İletişiminiz olmadımı yine başarınız, çalışmanız çarpı sıfır. Yaptığınız işi seveceksiniz. Maharet güzeli görmektir. Sevginin sırrına erebilimektir. Kariyer bir bebeği büyütmek gibi bir şey onu her zaman besleyeceksiniz. Herkes kendi yeteneğini bilsin. Bütün dünyadaki işler algı operasyonu. Karşı taraf sizin için ne düşünüyor bu önemli. Duygusal zekanın 3'üncü boyutu empati. Empatiniz olmazsa çarpı yine sıfırsınız.

Başarının sırrı işi kucaklamak. Gönülden yapılacak. Dil söyler kulak dinler, kalp söyler bütün kainat dinler. Yunus Emre'nin dediği gibi işi aşkla yapacağız. İşi aşkla yapan dünyayı taşır. Aşksız yapan ölü ceset taşır. Bizim iletişimimiz Avrupa ve Amerika'dan çok daha iyi ama biz zora gelince kaçıyoruz. Sıkıntı burada. Halbuki herkese zor. Einstein, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğim için Einstein oldum diyor."

Biruni'nin yüzde 80 vaktini düşündüğünü belirten Yüksel, "Yürürken düşünün, otobüste düşünün, araba sürerken düşünün. Düşünün ki mutlu olasınız. İnsanları mutlu edesiniz, çevrenizdekileri, eşinizi, akrabalarınızı, yakınlarınızı, annenizi, babanızı bir tek sizi kıskananlar mutsuz olur. Kıskanan da kendine eder hiçbir yaptırımı yok." dedi.

Biruni Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Lütfiye Karcıoğlu Batur ise Kariyer Merkezi'nin her zaman öğrencilerin kariyerlerini planlamada yanlarında olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.