pendik escort bayan
ak

Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası

12.05.2017 - 12:03, Güncelleme: 12.05.2017 - 12:03
 

Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşunda bulunuldu...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, yaptığı konuşmada, geçen 10-15 yıl içinde ülkedeki trafik altyapısı ve bu alandaki çalışmaların ileri düzeye ulaştığını ancak trafik kazalarını o oranda azaltamadıklarını söyledi.Kazaların önceleri yol ve altyapı hatasından olabildiğinin ifade edildiğini hatırlatan Haktankaçmaz, "Ama şimdi büyük oranda sürücü hatasından, kurallara uymamadan kaynaklanıyor. Rakamlara baktığımız zaman terör nedeniyle kaybettiğimiz insanımızla neredeyse başa baş bir kayıp söz konusu." dedi.İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu da 2008 yılında hayata geçirilen "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefleri ve Çözüm Projeleri" ile 2012 yılında yayımlanan Başbakanlık Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı kapsamında 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılmasının hedeflendiğini dile getirdi.Kırıkkale'de 2016 yılında 10 ölümlü, 928 yaralanmalı, bin 128 maddi hasarlı olmak üzere toplam 2 bin 66 trafik kazasının meydana geldiğini bildiren Çorumlu, şunları söyledi:"Bu kazalarda 12 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, bin 819 vatandaşımızın de yaralandığını ne yazık ki sizlerle paylaşmak isterim. Yine, aynı dönemde 15 bin 383 makbuz karşılığı toplam 3 milyon 555 bin 315 lira para cezası tatbik edilmiş, 288 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan, 11 araç sürücüsüne 100 ceza puanını doldurmaktan işlem yapılarak sürücü belgeleri geçici süreliğine geri alınmış, bin 344 adet araç çeşitli gerekçeler ile trafikten men edilmiştir. 2016 yıl sonu itibari ile ilimizdeki tescilli araç sayısı 67 bin 337'dir. Yine ilimizdeki sürücü belgesi sayısı ise 130 bin 323'tür."Çorumlu, Kırıkkale'nin Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin güzergahı ve kavşağı olması nedeniyle trafik yoğunluğu en fazla olan bir il konumunda olduğuna işaret etti.Konuşmaların ardından trafikte yılın sürücüleri seçilen Bilal Yıldız, Nuri Bal, Süleyman Gevrek ve Nevzat Bayın'a hediyeleri verildi.Programda, 112 Acil Servis ekipleri senaryo gereği trafik kazasında sıkışmış bir vatandaşı araçtan güvenli şekilde çıkardı.Tören, sağlık, itfaiye, karayolları ve trafik stantlarının gezilmesiyle son buldu.
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşunda bulunuldu...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, yaptığı konuşmada, geçen 10-15 yıl içinde ülkedeki trafik altyapısı ve bu alandaki çalışmaların ileri düzeye ulaştığını ancak trafik kazalarını o oranda azaltamadıklarını söyledi.

Kazaların önceleri yol ve altyapı hatasından olabildiğinin ifade edildiğini hatırlatan Haktankaçmaz, "Ama şimdi büyük oranda sürücü hatasından, kurallara uymamadan kaynaklanıyor. Rakamlara baktığımız zaman terör nedeniyle kaybettiğimiz insanımızla neredeyse başa baş bir kayıp söz konusu." dedi.

İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu da 2008 yılında hayata geçirilen "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefleri ve Çözüm Projeleri" ile 2012 yılında yayımlanan Başbakanlık Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı kapsamında 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Kırıkkale'de 2016 yılında 10 ölümlü, 928 yaralanmalı, bin 128 maddi hasarlı olmak üzere toplam 2 bin 66 trafik kazasının meydana geldiğini bildiren Çorumlu, şunları söyledi:

"Bu kazalarda 12 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, bin 819 vatandaşımızın de yaralandığını ne yazık ki sizlerle paylaşmak isterim. Yine, aynı dönemde 15 bin 383 makbuz karşılığı toplam 3 milyon 555 bin 315 lira para cezası tatbik edilmiş, 288 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan, 11 araç sürücüsüne 100 ceza puanını doldurmaktan işlem yapılarak sürücü belgeleri geçici süreliğine geri alınmış, bin 344 adet araç çeşitli gerekçeler ile trafikten men edilmiştir. 2016 yıl sonu itibari ile ilimizdeki tescilli araç sayısı 67 bin 337'dir. Yine ilimizdeki sürücü belgesi sayısı ise 130 bin 323'tür."

Çorumlu, Kırıkkale'nin Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin güzergahı ve kavşağı olması nedeniyle trafik yoğunluğu en fazla olan bir il konumunda olduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından trafikte yılın sürücüleri seçilen Bilal Yıldız, Nuri Bal, Süleyman Gevrek ve Nevzat Bayın'a hediyeleri verildi.

Programda, 112 Acil Servis ekipleri senaryo gereği trafik kazasında sıkışmış bir vatandaşı araçtan güvenli şekilde çıkardı.

Tören, sağlık, itfaiye, karayolları ve trafik stantlarının gezilmesiyle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.