pendik escort bayan
ak

Karapınar'dan Kısa Kısa

17.12.2018 - 11:58, Güncelleme: 17.12.2018 - 11:58
 

Karapınar'dan Kısa Kısa

KONYA (AA) - Karapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından okullarda "Sağlıklı Beslenme ve Obezite " konulu seminer verildi.İlçe Sağlık Müdürlüğü...

KONYA (AA) - Karapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından okullarda "Sağlıklı Beslenme ve Obezite " konulu seminer verildi.İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri Gülsüm Soran ve Aysun Keçeoğlu tarafından öğrencilere verilen seminerlerde, çocuk küçük yaşta edinilen alışkanlıkların yetişkin dönemde de etkili olduğu belirtildi.Sağlık yetkilileri, okul içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi, yeterli ve dengeli beslenme ve hareketli yaşam önerilerinde bulundu.Slayt eşliğinde sunumdan sonra öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.- Öğrencilere "Mevzek" bitkisi tanıtıldı- Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi öğrencilerine endemik bitki türü olan Karapınar Merdivenli mevkisinde yetişen "mevzek" bitkisi hakkında bilgi verildi.Konya Orman Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliğinden Orman Mühendisi Asım Niyazoğlu mevzek bitkisinin endemik tür olarak tespit edildiğini söyledi.Ülkemizde bu tür bitkinin başka bir yerde yetişmediğinin belirlendiğini ifade eden Niyazoğlu, şunları kaydetti:"Bu türün ekonomik ve tıbbi değerinin olup olmadığı araştırılmaktadır. Bu türün en önemli tehdit unsuru otlatma baskısıdır. Bu baskının türe olan etkisinin tespit edebilmek amacıyla yaklaşık iki dönüm arazi tel çiti içerisine alınarak gelişmeler takip edilmektedir. Bizlerin bu bitkiyi korumamız gerekir. Bunun sağlanabilmesi için de yöre halkının bilinçlendirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle bakanlık elamanları olarak zaman zaman yöre halkına, okullarda öğrencileri, mahalle muhtarlarımızı bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecektir."
KONYA (AA) - Karapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından okullarda "Sağlıklı Beslenme ve Obezite " konulu seminer verildi.İlçe Sağlık Müdürlüğü...

KONYA (AA) - Karapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından okullarda "Sağlıklı Beslenme ve Obezite " konulu seminer verildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri Gülsüm Soran ve Aysun Keçeoğlu tarafından öğrencilere verilen seminerlerde, çocuk küçük yaşta edinilen alışkanlıkların yetişkin dönemde de etkili olduğu belirtildi.

Sağlık yetkilileri, okul içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi, yeterli ve dengeli beslenme ve hareketli yaşam önerilerinde bulundu.

Slayt eşliğinde sunumdan sonra öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.

- Öğrencilere "Mevzek" bitkisi tanıtıldı

- Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi öğrencilerine endemik bitki türü olan Karapınar Merdivenli mevkisinde yetişen "mevzek" bitkisi hakkında bilgi verildi.

Konya Orman Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliğinden Orman Mühendisi Asım Niyazoğlu mevzek bitkisinin endemik tür olarak tespit edildiğini söyledi.

Ülkemizde bu tür bitkinin başka bir yerde yetişmediğinin belirlendiğini ifade eden Niyazoğlu, şunları kaydetti:

"Bu türün ekonomik ve tıbbi değerinin olup olmadığı araştırılmaktadır. Bu türün en önemli tehdit unsuru otlatma baskısıdır. Bu baskının türe olan etkisinin tespit edebilmek amacıyla yaklaşık iki dönüm arazi tel çiti içerisine alınarak gelişmeler takip edilmektedir. Bizlerin bu bitkiyi korumamız gerekir. Bunun sağlanabilmesi için de yöre halkının bilinçlendirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle bakanlık elamanları olarak zaman zaman yöre halkına, okullarda öğrencileri, mahalle muhtarlarımızı bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecektir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.