pendik escort bayan
ak

Karaman'da Pancar Üreticilerinden Traktörlü Eylem

23.10.2017 - 13:58, Güncelleme: 23.10.2017 - 13:58
 

Karaman'da Pancar Üreticilerinden Traktörlü Eylem

KARAMAN (AA) - Karaman'da pancar üreticileri, kota ve randevu sistemine tepki göstermek için traktörle eylem yaptı. Farklı köylerden traktörleri ile...

KARAMAN (AA) - Karaman'da pancar üreticileri, kota ve randevu sistemine tepki göstermek için traktörle eylem yaptı. Farklı köylerden traktörleri ile konvoy halinde kent merkezine gelen 50 üretici, Ereğli Şeker Fabrikası Karaman Ziraat Bölge Şefliği önünde eylem yapmak istemesi üzerine polis ekiplerince 1. İstasyon Caddesi üzerinde durduruldu. Eylem yapan çiftçilerin yanına gelen Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, çiftçilerden sakin olmalarını isteyerek sorunun çözümü için çalıştıklarını belirtti. Muğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, pancar üreticisinin uygulanan randevu sisteminden geçen yıldan bu yana şikayetçi olduğunu söyledi. Yetkililerin kendilerine bu ayın 20'sinde kotaları arttıracaklarını söylediklerini ifade eden Muğlu, şöyle konuştu: "Cumartesi günü ilimize gelen TBMM Tarım Komisyonu üyeleri ile yapılan toplantıda bu sorunu dile getirdim. Çeşitli dedikodular var. Bir kişinin pancar sökme makinesi aldığı ve bu kişinin söktüğü tarlalardan gelen pancarların kota ve randevu olmadan teslim alındığı iddia ediliyor. Bu kişiye para kazandırmak için kotaların düşük tutulduğu üretici arasında konuşuluyor. Üreticinin hakkı yeniyor. Çiftçinin işi gücü bir tek pancar değil ki. Bu sistemle üreticinin pancarı Ocak ayına kadar bitmez. Yağmurda, karda çiftçi ne yapsın? Neden bu çiftçiyi bu kadar üzüyorsunuz. Fabrikanın yaptığı büyük bir haksızlık. Yetkililerin bunu araştırmasını istiyoruz. Kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapılsın. Üretici mağdur edilmesin." Muğlu son olarak Çarşamba gününe kadar sorunun düzelmemesi halinde tekrar eylem yapacaklarını aktardı. Yaklaşık 1 saat boyunca traktörleri ile caddeyi trafiğe kapatan çiftçiler daha sonra dağıldı. Ereğli Şeker Fabrikası Karaman Ziraat Bölge Şefliği yetkililerinden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
KARAMAN (AA) - Karaman'da pancar üreticileri, kota ve randevu sistemine tepki göstermek için traktörle eylem yaptı. Farklı köylerden traktörleri ile...
KARAMAN (AA) - Karaman'da pancar üreticileri, kota ve randevu sistemine tepki göstermek için traktörle eylem yaptı.
Farklı köylerden traktörleri ile konvoy halinde kent merkezine gelen 50 üretici, Ereğli Şeker Fabrikası Karaman Ziraat Bölge Şefliği önünde eylem yapmak istemesi üzerine polis ekiplerince 1. İstasyon Caddesi üzerinde durduruldu.
Eylem yapan çiftçilerin yanına gelen Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, çiftçilerden sakin olmalarını isteyerek sorunun çözümü için çalıştıklarını belirtti.
Muğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, pancar üreticisinin uygulanan randevu sisteminden geçen yıldan bu yana şikayetçi olduğunu söyledi.
Yetkililerin kendilerine bu ayın 20'sinde kotaları arttıracaklarını söylediklerini ifade eden Muğlu, şöyle konuştu:
"Cumartesi günü ilimize gelen TBMM Tarım Komisyonu üyeleri ile yapılan toplantıda bu sorunu dile getirdim. Çeşitli dedikodular var. Bir kişinin pancar sökme makinesi aldığı ve bu kişinin söktüğü tarlalardan gelen pancarların kota ve randevu olmadan teslim alındığı iddia ediliyor. Bu kişiye para kazandırmak için kotaların düşük tutulduğu üretici arasında konuşuluyor. Üreticinin hakkı yeniyor. Çiftçinin işi gücü bir tek pancar değil ki. Bu sistemle üreticinin pancarı Ocak ayına kadar bitmez. Yağmurda, karda çiftçi ne yapsın? Neden bu çiftçiyi bu kadar üzüyorsunuz. Fabrikanın yaptığı büyük bir haksızlık. Yetkililerin bunu araştırmasını istiyoruz. Kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapılsın. Üretici mağdur edilmesin."
Muğlu son olarak Çarşamba gününe kadar sorunun düzelmemesi halinde tekrar eylem yapacaklarını aktardı.
Yaklaşık 1 saat boyunca traktörleri ile caddeyi trafiğe kapatan çiftçiler daha sonra dağıldı.
Ereğli Şeker Fabrikası Karaman Ziraat Bölge Şefliği yetkililerinden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.