pendik escort bayan
ak

Kara Harp Okulu Darbe Davasında Ara Karar

15.03.2018 - 16:18, Güncelleme: 15.03.2018 - 16:18
 

Kara Harp Okulu Darbe Davasında Ara Karar

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'nda yaşanan eylemlere ilişkin 5'i firari, 307 sanığın yargılandığı davada mahkeme, 60 eski askeri öğrencinin tahliyesini kararlaştırdı- Mahkeme, davanın firari sanıklarından eski albay İlhami Polat ve eski

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'nda yaşanan eylemlere ilişkin 5'i firari, 307 sanığın yargılanmasına devam edildi.Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.Sanık savunmalarının alınmasıyla devam edilen duruşmada Mahkeme Başkanı Muhammed Yavuz, dava dosyasına giren evrakları okudu.Ardından savcının mütalaasını alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.Buna göre mahkeme, olay tarihinde bütünleme sınavı için okulda bulundukları belirlenen ve FETÖ ile iltisakı tespit edilemeyen 60 eski askeri öğrencinin, "tutuklu bulundukları süre" ve "delillerin büyük ölçüde toplanmış olması" gerekçesiyle adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.Mahkeme, davanın firari sanıklarından eski albay İlhami Polat ve eski yarbay Sait Tosun hakkında ise kırmızı bülten çıkarılmasına hükmetti.Davanın görülmesine 19 Mart Pazartesi devam edilecek.
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'nda yaşanan eylemlere ilişkin 5'i firari, 307 sanığın yargılandığı davada mahkeme, 60 eski askeri öğrencinin tahliyesini kararlaştırdı- Mahkeme, davanın firari sanıklarından eski albay İlhami Polat ve eski

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'nda yaşanan eylemlere ilişkin 5'i firari, 307 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Sanık savunmalarının alınmasıyla devam edilen duruşmada Mahkeme Başkanı Muhammed Yavuz, dava dosyasına giren evrakları okudu.

Ardından savcının mütalaasını alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.

Buna göre mahkeme, olay tarihinde bütünleme sınavı için okulda bulundukları belirlenen ve FETÖ ile iltisakı tespit edilemeyen 60 eski askeri öğrencinin, "tutuklu bulundukları süre" ve "delillerin büyük ölçüde toplanmış olması" gerekçesiyle adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.

Mahkeme, davanın firari sanıklarından eski albay İlhami Polat ve eski yarbay Sait Tosun hakkında ise kırmızı bülten çıkarılmasına hükmetti.

Davanın görülmesine 19 Mart Pazartesi devam edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.