pendik escort bayan
ak

Kanseri Tetikleyen Asbestli Su Boruları

27.09.2018 - 11:28, Güncelleme: 27.09.2018 - 11:28
 

Kanseri Tetikleyen Asbestli Su Boruları

NİĞDE (AA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, içme suyu hattında kullanılan asbetsli boruların değiştirilmesi gerektiğini söyledi.Gürer, Kemerhisar...

NİĞDE (AA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, içme suyu hattında kullanılan asbetsli boruların değiştirilmesi gerektiğini söyledi.Gürer, Kemerhisar beldesini ziyaretinde, Kemerhisar beldesi ve Kızılca köyünde içme suyu hattında kullanılan asbestli boruların değiştirilmesi gerektiğini söyledi.Asbestli boruların kanseri tetiklediğini ve kullanımının 2010'da Türkiye'de yasaklandığını hatırlatan Gürer, şunları kaydetti:"İçme suyu hatlarında asbest kullanımıyla ilgili sorunu, geçtiğimiz yıl soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdım ve önergeye İller Bankası aracılığıyla yanıt verildi. İller Bankası'ndan gelen yanıtta, 1052 yerel yönetimin içme suyu hatlarında asbestli su borusu kullandığı açıklanmıştı. Bu, önemsenmesi gereken, ciddi tedbirler alınması gereken çok önemli bir durum. Ülkemizde kanser vakalarının yaygınlaştığı bir dönemde, kansere neden olduğu ortaya çıkan, kullanımı yasaklanan asbestin halen içme suyu borularında kullanılıyor olması, kabul edilebilir bir durum değildir. Ülkede ne kadar asbestli içme suyu borusu varsa değiştirilmelidir."
NİĞDE (AA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, içme suyu hattında kullanılan asbetsli boruların değiştirilmesi gerektiğini söyledi.Gürer, Kemerhisar...

NİĞDE (AA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, içme suyu hattında kullanılan asbetsli boruların değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Gürer, Kemerhisar beldesini ziyaretinde, Kemerhisar beldesi ve Kızılca köyünde içme suyu hattında kullanılan asbestli boruların değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Asbestli boruların kanseri tetiklediğini ve kullanımının 2010'da Türkiye'de yasaklandığını hatırlatan Gürer, şunları kaydetti:

"İçme suyu hatlarında asbest kullanımıyla ilgili sorunu, geçtiğimiz yıl soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdım ve önergeye İller Bankası aracılığıyla yanıt verildi. İller Bankası'ndan gelen yanıtta, 1052 yerel yönetimin içme suyu hatlarında asbestli su borusu kullandığı açıklanmıştı. Bu, önemsenmesi gereken, ciddi tedbirler alınması gereken çok önemli bir durum.

Ülkemizde kanser vakalarının yaygınlaştığı bir dönemde, kansere neden olduğu ortaya çıkan, kullanımı yasaklanan asbestin halen içme suyu borularında kullanılıyor olması, kabul edilebilir bir durum değildir. Ülkede ne kadar asbestli içme suyu borusu varsa değiştirilmelidir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.