pendik escort bayan
ak

Kangal Köpeği İlçe Turizmine Katkı Sağlayacak

22.12.2016 - 10:59, Güncelleme: 22.12.2016 - 10:59
 

Kangal Köpeği İlçe Turizmine Katkı Sağlayacak

Kangal Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, kangal köpeklerinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve turizme entegrasyonu projesiyle ilçe turizmine katkı sağlanacak.

Sivas (AA) - Kangal Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, kangal köpeklerinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve turizme entegrasyonu projesiyle ilçe turizmine katkı sağlanacak. Kangal Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaymakamlık tarafından hazırlanan ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından kabul edilen projeyle dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin marka değerinin korunması amaçlanıyor.Kaymakamlık koordinesinde yürütülen projeyle Kangal köpeğinin ırk ve gen özelliklerinin korunması ve ırkının devamı için 1988'de Kangal Araştırma Uygulama ve Dokümantasyon Merkezinin üzerine kurulacak tesiste, mesire alanı, çocuk Oyun parkı, köpek barınakları, köpek gezinti alanları, yavrulama alanları ve otoparktan oluşan komplike bir tesis oluşturulacak.Kangal köpeğinin barınaklarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi, veterinerlik hizmetlerinin geliştirilmesi ve köpek çiftliğinin turizm merkezine dönüştürülmesi amacıyla kurulacak tesisle Kangal köpeği daha iyi tanıtılacak.Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi proje ortağı ile yürütülen çalışmalar kapsamında tesiste Kangal köpeklerinin hastalıklarının teşhis ve tedavileri yapılacak, bilimsel çalışmalar yürütülecek.Projenin bir diğer ortağı olan Kangal ve Çevre Köyleri Derneği de projenin halk tarafından sahiplenilmesi ve geniş kitlelere yayılmasına yönelik çalışmalar geliştirilecek.Yaklaşık 420 bin lira projenin yüzde 75'i ORAN yüzde 25'i ise Kangal Kaymakamlığı tarafından karşılanacak.Projenin bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Kangal Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, kangal köpeklerinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve turizme entegrasyonu projesiyle ilçe turizmine katkı sağlanacak.
Sivas (AA) - Kangal Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, kangal köpeklerinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve turizme entegrasyonu projesiyle ilçe turizmine katkı sağlanacak.
 

Kangal Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaymakamlık tarafından hazırlanan ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından kabul edilen projeyle dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin marka değerinin korunması amaçlanıyor.

Kaymakamlık koordinesinde yürütülen projeyle Kangal köpeğinin ırk ve gen özelliklerinin korunması ve ırkının devamı için 1988'de Kangal Araştırma Uygulama ve Dokümantasyon Merkezinin üzerine kurulacak tesiste, mesire alanı, çocuk Oyun parkı, köpek barınakları, köpek gezinti alanları, yavrulama alanları ve otoparktan oluşan komplike bir tesis oluşturulacak.

Kangal köpeğinin barınaklarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi, veterinerlik hizmetlerinin geliştirilmesi ve köpek çiftliğinin turizm merkezine dönüştürülmesi amacıyla kurulacak tesisle Kangal köpeği daha iyi tanıtılacak.

Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi proje ortağı ile yürütülen çalışmalar kapsamında tesiste Kangal köpeklerinin hastalıklarının teşhis ve tedavileri yapılacak, bilimsel çalışmalar yürütülecek.

Projenin bir diğer ortağı olan Kangal ve Çevre Köyleri Derneği de projenin halk tarafından sahiplenilmesi ve geniş kitlelere yayılmasına yönelik çalışmalar geliştirilecek.

Yaklaşık 420 bin lira projenin yüzde 75'i ORAN yüzde 25'i ise Kangal Kaymakamlığı tarafından karşılanacak.

Projenin bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

kangal-kopegi-ilce-turizmine-katki-saglayacak-9088255_384_o.jpg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.