pendik escort bayan
ak

Kangal Belediyesi, Kalkım Kaplıcasına talip oldu

14.01.2018 - 18:26, Güncelleme: 14.01.2018 - 18:26
 

Kangal Belediyesi, Kalkım Kaplıcasına talip oldu

KANGAL Belediye Başkanı Mehmet Öztürk Kalkım köyünde bulunan balıklı kaplıcaya talip olduklarını söyledi.

KANGAL Belediye Başkanı Mehmet Öztürk Kalkım köyünde bulunan balıklı kaplıcaya talip olduklarını söyledi.Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk yaptığı açıklamada Kangal Balıklı Kaplıca'nın bir benzerinin yine Kangal ilçesi Kalkım köyünde bulunduğunu belirtti. Kangal Belediyesi olarak ruhsatı olan Kalkım balıklı kaynağının kendilerine verilmesi için İl Özel İdaresine başvuruda bulunduklarını söyleyen Öztürk, bölgenin kalkınması için Kalkım'ın önemli olduğunu vurguladı. Belediye olarak ilçede bulunan değerleri hak ettiği seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını belirten Öztürk, şunları kaydetti: "İlçemizde bulunan değerleri hak ettiği seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz, bunlar hak ettiği yerde değil. Biz istiyoruz ki bunlar daha mükemmel hak ettiği yerlere gelsin. Gerek alt yapısıyla, gerek tesisleriyle gerekse ülkemizin dışından da daha fazla turist çekerek mükemmel bir yere gelsin. Diğer taraftan bir kaplıcamız daha var, Kalkım kaplıcası. Burayla ilgili 9 Ocak'ta İl Özel İdaresine müracaatta bulunduk. 11-12 yıldan beri çalıştırılmayan, ruhsatı alınmış ama bir takım olaylardan dolayı istediğimiz noktaya gelmeyen bakir bir alan.Biz buraya Kangal Belediyesi olarak 10 milyon lira yatırım yapmaya bugünden itibaren hazır olduğumuzu söylüyoruz."Kangalın değerlerini tanıtmayı arzuladıklarını söyleyen Başkan Öztürk şöyle devam etti:"Buradaki yapacağımız çalışmalarda 25 bin nüfuslu Kangal ölçeğini gerek ilimiz gerek ülkemiz hatta ülkemiz dışına açacak bir çalışma olmasını arzu ediyoruz. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum, bugün Kangal elinde bulundurduğu değerlerin yüzde 10'unu bile işletememiş. Söylediğimiz alt yapı ve üst yapı zenginlikleri ile birlikte bizim bunu 10 kat daha arttırmak hedefimiz var. Gerek Kangal koyununda, koçunda, gerek Kangal köpeğinde, gerek kaplıcalarında, gerek madenlerinde, gerekse sulu tarımda ve seracılıkta. Biz bunu hayata geçireceğiz, 2018 yılında herkes bizi takip etsin."
KANGAL Belediye Başkanı Mehmet Öztürk Kalkım köyünde bulunan balıklı kaplıcaya talip olduklarını söyledi.

KANGAL Belediye Başkanı Mehmet Öztürk Kalkım köyünde bulunan balıklı kaplıcaya talip olduklarını söyledi.

Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk yaptığı açıklamada Kangal Balıklı Kaplıca'nın bir benzerinin yine Kangal ilçesi Kalkım köyünde bulunduğunu belirtti. Kangal Belediyesi olarak ruhsatı olan Kalkım balıklı kaynağının kendilerine verilmesi için İl Özel İdaresine başvuruda bulunduklarını söyleyen Öztürk, bölgenin kalkınması için Kalkım'ın önemli olduğunu vurguladı. Belediye olarak ilçede bulunan değerleri hak ettiği seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını belirten Öztürk, şunları kaydetti: "İlçemizde bulunan değerleri hak ettiği seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz, bunlar hak ettiği yerde değil. Biz istiyoruz ki bunlar daha mükemmel hak ettiği yerlere gelsin. Gerek alt yapısıyla, gerek tesisleriyle gerekse ülkemizin dışından da daha fazla turist çekerek mükemmel bir yere gelsin. Diğer taraftan bir kaplıcamız daha var, Kalkım kaplıcası. Burayla ilgili 9 Ocak'ta İl Özel İdaresine müracaatta bulunduk. 11-12 yıldan beri çalıştırılmayan, ruhsatı alınmış ama bir takım olaylardan dolayı istediğimiz noktaya gelmeyen bakir bir alan.Biz buraya Kangal Belediyesi olarak 10 milyon lira yatırım yapmaya bugünden itibaren hazır olduğumuzu söylüyoruz."

Kangalın değerlerini tanıtmayı arzuladıklarını söyleyen Başkan Öztürk şöyle devam etti:

"Buradaki yapacağımız çalışmalarda 25 bin nüfuslu Kangal ölçeğini gerek ilimiz gerek ülkemiz hatta ülkemiz dışına açacak bir çalışma olmasını arzu ediyoruz. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum, bugün Kangal elinde bulundurduğu değerlerin yüzde 10'unu bile işletememiş. Söylediğimiz alt yapı ve üst yapı zenginlikleri ile birlikte bizim bunu 10 kat daha arttırmak hedefimiz var. Gerek Kangal koyununda, koçunda, gerek Kangal köpeğinde, gerek kaplıcalarında, gerek madenlerinde, gerekse sulu tarımda ve seracılıkta. Biz bunu hayata geçireceğiz, 2018 yılında herkes bizi takip etsin."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.