pendik escort bayan
ak

Kanatlı Sektörü Vites Büyüttü

Spor 13.12.2017 - 12:48, Güncelleme: 13.12.2017 - 12:48
 

Kanatlı Sektörü Vites Büyüttü

TZOB Genel Başkanı Bayraktar:- "Kanatlı sektörü üretimde ve ihracatta rekora doğru gidiyor"

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekim ayı itibarıyla son bir yılda, tavuk eti üretiminin 2 milyon 84 bin tonu, tavuk yumurtası üretiminin ise 19 milyar 89 milyon adedi aştığını belirterek, "Kanatlı sektörü üretimde ve ihracatta rekora doğru gidiyor." değerlendirmesinde bulundu. Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, kanatlı sektörünün teknoloji, altyapı ve potansiyel olarak rahatlıkla dünya ülkeleriyle rekabet edebileceğini bildirdi.Ekim itibarıyla son bir yılda, tavuk eti üretiminin 2 milyon 84 bin tonu, tavuk yumurtası üretiminin ise 19 milyar 89 milyon adedi aştığını belirten Bayraktar, kanatlı sektörünün üretimde ve ihracatta rekora doğru gittiğini kaydetti.Ekim ayında yıllık bazda tavuk ve tavuk yumurtası üretiminin arttığına işaret eden Bayraktar, ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre tavuk eti üretiminin yüzde 13,1 artışla 1 milyon 567 bin tondan 1 milyon 772 bin tona, tavuk yumurtası üretimin de yüzde 6,7 artışla 14 milyar 880 milyondan 15 milyar 872 milyona çıktığını bildirdi. Bayraktar, geçen yılın tamamında ise tavuk eti üretiminin 1 milyon 879 bin ton, tavuk yumurtası üretiminin ise 18 milyar 98 milyon adet olduğunu ifade etti.- İhracat artışı üretime olumlu yansıdıYumurta ve ürünleri ihracatında 2016 yılının Mayıs, kanatlı eti ve ürünleri ihracatında ise 2016 yılı Aralık ayından bu yana ihracat artışının sürdüğünü, bunun üretime de olumlu yansıdığını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:"Kanatlı eti ve ürünlerinde, yumurta ve yumurta ürünlerinde 10 aylık ihracat, geçen yılın tamamını geçti. Ekim itibarıyla yıllık ihracat, kanatlı eti ve ürünlerinde 498,7 milyon dolara, yumurta ve ürünlerinde 376,1 milyon dolara çıktı. Türkiye, 2016 yılında 361,6 milyon dolarlık kanatlı eti ve ürünleri, 289,6 milyon dolarlık da yumurta ve ürünleri ihraç etmişti. Mevcut hızla giderse, ihracat, rekor yılları olan yumurtada 2013 ihracatını geçecek, kanatlı etinde ise 2014 yılı ihracatına yaklaşacak."Başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkenin kanatlı eti ve yumurta ihtiyacının karşılanabileceği belirten Bayraktar, "Kanatlı sektöründe üretimin sürdürülebilmesi ihracata bağlıdır. İhracat daha fazla desteklenmeli, mevcut pazarlardaki pazar payı artırılmalı, yeterince yer alınamamış pazarlarda daha etkin hareket edilmelidir." ifadesini kullandı.Bayraktar, üretim ve ihracat artarken, üreticinin kar marjındaki yaşanan sorunun sürdüğüne işaret etti.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar:- "Kanatlı sektörü üretimde ve ihracatta rekora doğru gidiyor"

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekim ayı itibarıyla son bir yılda, tavuk eti üretiminin 2 milyon 84 bin tonu, tavuk yumurtası üretiminin ise 19 milyar 89 milyon adedi aştığını belirterek, "Kanatlı sektörü üretimde ve ihracatta rekora doğru gidiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, kanatlı sektörünün teknoloji, altyapı ve potansiyel olarak rahatlıkla dünya ülkeleriyle rekabet edebileceğini bildirdi.

Ekim itibarıyla son bir yılda, tavuk eti üretiminin 2 milyon 84 bin tonu, tavuk yumurtası üretiminin ise 19 milyar 89 milyon adedi aştığını belirten Bayraktar, kanatlı sektörünün üretimde ve ihracatta rekora doğru gittiğini kaydetti.

Ekim ayında yıllık bazda tavuk ve tavuk yumurtası üretiminin arttığına işaret eden Bayraktar, ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre tavuk eti üretiminin yüzde 13,1 artışla 1 milyon 567 bin tondan 1 milyon 772 bin tona, tavuk yumurtası üretimin de yüzde 6,7 artışla 14 milyar 880 milyondan 15 milyar 872 milyona çıktığını bildirdi.

Bayraktar, geçen yılın tamamında ise tavuk eti üretiminin 1 milyon 879 bin ton, tavuk yumurtası üretiminin ise 18 milyar 98 milyon adet olduğunu ifade etti.

- İhracat artışı üretime olumlu yansıdı

Yumurta ve ürünleri ihracatında 2016 yılının Mayıs, kanatlı eti ve ürünleri ihracatında ise 2016 yılı Aralık ayından bu yana ihracat artışının sürdüğünü, bunun üretime de olumlu yansıdığını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

"Kanatlı eti ve ürünlerinde, yumurta ve yumurta ürünlerinde 10 aylık ihracat, geçen yılın tamamını geçti. Ekim itibarıyla yıllık ihracat, kanatlı eti ve ürünlerinde 498,7 milyon dolara, yumurta ve ürünlerinde 376,1 milyon dolara çıktı. Türkiye, 2016 yılında 361,6 milyon dolarlık kanatlı eti ve ürünleri, 289,6 milyon dolarlık da yumurta ve ürünleri ihraç etmişti. Mevcut hızla giderse, ihracat, rekor yılları olan yumurtada 2013 ihracatını geçecek, kanatlı etinde ise 2014 yılı ihracatına yaklaşacak."

Başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkenin kanatlı eti ve yumurta ihtiyacının karşılanabileceği belirten Bayraktar, "Kanatlı sektöründe üretimin sürdürülebilmesi ihracata bağlıdır. İhracat daha fazla desteklenmeli, mevcut pazarlardaki pazar payı artırılmalı, yeterince yer alınamamış pazarlarda daha etkin hareket edilmelidir." ifadesini kullandı.

Bayraktar, üretim ve ihracat artarken, üreticinin kar marjındaki yaşanan sorunun sürdüğüne işaret etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.