pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kaman'da Gençler Halk Oyunlarını Öğreniyor

23.11.2017 - 14:38, Güncelleme: 23.11.2017 - 14:38
 

Kaman'da Gençler Halk Oyunlarını Öğreniyor

KIRŞEHİR (AA) - Kaman Gençlik Merkezi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen kurslarla gençler yörel halk oyunlarını öğreniyor....

KIRŞEHİR (AA) - Kaman Gençlik Merkezi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen kurslarla gençler yörel halk oyunlarını öğreniyor. Kaman Gençlik Merkezince düzenlenen halk oyunları kursu, usta öğretici Gamze Ersan yönetiminde 75 öğrencinin katılımıyla sürüyor. Ersan, yaptığı açıklamada, kursa katılım için gençlerden yoğun talep aldıklarını söyledi.Özellikle son dönemde popüler hale gelen zeybek oyununun bu ilgide önemli bir yer teşkil ettiğini dile getiren Ersan, şunları kaydetti: “Televizyon dizilerinde ve sinemada gösterilen zeybek oyunlarından sonra bu alana ilgi arttı. Zeybek dışında İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerine ait yöresel oyunları kursumuza katılan gençlerimize öğretiyoruz. Geçmişten günümüze kadar uzanan süreçte Türk kültüründe önemli bir yeri olan halk oyunlarını gençlerimize sevdirip bu oyunları geleceğe taşımayı amaçlıyoruz." Kaman Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz Arslan ise açılan bu kurslar ile hem Anadolu hem de Kırşehir yöresine ait unutulmaya yüz tutmuş oyunları yeniden hatırlatmak istediklerini aktardı.
KIRŞEHİR (AA) - Kaman Gençlik Merkezi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen kurslarla gençler yörel halk oyunlarını öğreniyor....

KIRŞEHİR (AA) - Kaman Gençlik Merkezi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen kurslarla gençler yörel halk oyunlarını öğreniyor.

Kaman Gençlik Merkezince düzenlenen halk oyunları kursu, usta öğretici Gamze Ersan yönetiminde 75 öğrencinin katılımıyla sürüyor.

Ersan, yaptığı açıklamada, kursa katılım için gençlerden yoğun talep aldıklarını söyledi.

Özellikle son dönemde popüler hale gelen zeybek oyununun bu ilgide önemli bir yer teşkil ettiğini dile getiren Ersan, şunları kaydetti:

“Televizyon dizilerinde ve sinemada gösterilen zeybek oyunlarından sonra bu alana ilgi arttı. Zeybek dışında İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerine ait yöresel oyunları kursumuza katılan gençlerimize öğretiyoruz. Geçmişten günümüze kadar uzanan süreçte Türk kültüründe önemli bir yeri olan halk oyunlarını gençlerimize sevdirip bu oyunları geleceğe taşımayı amaçlıyoruz."

Kaman Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz Arslan ise açılan bu kurslar ile hem Anadolu hem de Kırşehir yöresine ait unutulmaya yüz tutmuş oyunları yeniden hatırlatmak istediklerini aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.