pendik escort bayan
ak

Kaman Myo'da Öğrenci Sayısı Azaldı

18.10.2017 - 12:58, Güncelleme: 18.10.2017 - 12:58
 

Kaman Myo'da Öğrenci Sayısı Azaldı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekolu'nda öğrenci sayısının azalmasıyla ilgili istişare toplantısı yapıldı.Yüksekokul Müdürü...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekolu'nda öğrenci sayısının azalmasıyla ilgili istişare toplantısı yapıldı.Yüksekokul Müdürü Fatih Çelik, Kaman Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıdaki konuşmasında, liselerden üniversitelere sınavsız geçişin kaldırılması sonucu Kaman Meslek Yüksekokulu'nda öğrenci sayısının yüzde 75 oranında azaldığını söyledi.Sadece kendilerinde değil Türkiye genelindeki yüksekokullarda azalma yaşandığını belirten Çelik, "Bu durum sınavsız geçişin kaldırılması ile tüm ülke çapında mevcut. Her yıl 800'lere yakın öğrenci gelirken bu yıl bu sayı 200'lerden aşağı düştü. Okulu kazanıp kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp okula devam etmeyen çok kişi var." dedi.Çelik, Kaman Meslek Yüksekokulu'na önceki yıllarda çevre il ve ilçelerden çok sayıda öğrenci geldiğini ve Kaman'ın coğrafi konum olarak çevre illere hitap ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:"Geçen yıl yüzde 100 olan doluluk oranı bu yıl yarıdan fazla düştü. Sadece burası boyle değil. Kırşehir'de bir çok bölüm kapandı. Artık hem veliler hem öğrenciler atamanın yüksek olduğu, garanti olarak görülen bölümlere yöneliyorlar. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 2 bin 186 öğrencimiz varken bu yıl bin 894'e düştü."Kaman Kaymakamı Murat Girgin de bilimsel, kültürel ve ekonomik alanda ilçe için önemli bir değer olan Kaman Meslek Yüksekokulu'nun bu yıl ki durumunu, öğrenci potansiyelini, talep ve istekleri görüşmek için bir iştiare toplantısı yapmak istediklerini belirterek, bu amaçla bir araya geldiklerini vurguladı. Toplantıda, öğrenci sayısının artırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmalarla ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu.
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekolu'nda öğrenci sayısının azalmasıyla ilgili istişare toplantısı yapıldı.Yüksekokul Müdürü...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekolu'nda öğrenci sayısının azalmasıyla ilgili istişare toplantısı yapıldı.

Yüksekokul Müdürü Fatih Çelik, Kaman Kaymakamlığı'nda yapılan toplantıdaki konuşmasında, liselerden üniversitelere sınavsız geçişin kaldırılması sonucu Kaman Meslek Yüksekokulu'nda öğrenci sayısının yüzde 75 oranında azaldığını söyledi.

Sadece kendilerinde değil Türkiye genelindeki yüksekokullarda azalma yaşandığını belirten Çelik, "Bu durum sınavsız geçişin kaldırılması ile tüm ülke çapında mevcut. Her yıl 800'lere yakın öğrenci gelirken bu yıl bu sayı 200'lerden aşağı düştü. Okulu kazanıp kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırıp okula devam etmeyen çok kişi var." dedi.

Çelik, Kaman Meslek Yüksekokulu'na önceki yıllarda çevre il ve ilçelerden çok sayıda öğrenci geldiğini ve Kaman'ın coğrafi konum olarak çevre illere hitap ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Geçen yıl yüzde 100 olan doluluk oranı bu yıl yarıdan fazla düştü. Sadece burası boyle değil. Kırşehir'de bir çok bölüm kapandı. Artık hem veliler hem öğrenciler atamanın yüksek olduğu, garanti olarak görülen bölümlere yöneliyorlar. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 2 bin 186 öğrencimiz varken bu yıl bin 894'e düştü."

Kaman Kaymakamı Murat Girgin de bilimsel, kültürel ve ekonomik alanda ilçe için önemli bir değer olan Kaman Meslek Yüksekokulu'nun bu yıl ki durumunu, öğrenci potansiyelini, talep ve istekleri görüşmek için bir iştiare toplantısı yapmak istediklerini belirterek, bu amaçla bir araya geldiklerini vurguladı.

Toplantıda, öğrenci sayısının artırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmalarla ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.