pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kaman Cevizi Tescil Yolunda

19.01.2018 - 14:23, Güncelleme: 19.01.2018 - 14:23
 

Kaman Cevizi Tescil Yolunda

Kaymakamlık, lezzeti ve ince kabuğu ile ünlü Kaman cevizinin marka ve değerini korumak için çalışma başlattı

KIRŞEHİR (AA) - Kaman Kaymakamlığı, lezzeti ve ince kabuğuyla ünlü Kaman cevizinin marka değerini korumak için coğrafi işaret tescili çalışması başlattı.Kaymakamlık salonunda, Kaman cevizine coğrafi işaret alınması için Ahi Evran Üniversitesi işbirliğinde toplantı yapıldı. Kaman Kaymakamı Murat Girgin, toplantıda yaptığı konuşmada, Kaman cevizinin marka ve kalitesinin korunması için coğrafi işaret alınması konusunu görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.Coğrafi işaretlemede çeşit ve diğer kazanımlar konusunda fikir birliği oluşturmak üzere görüşmelere devam edileceğini vurgulayan Girgin, "Başvuru aşamaları, şartları ve bölgemize kazandıracağı değerleri ele alıyoruz. Bu toplantı, bir sonraki aşamalar için ön çalışma niteliği taşımaktadır. Kaman cevizine coğrafi işaretleme yapılması için çalışmalara başlanmıştır." dedi.Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kan da coğrafi işaret tescilinin başvuru şartları ve izlenecek yol hakkında sunum yaptı.Toplantıya, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Sevim, Kaman Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öncül, Kaman Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Arif Göçmen ile Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Arzu Kan ve ceviz üreticileri katıldı.
Kaymakamlık, lezzeti ve ince kabuğu ile ünlü Kaman cevizinin marka ve değerini korumak için çalışma başlattı

KIRŞEHİR (AA) - Kaman Kaymakamlığı, lezzeti ve ince kabuğuyla ünlü Kaman cevizinin marka değerini korumak için coğrafi işaret tescili çalışması başlattı.

Kaymakamlık salonunda, Kaman cevizine coğrafi işaret alınması için Ahi Evran Üniversitesi işbirliğinde toplantı yapıldı. Kaman Kaymakamı Murat Girgin, toplantıda yaptığı konuşmada, Kaman cevizinin marka ve kalitesinin korunması için coğrafi işaret alınması konusunu görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Coğrafi işaretlemede çeşit ve diğer kazanımlar konusunda fikir birliği oluşturmak üzere görüşmelere devam edileceğini vurgulayan Girgin, "Başvuru aşamaları, şartları ve bölgemize kazandıracağı değerleri ele alıyoruz. Bu toplantı, bir sonraki aşamalar için ön çalışma niteliği taşımaktadır. Kaman cevizine coğrafi işaretleme yapılması için çalışmalara başlanmıştır." dedi.

Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kan da coğrafi işaret tescilinin başvuru şartları ve izlenecek yol hakkında sunum yaptı.

Toplantıya, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Sevim, Kaman Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öncül, Kaman Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Arif Göçmen ile Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Arzu Kan ve ceviz üreticileri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.