pendik escort bayan
ak

Kamalak, seçim çalışmaları için Sivas\'ta

18.11.2013 - 08:06, Güncelleme: 18.11.2013 - 08:06
 

Kamalak, seçim çalışmaları için Sivas\'ta

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, seçim çalışmaları için Sivas\'a geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Dershanelerin kapatılması bir bakıma 28 Şubat sürecinde 8 yıllık kesintisiz eğitimin bir paraleli gibi gözüküyor." dedi. Kamalak, dershane ve etüt merkezlerinin kapatılması ile ilgili taslağı değerlendirdi. Dershanelerin kapatılmasını iyi niyetli olarak göremediğini ve uygun bir davranış olarak kabul edemediğini söyleyen Kamalak, "Dershaneler, Türkiye'de bir sebep değil, bir ihtiyaç sonrası ortaya çıkmıştır, bu yüzden gerekliliğine inanıyorum. Dershanelerin kapatılması bir bakıma 28 Şubat sürecinde 8 yıllık kesintisi eğitimin bir paraleli gibi gözüküyor." şeklinde konuştu. "OKULLARIN KALİTESİ ARTTIĞINDA DERSHANEYE İHTİYAÇ KALMAZ" "Hakkari'de, Şırnak'ta, Sivas'ın Hafik ilçesinde dersleri boş geçen öğrencilerle Ankara'da, İstanbul'da İzmir'de ve büyükşehirlerde anadolu ve fen liselerinde okuyanlarla aynı sınava giriyorlar. Aynı salonda sınava girmeleri, aynı sonucu almaları için yeterli değildir." diyen Saadet Partisi Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir takım aileler imkânları ölçüsünde aradaki açığı dershanelerle kapatmanın yoluna gidiyor. Dershanedeki öğretmenler hiç şüphesiz ki üniversite sınavlarında sorulan sorulara cevap verme amacıyla öğrencileri o yönde hazırlamanın gayreti içinde oluyorlar. Sivas'ta Hafik'te, Gemerek'te ki liseleri de Ankara'da ve İstanbul'da ki Fen Liseleri ile Anadolu Liselerinin seviyesine getirirlerse o zaman dershanelere ihtiyaç kalmaz. Getirdik diyebiliyorlarsa mesele yok. Getirmedik ama bize Çankaya yeter diyorlarsa ona da diyeceğimiz bir şey yok." ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, çözüm süreci konusunda da açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan ve Mesut Barzani'nin Diyarbakır'da buluşmasında da vurgu yapılan barış ve kardeşlik projesi konusunda değerlendirme yapan Kamalak, kardeşliği kendilerinin öteden beri savunduklarına vurgu yaptı. "Biz tabiî ki bu ülkede birliğin bütünlüğün ve kardeşliğin olmasını ta eskiden beri savuna gelen bir düşüncenin mensuplarıyız." diyen Prof. Kamalak, şu ifadeleri kullandı: "Bu birliğin ve bütünlüğün sağlanması konusunda ilk sözü söyleyen merhum hocamız Erbakan'dı. 1994'te Bingöl'de yapmış olduğu bir konuşmada o tarihe kadar yapılmış olan uygulamaların yanlışlığına işaret ediyordu. Hocamızın işaret ettiği o ayrılık tohumları yazık ki zaman içerisinde daha bir güçlendi. Nihayet dayanılamaz hale gelince devlet yöneticileri çareler aramaya başladılar. Şuan birliği bütünlüğü sağlamak için çeşitli yollara başvurulmaktadır. Biz bu yolların başarılı olmasını temenni ederiz. Ancak birliği, bütünlüğü sağlayacak temel esaslar yerine konulmadığı için endişemiz var. Ama dua ediyoruz ki birlik ve bütünlük sağlansın diye." sivas haberleri Mustafa Kamalak, 4 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda partisince düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, seçim çalışmaları için Sivas\'a geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Dershanelerin kapatılması bir bakıma 28 Şubat sürecinde 8 yıllık kesintisiz eğitimin bir paraleli gibi gözüküyor." dedi.

Kamalak, dershane ve etüt merkezlerinin kapatılması ile ilgili taslağı değerlendirdi. Dershanelerin kapatılmasını iyi niyetli olarak göremediğini ve uygun bir davranış olarak kabul edemediğini söyleyen Kamalak, "Dershaneler, Türkiye'de bir sebep değil, bir ihtiyaç sonrası ortaya çıkmıştır, bu yüzden gerekliliğine inanıyorum. Dershanelerin kapatılması bir bakıma 28 Şubat sürecinde 8 yıllık kesintisi eğitimin bir paraleli gibi gözüküyor." şeklinde konuştu.

"OKULLARIN KALİTESİ ARTTIĞINDA DERSHANEYE İHTİYAÇ KALMAZ"

"Hakkari'de, Şırnak'ta, Sivas'ın Hafik ilçesinde dersleri boş geçen öğrencilerle Ankara'da, İstanbul'da İzmir'de ve büyükşehirlerde anadolu ve fen liselerinde okuyanlarla aynı sınava giriyorlar. Aynı salonda sınava girmeleri, aynı sonucu almaları için yeterli değildir." diyen Saadet Partisi Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir takım aileler imkânları ölçüsünde aradaki açığı dershanelerle kapatmanın yoluna gidiyor. Dershanedeki öğretmenler hiç şüphesiz ki üniversite sınavlarında sorulan sorulara cevap verme amacıyla öğrencileri o yönde hazırlamanın gayreti içinde oluyorlar. Sivas'ta Hafik'te, Gemerek'te ki liseleri de Ankara'da ve İstanbul'da ki Fen Liseleri ile Anadolu Liselerinin seviyesine getirirlerse o zaman dershanelere ihtiyaç kalmaz. Getirdik diyebiliyorlarsa mesele yok. Getirmedik ama bize Çankaya yeter diyorlarsa ona da diyeceğimiz bir şey yok."

ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, çözüm süreci konusunda da açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan ve Mesut Barzani'nin Diyarbakır'da buluşmasında da vurgu yapılan barış ve kardeşlik projesi konusunda değerlendirme yapan Kamalak, kardeşliği kendilerinin öteden beri savunduklarına vurgu yaptı. "Biz tabiî ki bu ülkede birliğin bütünlüğün ve kardeşliğin olmasını ta eskiden beri savuna gelen bir düşüncenin mensuplarıyız." diyen Prof. Kamalak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu birliğin ve bütünlüğün sağlanması konusunda ilk sözü söyleyen merhum hocamız Erbakan'dı. 1994'te Bingöl'de yapmış olduğu bir konuşmada o tarihe kadar yapılmış olan uygulamaların yanlışlığına işaret ediyordu. Hocamızın işaret ettiği o ayrılık tohumları yazık ki zaman içerisinde daha bir güçlendi. Nihayet dayanılamaz hale gelince devlet yöneticileri çareler aramaya başladılar. Şuan birliği bütünlüğü sağlamak için çeşitli yollara başvurulmaktadır. Biz bu yolların başarılı olmasını temenni ederiz. Ancak birliği, bütünlüğü sağlayacak temel esaslar yerine konulmadığı için endişemiz var. Ama dua ediyoruz ki birlik ve bütünlük sağlansın diye." sivas haberleri

Mustafa Kamalak, 4 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda partisince düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.