pendik escort bayan
ak

Kamalak: Başbakanlıktan uzaklaştırmak için kongre kararı alınmış

05.05.2016 - 20:10, Güncelleme: 05.05.2016 - 20:10
 

Kamalak: Başbakanlıktan uzaklaştırmak için kongre kararı alınmış

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi'nin düzenlediği "Seninle değişir bu dünya" isimli konferansa katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile kente geldi.

 SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili olarak, "Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti kongresinde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için bu kongre kararı alınmış. Yani Sayın Başbakanın görevine son vermek için kongreye gidildi" dedi.SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi'nin düzenlediği "Seninle değişir bu dünya" isimli konferansa katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile kente geldi. Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen konferansa akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta, "Dünya sistemi ve Türkiye" hakkında konuşan Kamalak, dünyanın birçok yerinde insanların açlıktan ölürken, batı Avrupa ve Amerika'nın bazı bölgelerinde ise insanların aşırı şişmanlıktan öldüğünü söyledi.'GÖREVİNE SON VERMEK İÇİN KONGREYE GİDİLDİ'Daha sonra kentteki Susumışlar Konağı'na geçen Kamalak, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kamalak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti'nin 22 Mayıs'taki olağanüstü kongresinde aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili olarak, "Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti kongresinde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için bu kongre kararı alınmış. Yani Sayın Başbakanın görevine son vermek için kongreye gidildi. Son konuşmasında istifa edeceği anlaşılıyordu. O mesajlar öyleydi. Sanıyorum ki sayın Cumhurbaşkanı, "Bu şekilde istifa etmen şık olmaz, en iyisi usulüne uygun bir biçimde görev değişimi olsun" demiş olmalı. Dolayısıyla sayın Davutoğlu'nun aday olması beklenmezdi" dedi.'KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM'Kamalak, olası bir erken seçime ise tek başına katılacaklarını belirterek ülkenin yönetimine el koyacaklarını söyledi. Türkiye'nin, İsrail'in NATO nezdinde temsilcilik açması için veto hakkını kullanmadığını hatırlatan Kamalak, "Önümüzdeki aylarda veya yıllarda İsrail NATO'ya üye olacaktır. Yani neticede Müslüman Türk askeri, Yahudi askeri ile bir olup Müslümanlar ile savaşacaktır. Bu kabul edilemez bir durum" diye konuştu.FOTOĞRAFLI 
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi'nin düzenlediği "Seninle değişir bu dünya" isimli konferansa katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile kente geldi.

 

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili olarak, "Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti kongresinde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için bu kongre kararı alınmış. Yani Sayın Başbakanın görevine son vermek için kongreye gidildi" dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi'nin düzenlediği "Seninle değişir bu dünya" isimli konferansa katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile kente geldi. Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde düzenlenen konferansa akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta, "Dünya sistemi ve Türkiye" hakkında konuşan Kamalak, dünyanın birçok yerinde insanların açlıktan ölürken, batı Avrupa ve Amerika'nın bazı bölgelerinde ise insanların aşırı şişmanlıktan öldüğünü söyledi.

'GÖREVİNE SON VERMEK İÇİN KONGREYE GİDİLDİ'

Daha sonra kentteki Susumışlar Konağı'na geçen Kamalak, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kamalak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti'nin 22 Mayıs'taki olağanüstü kongresinde aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili olarak, "Davutoğlu'nun önümüzdeki AK Parti kongresinde aday olması düşünülemez. Zaten başbakanlıktan uzaklaştırmak için bu kongre kararı alınmış. Yani Sayın Başbakanın görevine son vermek için kongreye gidildi. Son konuşmasında istifa edeceği anlaşılıyordu. O mesajlar öyleydi. Sanıyorum ki sayın Cumhurbaşkanı, "Bu şekilde istifa etmen şık olmaz, en iyisi usulüne uygun bir biçimde görev değişimi olsun" demiş olmalı. Dolayısıyla sayın Davutoğlu'nun aday olması beklenmezdi" dedi.

'KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM'

Kamalak, olası bir erken seçime ise tek başına katılacaklarını belirterek ülkenin yönetimine el koyacaklarını söyledi. Türkiye'nin, İsrail'in NATO nezdinde temsilcilik açması için veto hakkını kullanmadığını hatırlatan Kamalak, "Önümüzdeki aylarda veya yıllarda İsrail NATO'ya üye olacaktır. Yani neticede Müslüman Türk askeri, Yahudi askeri ile bir olup Müslümanlar ile savaşacaktır. Bu kabul edilemez bir durum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Kamalak: Başbakanlıktan uzaklaştırmak için kongre kararı alınmış

Kamalak: Başbakanlıktan uzaklaştırmak için kongre kararı alınmış

Kamalak: Başbakanlıktan uzaklaştırmak için kongre kararı alınmış

Kamalak: Başbakanlıktan uzaklaştırmak için kongre kararı alınmış

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.