pendik escort bayan
ak

Kalkınma Bakanlığından Aeü'nün 6 Projesine Destek

25.07.2017 - 13:13, Güncelleme: 25.07.2017 - 13:13
 

Kalkınma Bakanlığından Aeü'nün 6 Projesine Destek

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karakaya: - "Oluşturduğumuz koordinatörlükler aracılığıyla jeotermal ve tarım alanlarında 6 proje hazırladık. Geçen hafta YÖK Başkanımız ve Kalkınma Bakanımızın bulunduğu ortamda projelerimizi ayrıntısıyla anlattık

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, tarım ve jeotermal konularında hazırladıkları 6 projenin Kalkınma Bakanlığınca destekleneceğini bildirdi.Prof. Dr. Karakaya, Bağbaşı Yerleşkesi'ndeki rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" çerçevesinde pilot üniversite seçilmelerinden sonra yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.YÖK'ün yeni bir üniversite modeli istemesiyle bu projenin çağrısının yapıldığını anlatan Karakaya, "40 üniversite proje hazırladı, bunlar daha sonra 15'e düşürüldü. Bu 15 üniversitenin projeleri yenilendi. Bunların arasından 5 üniversite seçildi. Ahi Evran Üniversitesi de tarım ve jeotermalde pilot seçildi." dedi.Yoğun bir çalışma temposu geçirdiklerini dile getiren Karakaya, oluşturdukları koordinatörlükler aracılığıyla jeotermal ve tarım alanlarında 6 proje hazırladıklarını bildirdi.Projelerin tanıtımının Ankara'da yapıldığını belirten Karakaya, şöyle devam etti:"Üniversitemizde, bölgesel kalkınmaya katkı amacıyla 'Yem Bitkileri ve Tarım', 'Ceviz Üretimi', 'Jeotermal Seracılık', 'Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi', 'Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp' ile 'Sporcu Rehabilitasyon Merkezi' projeleri hazırlandı. Geçen hafta YÖK Başkanımız ve Kalkınma Bakanımızın bulunduğu ortamda projelerimizi ayrıntısıyla anlattık. Bu projeler bakanlık tarafından desteğe layık görüldü. Kırşehir'in jeotermal kaynak potansiyelini harekete geçirmek için hazırladığımız projelere destek sağlaması amacıyla da Jeotermal Sondaj Kuyusu ve Nakil Hattı Projesi'ni hazırladık."Karakaya, çalışmaları süren 130 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin fiziki gerçekleşme oranının da yüzde 43'e yükseldiğini sözlerine ekledi.
Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karakaya: - "Oluşturduğumuz koordinatörlükler aracılığıyla jeotermal ve tarım alanlarında 6 proje hazırladık. Geçen hafta YÖK Başkanımız ve Kalkınma Bakanımızın bulunduğu ortamda projelerimizi ayrıntısıyla anlattık

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, tarım ve jeotermal konularında hazırladıkları 6 projenin Kalkınma Bakanlığınca destekleneceğini bildirdi.

Prof. Dr. Karakaya, Bağbaşı Yerleşkesi'ndeki rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) "Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" çerçevesinde pilot üniversite seçilmelerinden sonra yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YÖK'ün yeni bir üniversite modeli istemesiyle bu projenin çağrısının yapıldığını anlatan Karakaya, "40 üniversite proje hazırladı, bunlar daha sonra 15'e düşürüldü. Bu 15 üniversitenin projeleri yenilendi. Bunların arasından 5 üniversite seçildi. Ahi Evran Üniversitesi de tarım ve jeotermalde pilot seçildi." dedi.

Yoğun bir çalışma temposu geçirdiklerini dile getiren Karakaya, oluşturdukları koordinatörlükler aracılığıyla jeotermal ve tarım alanlarında 6 proje hazırladıklarını bildirdi.

Projelerin tanıtımının Ankara'da yapıldığını belirten Karakaya, şöyle devam etti:

"Üniversitemizde, bölgesel kalkınmaya katkı amacıyla 'Yem Bitkileri ve Tarım', 'Ceviz Üretimi', 'Jeotermal Seracılık', 'Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi', 'Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp' ile 'Sporcu Rehabilitasyon Merkezi' projeleri hazırlandı. Geçen hafta YÖK Başkanımız ve Kalkınma Bakanımızın bulunduğu ortamda projelerimizi ayrıntısıyla anlattık. Bu projeler bakanlık tarafından desteğe layık görüldü. Kırşehir'in jeotermal kaynak potansiyelini harekete geçirmek için hazırladığımız projelere destek sağlaması amacıyla da Jeotermal Sondaj Kuyusu ve Nakil Hattı Projesi'ni hazırladık."

Karakaya, çalışmaları süren 130 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin fiziki gerçekleşme oranının da yüzde 43'e yükseldiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.