pendik escort bayan
ak

Kağıthane'de Geri Dönüşüm Çalışmaları

07.02.2018 - 13:23, Güncelleme: 07.02.2018 - 13:23
 

Kağıthane'de Geri Dönüşüm Çalışmaları

Bu yılın ilk ayında 940 ton geri dönüşüm malzemesi ekiplerin ziyaret ettiği vatandaşlardan toplandı

İSTANBUL (AA) - Kağıthane Belediyesi, 2018 yılının ilk ayında 940 ton geri dönüşüm malzemesi topladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçe genelinde yapılan geri dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Oluşturulan on ekip ile belirli adreslerdeki ev ve iş yerlerini ziyaret ederek vatandaşlara geri dönüşüm konusunda bilgilendirme yapan belediye, vatandaşlara mavi poşet ve bilgi broşürü de bırakarak, geri dönüşüm konusunda bilinçlenmeye katkı sağlıyor. Bu anlamda yapılan çalışmalar neticesinde bir rekora imza atan belediye, 2018 yılının ilk ayında tam 940 ton geri dönüşüm malzemesi topladı. Son 5 yılda 21 bin 600 ton geri dönüştürülebilir atık toplayan belediye bu sayede 370 bin ağaç kurtardı. Bilgilendirme ekibinin dağıttığı mavi poşetlere, evlerindeki geri dönüştürülebilir malzemeleri dolduran vatandaşlar, mahallelerde anons yaparak dolaşan kamyonlara bunları teslim ederek geri dönüşüm çalışmalarına katkı sağlıyor. Vatandaşlardan toplanan geri dönüşüm malzemelerinin yanı sıra her akşam saat 21.00'de ilçedeki büyük market ve alışveriş merkezlerini de ziyaret eden belediye ekipleri buralardan da geri dönüştürülebilir atıkları toplayarak, tesislere götürüyor.- Okullarda geri dönüşüm kafesleri İlçedeki okullarda verilen çevre eğitim seminerleri ile çocuklara da çevre bilinci aşılanması hedeflenirken okul bahçelerinde özel olarak yapılmış geri dönüşüm kafesleri bulunuyor. Ana cadde ve sokaklarda çalışan temizlik personelleri ise geri dönüştürülebilir atıkları çöplerden ayrı özel bir haznede biriktirerek atıkların tekrar kullanılabilir hale getirilmesine olanak sağlamış oluyor.
Bu yılın ilk ayında 940 ton geri dönüşüm malzemesi ekiplerin ziyaret ettiği vatandaşlardan toplandı

İSTANBUL (AA) - Kağıthane Belediyesi, 2018 yılının ilk ayında 940 ton geri dönüşüm malzemesi topladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçe genelinde yapılan geri dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Oluşturulan on ekip ile belirli adreslerdeki ev ve iş yerlerini ziyaret ederek vatandaşlara geri dönüşüm konusunda bilgilendirme yapan belediye, vatandaşlara mavi poşet ve bilgi broşürü de bırakarak, geri dönüşüm konusunda bilinçlenmeye katkı sağlıyor.

Bu anlamda yapılan çalışmalar neticesinde bir rekora imza atan belediye, 2018 yılının ilk ayında tam 940 ton geri dönüşüm malzemesi topladı. Son 5 yılda 21 bin 600 ton geri dönüştürülebilir atık toplayan belediye bu sayede 370 bin ağaç kurtardı.

Bilgilendirme ekibinin dağıttığı mavi poşetlere, evlerindeki geri dönüştürülebilir malzemeleri dolduran vatandaşlar, mahallelerde anons yaparak dolaşan kamyonlara bunları teslim ederek geri dönüşüm çalışmalarına katkı sağlıyor.

Vatandaşlardan toplanan geri dönüşüm malzemelerinin yanı sıra her akşam saat 21.00'de ilçedeki büyük market ve alışveriş merkezlerini de ziyaret eden belediye ekipleri buralardan da geri dönüştürülebilir atıkları toplayarak, tesislere götürüyor.

- Okullarda geri dönüşüm kafesleri

İlçedeki okullarda verilen çevre eğitim seminerleri ile çocuklara da çevre bilinci aşılanması hedeflenirken okul bahçelerinde özel olarak yapılmış geri dönüşüm kafesleri bulunuyor.

Ana cadde ve sokaklarda çalışan temizlik personelleri ise geri dönüştürülebilir atıkları çöplerden ayrı özel bir haznede biriktirerek atıkların tekrar kullanılabilir hale getirilmesine olanak sağlamış oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.