pendik escort bayan
ak

Kadir Gecesi İdrak Ediliyor

22.06.2017 - 03:03, Güncelleme: 22.06.2017 - 03:03
 

Kadir Gecesi İdrak Ediliyor

Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya ve Yalova'da camilerde Kadir Gecesi dolayısıyla yoğunluk yaşandı- Camilede yatsı ve teravih namazlarının ardından Kadir Gecesi'ne özel programlar düzenlendi, ikramlarda bulunuldu

BURSA (AA) - Kadir Gecesi dolayısıyla Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya ve Yalova'da camiler adeta dolup taştı.Bursa'da Ulu Cami, Emir Sultan ve Mihraplı camileri başta olmak üzere özellikle tarihi ve büyük camilerde yoğunluk yaşandı.Kadir Gecesi dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okudu, dinledi ve dua etti. Camilere sığmayan vatandaşlar ise dış avlularında yerlere serilen hasırlar ve seccadelerde namazlarını kıldı.- ÇanakkaleÇanakkale kent merkezindeki Necippaşa, Seyit Onbaşı ve Şehitler camilerinde Kadir Gecesi programları yapıldı.Camilerde dua eden vatandaşlar, ilahileri dinledi.Daha sonra teravih namazını kılan vatandaşlara cami çıkışında lokum ve gül suyu ikram edildi. - BalıkesirBalıkesir'in Edremit ilçesinde Kadir Gecesi dolayısıyla müftülük tarafından Bekir Efendi Camisi'nde program gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas öncülüğündeki programda ramazan geleneği olan "1001 Hatim Okuma" etkinliği çerçevesinde okunan hatimlerin duası yapıldı.Program sonunda vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.- EskişehirEskişehir'de camileri dolduran vatandaşlar, yatsı ve teravih namazlarını kıldı, okunan Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinledi. Yoğun ilgi nedeniyle birçok kişi cami avlularına serdikleri seccadelerin üstünde namaz kıldı. - Kütahya Kütahya'da Kadir Gecesi'ni idrak etmek için vatandaşlar camilerde toplanıp namaz kıldı, dua etti. Birçok vatandaş da kentin işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi'nde restorasyonu yaklaşık 3 yıl sürdükten sonra bu gece yeniden ibadete açılan tarihi Alipaşa Camii'ne geldi. Burada namaz kılıp dua eden vatandaşlar, Kur'an okudu. Ayrıca, Kadir Gecesi ve caminin yeniden ibadete açılmasından dolayı mevlit okundu. Kılınan namazın ardından şeker ve gül suyu ikram edildi. - YalovaYalovalılar Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan daha hayırlı'' kabul edilen Kadir Gecesi'nde camilere adeta akın etti.İftar yaptıktan sonra başta Merkez Camisi'ne gelen çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi'nde namazlarını kıldı, ellerini semaya açtı.Teravih namazı öncesinde İl Müftüsü Turgut Açari, vaaz vererek dua okudu.Camiye sığmayan vatandaşlar bahçede namaz kıldı.Gece dolayısıyla vatandaşlara, su, lokum ve lokma ikram edildi.
Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya ve Yalova'da camilerde Kadir Gecesi dolayısıyla yoğunluk yaşandı- Camilede yatsı ve teravih namazlarının ardından Kadir Gecesi'ne özel programlar düzenlendi, ikramlarda bulunuldu

BURSA (AA) - Kadir Gecesi dolayısıyla Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya ve Yalova'da camiler adeta dolup taştı.

Bursa'da Ulu Cami, Emir Sultan ve Mihraplı camileri başta olmak üzere özellikle tarihi ve büyük camilerde yoğunluk yaşandı.

Kadir Gecesi dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okudu, dinledi ve dua etti.

Camilere sığmayan vatandaşlar ise dış avlularında yerlere serilen hasırlar ve seccadelerde namazlarını kıldı.

- Çanakkale

Çanakkale kent merkezindeki Necippaşa, Seyit Onbaşı ve Şehitler camilerinde Kadir Gecesi programları yapıldı.

Camilerde dua eden vatandaşlar, ilahileri dinledi.

Daha sonra teravih namazını kılan vatandaşlara cami çıkışında lokum ve gül suyu ikram edildi.

- Balıkesir

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kadir Gecesi dolayısıyla müftülük tarafından Bekir Efendi Camisi'nde program gerçekleştirildi.

İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas öncülüğündeki programda ramazan geleneği olan "1001 Hatim Okuma" etkinliği çerçevesinde okunan hatimlerin duası yapıldı.

Program sonunda vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

- Eskişehir

Eskişehir'de camileri dolduran vatandaşlar, yatsı ve teravih namazlarını kıldı, okunan Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinledi.

Yoğun ilgi nedeniyle birçok kişi cami avlularına serdikleri seccadelerin üstünde namaz kıldı.

- Kütahya

Kütahya'da Kadir Gecesi'ni idrak etmek için vatandaşlar camilerde toplanıp namaz kıldı, dua etti.

Birçok vatandaş da kentin işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi'nde restorasyonu yaklaşık 3 yıl sürdükten sonra bu gece yeniden ibadete açılan tarihi Alipaşa Camii'ne geldi. Burada namaz kılıp dua eden vatandaşlar, Kur'an okudu. Ayrıca, Kadir Gecesi ve caminin yeniden ibadete açılmasından dolayı mevlit okundu.

Kılınan namazın ardından şeker ve gül suyu ikram edildi.

- Yalova

Yalovalılar Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan daha hayırlı'' kabul edilen Kadir Gecesi'nde camilere adeta akın etti.

İftar yaptıktan sonra başta Merkez Camisi'ne gelen çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi'nde namazlarını kıldı, ellerini semaya açtı.

Teravih namazı öncesinde İl Müftüsü Turgut Açari, vaaz vererek dua okudu.

Camiye sığmayan vatandaşlar bahçede namaz kıldı.

Gece dolayısıyla vatandaşlara, su, lokum ve lokma ikram edildi.

Kadir Gecesi İdrak Ediliyor

Kadir Gecesi İdrak Ediliyor

Kadir Gecesi İdrak Ediliyor

Kadir Gecesi İdrak Ediliyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.