pendik escort bayan
ak

Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

22.06.2017 - 12:58, Güncelleme: 22.06.2017 - 12:58
 

Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Bin aydan daha hayırlı olarak kabul gören Kadir Gecesi dolayısıyla Sivas’ta tüm camiler dolup taştı.

Bin aydan daha hayırlı olarak kabul gören Kadir Gecesi dolayısıyla Sivas’ta tüm camiler dolup taştı.Paşa Cami'sine akın eden binlerce kişi teravih namazını burada kıldı. Namaz sonrası ziyarete açılan sakal-ı şerifin gösterilmesi esnasında duygu dolu anlar yaşandı.İl Müftülüğünün Paşa Caminde düzenlediği Kadir Gecesi programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i şerif ve kasidelerin okunduğu programda salavat ve tekbirler getirildi.Teravih namazı öncesi cemaate vaaz veren İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin önemine değindi. Kur’an-ı Kerimin indiği bu geceyi değerlendirmek, bin aylık bir ömrü hayırla geçirmek gibidir diyen Müftü Balkan, vaazını şöyle sürdürdü. “ Bu mübarek gecede melekler ve ruh, nasıl yeryüzüne iniyor ve adeta yeryüzü gökyüzü haline dönüşüyorsa, dünyaya yeni bir yön verecek ve insanlara dost doğru yolu gösterecek olan Kur’an-ı Kerimde o gece indirilmeye başlanıyor. Bu tür olaylara sahne olan gecenin kıymetini bilmek, artık o geceye sahip olan ümmetin fertlerine, yani biz Müslümanlara düşmektedir.”Bu geceyi ihya edip değerlendirmeye çalışan müminlerin elde edecekleri kazancın, geçmiş günahlarının bağışlanması olduğunu vurgulayan Müftü Balkan, vaazında şu ifadelere yer verdi. “Kadir süresinde kıymeti anlatılan, fakat zamanı kesin olarak açıklanmayan bu mübarek gecenin fazilet ve bereketine gönülden inanıp, sevabını sadece Allah’tan bekleyerek, ibadet, dua ve hayır hasenat ile o geceyi ihya edip değerlendirmeye çalışan müminlerin elde edecekleri kazanç, geçmiş günahlarının bağışlanmasıdır” dediMüftü Balkan sohbetini ülkemizin birliği bütünlüğü ve Müslümanların kardeşliği ile bu vatan uğruna en kutsal emanetleri olan canlarını veren aziz şehitlerimize dua ederek tamamladı.Teravih namazı sonrası salâvat ve tekbirler eşliğinde Peygamber Efendimizin sakal-ı şerifi ziyarete açıldı. Erkek-Kadın yüzlerce vatandaş duygu dolu anlarla sakal-ı şerifi ziyaret etti.Sabah namazına kadar açık olan camide vatandaş namaz kıldı ve dua etti.
Bin aydan daha hayırlı olarak kabul gören Kadir Gecesi dolayısıyla Sivas’ta tüm camiler dolup taştı.

Bin aydan daha hayırlı olarak kabul gören Kadir Gecesi dolayısıyla Sivas’ta tüm camiler dolup taştı.

Paşa Cami'sine akın eden binlerce kişi teravih namazını burada kıldı. Namaz sonrası ziyarete açılan sakal-ı şerifin gösterilmesi esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

İl Müftülüğünün Paşa Caminde düzenlediği Kadir Gecesi programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i şerif ve kasidelerin okunduğu programda salavat ve tekbirler getirildi.

Teravih namazı öncesi cemaate vaaz veren İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin önemine değindi. Kur’an-ı Kerimin indiği bu geceyi değerlendirmek, bin aylık bir ömrü hayırla geçirmek gibidir diyen Müftü Balkan, vaazını şöyle sürdürdü. “ Bu mübarek gecede melekler ve ruh, nasıl yeryüzüne iniyor ve adeta yeryüzü gökyüzü haline dönüşüyorsa, dünyaya yeni bir yön verecek ve insanlara dost doğru yolu gösterecek olan Kur’an-ı Kerimde o gece indirilmeye başlanıyor. Bu tür olaylara sahne olan gecenin kıymetini bilmek, artık o geceye sahip olan ümmetin fertlerine, yani biz Müslümanlara düşmektedir.”

Bu geceyi ihya edip değerlendirmeye çalışan müminlerin elde edecekleri kazancın, geçmiş günahlarının bağışlanması olduğunu vurgulayan Müftü Balkan, vaazında şu ifadelere yer verdi. “Kadir süresinde kıymeti anlatılan, fakat zamanı kesin olarak açıklanmayan bu mübarek gecenin fazilet ve bereketine gönülden inanıp, sevabını sadece Allah’tan bekleyerek, ibadet, dua ve hayır hasenat ile o geceyi ihya edip değerlendirmeye çalışan müminlerin elde edecekleri kazanç, geçmiş günahlarının bağışlanmasıdır” dedi

Müftü Balkan sohbetini ülkemizin birliği bütünlüğü ve Müslümanların kardeşliği ile bu vatan uğruna en kutsal emanetleri olan canlarını veren aziz şehitlerimize dua ederek tamamladı.

Teravih namazı sonrası salâvat ve tekbirler eşliğinde Peygamber Efendimizin sakal-ı şerifi ziyarete açıldı. Erkek-Kadın yüzlerce vatandaş duygu dolu anlarla sakal-ı şerifi ziyaret etti.

Sabah namazına kadar açık olan camide vatandaş namaz kıldı ve dua etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.