pendik escort bayan
ak

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25.11.2017 - 15:08, Güncelleme: 25.11.2017 - 15:08
 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Güngüneş, mesajında, Kırıkkale İl Sağlığı Müdürlüğü olarak kadınlar konusunda yapılacak olan tüm faaliyetlerde etkin bir şekilde katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.Kadın konusunun sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu olmadığının altını çizen Güngüneş, şunları kaydetti:"Kadının toplumumuzdaki yeri çok önemlidir. Toplumsal hayat, kadın ve erkekle birlikte biçimlendirilir. Ama kadının önemi daha farklıdır. Sağlam bir annelik sağlam bir toplum demektir. Kadına değer veren toplumlarda daha sağlıklı bir nesil yetişecektir. Üzülerek belirtelim ki dünyamızda çok yönlü insan hakları ihlalleri yaşanmakla birlikte bu ihlallerin en yoğun bir şekilde muhatapları arasında kadınlar başı çekmektedir. Dünyada her üç kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. Kadınlarımızın şiddet, cinsel taciz ve cinsel sömürünün hedefi olmaktan kurtarılması gerekmektedir. Bu konuda kız çocuklarımız daha çok korunmaya muhtaç durumda gözükmektedir."Güngüneş, sağlık personeline yönelik "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet" konusunda eğitim faaliyetleri düzenlendiğini dile getirerek, "Ayrıca tüm toplum sağlığı merkezlerinde halkımıza yönelik eğitimler verilmektedir. Yine halkımızın bilinçlenmesine yönelik broşürler dağıtmak üzere stant açılacaktır. Ayrıca müdürlüğümüz bünyesinde kurmuş olduğumuz Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde kadınlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Aile içerisinde problem yaşayan kadınlarımıza görevli doktor, diyetisyen, sosyal çalışmacı ve psikolog arkadaşlarımız yardımcı olmaktadırlar." ifadelerini kullandı.
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güngüneş, mesajında, Kırıkkale İl Sağlığı Müdürlüğü olarak kadınlar konusunda yapılacak olan tüm faaliyetlerde etkin bir şekilde katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kadın konusunun sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu olmadığının altını çizen Güngüneş, şunları kaydetti:

"Kadının toplumumuzdaki yeri çok önemlidir. Toplumsal hayat, kadın ve erkekle birlikte biçimlendirilir. Ama kadının önemi daha farklıdır. Sağlam bir annelik sağlam bir toplum demektir. Kadına değer veren toplumlarda daha sağlıklı bir nesil yetişecektir. Üzülerek belirtelim ki dünyamızda çok yönlü insan hakları ihlalleri yaşanmakla birlikte bu ihlallerin en yoğun bir şekilde muhatapları arasında kadınlar başı çekmektedir. Dünyada her üç kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. Kadınlarımızın şiddet, cinsel taciz ve cinsel sömürünün hedefi olmaktan kurtarılması gerekmektedir. Bu konuda kız çocuklarımız daha çok korunmaya muhtaç durumda gözükmektedir."

Güngüneş, sağlık personeline yönelik "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet" konusunda eğitim faaliyetleri düzenlendiğini dile getirerek, "Ayrıca tüm toplum sağlığı merkezlerinde halkımıza yönelik eğitimler verilmektedir. Yine halkımızın bilinçlenmesine yönelik broşürler dağıtmak üzere stant açılacaktır. Ayrıca müdürlüğümüz bünyesinde kurmuş olduğumuz Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde kadınlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Aile içerisinde problem yaşayan kadınlarımıza görevli doktor, diyetisyen, sosyal çalışmacı ve psikolog arkadaşlarımız yardımcı olmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.