pendik escort bayan
ak

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25.11.2016 - 15:58, Güncelleme: 25.11.2016 - 15:58
 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.Baro...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.Baro Başkanı Tuzcu, mesajında, kadına karşı şiddet ve ayrımcılığın artarak devam ettiğini kaydetti.Kadına yönelik şiddetin, fiziksel, cinsel veya psikolojik acı, ıstırap veren ya da verebilecek olan, cinsiyete dayanan bir eylem, tehdit, zorlama olduğunu vurgulayan Tuzcu, "Günümüzde kadına yönelik şiddet olgusu sadece bir kadın sorunu değil, toplumsal bir sorundur. Medyaya yansıyan haberlere göre, 2015 yılında 300'e yakın sayıda kadın, erkekler tarafından öldürülmüştür." ifadelerini kullandı.TÜİK verilerine göre cinsel istismar ve saldırı suçlarında son on yılda üç kat artış olduğuna dikkati çeken Tuzcu, "Bu rakamın azaltılması için ciddi politikalar üretilmesi gerekmektedir. Devlet, kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini kınamalı ve faillerin hızla yargılanıp cezalandırılması sağlanmalıdır. Şiddet mağduru kadınların sığınabileceği kurumlar artırılmalı, bu kişilere tıbbi, hukuki, psikolojik ve ekonomik destek sağlanmalıdır." açıklamasında bulundu.
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.Baro...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Baro Başkanı Tuzcu, mesajında, kadına karşı şiddet ve ayrımcılığın artarak devam ettiğini kaydetti.

Kadına yönelik şiddetin, fiziksel, cinsel veya psikolojik acı, ıstırap veren ya da verebilecek olan, cinsiyete dayanan bir eylem, tehdit, zorlama olduğunu vurgulayan Tuzcu, "Günümüzde kadına yönelik şiddet olgusu sadece bir kadın sorunu değil, toplumsal bir sorundur. Medyaya yansıyan haberlere göre, 2015 yılında 300'e yakın sayıda kadın, erkekler tarafından öldürülmüştür." ifadelerini kullandı.

TÜİK verilerine göre cinsel istismar ve saldırı suçlarında son on yılda üç kat artış olduğuna dikkati çeken Tuzcu, "Bu rakamın azaltılması için ciddi politikalar üretilmesi gerekmektedir. Devlet, kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini kınamalı ve faillerin hızla yargılanıp cezalandırılması sağlanmalıdır. Şiddet mağduru kadınların sığınabileceği kurumlar artırılmalı, bu kişilere tıbbi, hukuki, psikolojik ve ekonomik destek sağlanmalıdır." açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.