pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

25.11.2016 - 15:08, Güncelleme: 25.11.2016 - 15:08
 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kadın çalışanları, "Kadına Şiddete Hayır" etkinliği düzenledi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kadın çalışanları, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında "Kadına Şiddete Hayır" etkinliği düzenledi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Gençlik Parkı Kültür Merkezi önünde düzenlenen program, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığınca Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi çerçevesinde organize edildi.Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Büşra Aldoğan, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Şafak Uğur ile Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bazı kadın üyeleri ile Büyükşehir Belediyesinin Kadın Konuk Evi'nde kalan kadınlar da katıldı.Kadınlar, cinsiyet ayrımcılığına ve kadına şiddete karşı mücadeleyi ifade eden mor ve turuncu renklerdeki çiçekleri, "Kadına Şiddete Hayır" adını verdikleri ağaca astılar.Genel Sekreter Yardımcısı Ergül, burada yaptığı konuşmada, kadına ve tüm insanlara yönelik şiddete "hayır" dediklerini belirtti.Ergül, "Biz aslında özümüzden biraz koptuk. Bizim inançlarımıza göre cennet, anaların ayağı altındadır. Bize böyle öğretildi ama biz bundan ayrıldık. Bundan dolayı da böyle çözüm arayışları içerisine giriyoruz. İnşallah özümüze döneriz, inşallah kadınlarımıza, annelerimize saygı, en önemli düsturumuz olur ve böyle bir kampanya yapmak zorunda kalmayız." ifadelerini kullandı.Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uğur da, bu tarzda aktivitelerin kadına şiddetin önlenmesinde etkili olacağını belirterek, "Çünkü pek çok kadın, hala haklarının farkında değil. Bizi kollayan, koruyan bir devletimiz var, yalnız değiliz." değerlendirmesinde bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kadın çalışanları, "Kadına Şiddete Hayır" etkinliği düzenledi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kadın çalışanları, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında "Kadına Şiddete Hayır" etkinliği düzenledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Gençlik Parkı Kültür Merkezi önünde düzenlenen program, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığınca Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi çerçevesinde organize edildi.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Büşra Aldoğan, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Şafak Uğur ile Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bazı kadın üyeleri ile Büyükşehir Belediyesinin Kadın Konuk Evi'nde kalan kadınlar da katıldı.

Kadınlar, cinsiyet ayrımcılığına ve kadına şiddete karşı mücadeleyi ifade eden mor ve turuncu renklerdeki çiçekleri, "Kadına Şiddete Hayır" adını verdikleri ağaca astılar.

Genel Sekreter Yardımcısı Ergül, burada yaptığı konuşmada, kadına ve tüm insanlara yönelik şiddete "hayır" dediklerini belirtti.

Ergül, "Biz aslında özümüzden biraz koptuk. Bizim inançlarımıza göre cennet, anaların ayağı altındadır. Bize böyle öğretildi ama biz bundan ayrıldık. Bundan dolayı da böyle çözüm arayışları içerisine giriyoruz. İnşallah özümüze döneriz, inşallah kadınlarımıza, annelerimize saygı, en önemli düsturumuz olur ve böyle bir kampanya yapmak zorunda kalmayız." ifadelerini kullandı.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uğur da, bu tarzda aktivitelerin kadına şiddetin önlenmesinde etkili olacağını belirterek, "Çünkü pek çok kadın, hala haklarının farkında değil. Bizi kollayan, koruyan bir devletimiz var, yalnız değiliz." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.