pendik escort bayan
ak

"Kadına Yönelik Şiddete Dur De" Yürüyüşü

11.12.2017 - 11:18, Güncelleme: 11.12.2017 - 11:18
 

"Kadına Yönelik Şiddete Dur De" Yürüyüşü

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için stadyumda yürüyüş düzenledi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da "Kadına Yönelik Şiddeti Sonlandırmak için Birleşin" kampanyası kapsamında, stadyumda "Kadına Yönelik Şiddete Dur De" yürüyüşü düzenlendi.Atatürk Stadı'ndaki yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan sosyal çalışmacı Ali Karataş, şiddetin yaşamın her alanında görülen ve dünyada giderek artan "toplum sağlığı" sorunu olduğunu söyledi.Şiddetin en yaygın görülen biçiminin, erkeğin kadına ve çocuğuna uyguladığı aile içi şiddet olduğuna vurgu yapan Karataş, "Dünya Sağlık Örgütünün 2002 yılında yayımladığı bir raporunda, şiddetin en fazla aile ortamında ve kadına yönelik olduğu bildirilmektedir. Kadına yönelik şiddet coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde son derece yaygın görülen bir olaydır." dedi.Toplumdaki şiddet olaylarının azaltılmasında konuyla ilgili toplumsal duyarlılıkların artırılmasının önemini aktaran Karataş, şunları kaydetti:"Toplumda şiddete daha fazla maruz kalan grup olarak kadınların şiddeti nasıl tanımladıklarını, şiddeti nasıl algıladıklarını inceleyen çalışmalardan elde edilen bulguların şiddete yönelik toplumsal duyarlılığın geliştirilmesinde etkili olacağını düşünmekteyiz."Etkinlikte daha sonra Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt ve bazı kurum müdürlerinin de aralarında bulunduğu yetkililer, vatandaşlarla yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme Birimi tarafından, talep eden vatandaşların şeker ölçümü yapılarak bilgiler verildi.
Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için stadyumda yürüyüş düzenledi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da "Kadına Yönelik Şiddeti Sonlandırmak için Birleşin" kampanyası kapsamında, stadyumda "Kadına Yönelik Şiddete Dur De" yürüyüşü düzenlendi.

Atatürk Stadı'ndaki yürüyüş öncesi basın açıklaması yapan sosyal çalışmacı Ali Karataş, şiddetin yaşamın her alanında görülen ve dünyada giderek artan "toplum sağlığı" sorunu olduğunu söyledi.

Şiddetin en yaygın görülen biçiminin, erkeğin kadına ve çocuğuna uyguladığı aile içi şiddet olduğuna vurgu yapan Karataş, "Dünya Sağlık Örgütünün 2002 yılında yayımladığı bir raporunda, şiddetin en fazla aile ortamında ve kadına yönelik olduğu bildirilmektedir. Kadına yönelik şiddet coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde son derece yaygın görülen bir olaydır." dedi.

Toplumdaki şiddet olaylarının azaltılmasında konuyla ilgili toplumsal duyarlılıkların artırılmasının önemini aktaran Karataş, şunları kaydetti:

"Toplumda şiddete daha fazla maruz kalan grup olarak kadınların şiddeti nasıl tanımladıklarını, şiddeti nasıl algıladıklarını inceleyen çalışmalardan elde edilen bulguların şiddete yönelik toplumsal duyarlılığın geliştirilmesinde etkili olacağını düşünmekteyiz."

Etkinlikte daha sonra Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt ve bazı kurum müdürlerinin de aralarında bulunduğu yetkililer, vatandaşlarla yürüyüş yaptı.

Yürüyüş sırasında, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme Birimi tarafından, talep eden vatandaşların şeker ölçümü yapılarak bilgiler verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.