pendik escort bayan
ak

Kadem Sivas Temsilciliği Açıldı

30.11.2017 - 14:25, Güncelleme: 30.11.2017 - 14:25
 

Kadem Sivas Temsilciliği Açıldı

Kısa adı KADEM olan Kadın ve Demokrasi Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, "Kadınların metalaştırılmadan, cinsiyeti kullanılmadan, istismar edilmeden, kişilikleriyle, kimlikleriyle, değerleriyle, aile bağlarını da koruyacak şekilde profesyonel ve sosyal hayata etkin katılımlarını savunuyor ve bunun için kadın ile erkek arasında sağlanacak hakkaniyetli bir rol paylaşımı üzerine elimizden geldiği kadar çalışıyoruz." dedi.KADEM Sivas Temsilciliğinin kentteki bir otelde düzenlenen açılış töreninde konuşan Yılmaz, KADEM'in 23. temsilciliğini açtıklarını söyledi.Yılmaz, kadın sorunlarına çözüm üretmek ve adalet merkezli toplumsal dönüşümü gerçekleştirmek için sivil toplum desteğinin önemli olduğunu belirtti.Türkiye'de açtıkları temsilciliklerle kadın politikalarının geliştirilmesi ve kadın kalkınmasına katkı sağlamayı hedeflediklerine işaret eden Yılmaz, "Bizler tek başımıza bunları yaparken sadece bir güç olarak ortaya çıkıyoruz. Bizim yaptıklarımızın topluma, ailelere, devletimize, bürokrasimize, ekonomimize ve sosyal hayatımıza sirayet etmesi ancak sivil toplum örgütlerinin içerisinde bulunduğu tüm partnerlerle bir araya geldiğinde mevcut olabiliyor." diye konuştu.Bir araya gelince güçlü olunduğunu ve ailenin bütün temellerinin bir arada tutulduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:"Bizim medeniyetimizde, inancımızda, kültürümüzde, kişiler cinsiyetleriyle değil, yani kadın veya erkek olmakla değil, insan sıfatıyla muhatap alınır. Yaratılanların en şereflisi insandır. Dolayısıyla bizler meseleye yaklaşırken kadın veya erkek diye yaklaşmıyoruz. Bizler aileyi güçlük kılmak üzere çalışan bir sivil toplum örgütüyüz. Kadın güçlü, dayanıklı, vizyonu ve ufku geniş, ekonomiyi, siyaseti ve toplumsal hayatı iyi okuyabilen ve hatta günümüzde teknolojiyi iyi bilen bir kadın olursa onun yetiştireceği çocuklar da güçlü çocuklar oluyor. Bu çocuklar nesilleri, nesiller toplumları, toplumlar ekonomiyi ve siyaseti, devleti oluşturuyorlar. Kadınların metalaştırılmadan, cinsiyeti kullanılmadan, istismar edilmeden, kişilikleriyle, kimlikleriyle, değerleriyle, aile bağlarını da koruyacak şekilde profesyonel ve sosyal hayata etkin katılımlarını savunuyor ve bunun için kadın ile erkek arasında sağlanacak hakkaniyetli bir rol paylaşımı üzerine elimizden geldiği kadar çalışıyoruz."Yılmaz, KADEM'i yıl sonuna kadar 36 ilde yaygınlaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.Programa, Vali Vekili Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Vali Davut Gül'ün eşi Gülden Gül ve diğer davetliler katıldı.Konuşmaların ardından Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın yaptığı duayla KADEM Sivas Temsilciliğinin açılışı gerçekleştirildi.
Kısa adı KADEM olan Kadın ve Demokrasi Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, "Kadınların metalaştırılmadan, cinsiyeti kullanılmadan, istismar edilmeden, kişilikleriyle, kimlikleriyle, değerleriyle, aile bağlarını da koruyacak şekilde profesyonel ve sosyal hayata etkin katılımlarını savunuyor ve bunun için kadın ile erkek arasında sağlanacak hakkaniyetli bir rol paylaşımı üzerine elimizden geldiği kadar çalışıyoruz." dedi.

KADEM Sivas Temsilciliğinin kentteki bir otelde düzenlenen açılış töreninde konuşan Yılmaz, KADEM'in 23. temsilciliğini açtıklarını söyledi.

Yılmaz, kadın sorunlarına çözüm üretmek ve adalet merkezli toplumsal dönüşümü gerçekleştirmek için sivil toplum desteğinin önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'de açtıkları temsilciliklerle kadın politikalarının geliştirilmesi ve kadın kalkınmasına katkı sağlamayı hedeflediklerine işaret eden Yılmaz, "Bizler tek başımıza bunları yaparken sadece bir güç olarak ortaya çıkıyoruz. Bizim yaptıklarımızın topluma, ailelere, devletimize, bürokrasimize, ekonomimize ve sosyal hayatımıza sirayet etmesi ancak sivil toplum örgütlerinin içerisinde bulunduğu tüm partnerlerle bir araya geldiğinde mevcut olabiliyor." diye konuştu.

Bir araya gelince güçlü olunduğunu ve ailenin bütün temellerinin bir arada tutulduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bizim medeniyetimizde, inancımızda, kültürümüzde, kişiler cinsiyetleriyle değil, yani kadın veya erkek olmakla değil, insan sıfatıyla muhatap alınır. Yaratılanların en şereflisi insandır. Dolayısıyla bizler meseleye yaklaşırken kadın veya erkek diye yaklaşmıyoruz. Bizler aileyi güçlük kılmak üzere çalışan bir sivil toplum örgütüyüz. Kadın güçlü, dayanıklı, vizyonu ve ufku geniş, ekonomiyi, siyaseti ve toplumsal hayatı iyi okuyabilen ve hatta günümüzde teknolojiyi iyi bilen bir kadın olursa onun yetiştireceği çocuklar da güçlü çocuklar oluyor. Bu çocuklar nesilleri, nesiller toplumları, toplumlar ekonomiyi ve siyaseti, devleti oluşturuyorlar. Kadınların metalaştırılmadan, cinsiyeti kullanılmadan, istismar edilmeden, kişilikleriyle, kimlikleriyle, değerleriyle, aile bağlarını da koruyacak şekilde profesyonel ve sosyal hayata etkin katılımlarını savunuyor ve bunun için kadın ile erkek arasında sağlanacak hakkaniyetli bir rol paylaşımı üzerine elimizden geldiği kadar çalışıyoruz."

Yılmaz, KADEM'i yıl sonuna kadar 36 ilde yaygınlaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Programa, Vali Vekili Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Vali Davut Gül'ün eşi Gülden Gül ve diğer davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın yaptığı duayla KADEM Sivas Temsilciliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.