pendik escort bayan
ak

Kabalı Meyve Bahçesinin Kirazı Çin'e İhraç Ediliyor

03.07.2019 - 10:58, Güncelleme: 03.07.2019 - 10:58
 

Kabalı Meyve Bahçesinin Kirazı Çin'e İhraç Ediliyor

YOZGAT (AA) - Türkiye'nin en büyük meyve bahçeleri arasında yer alan Yozgat'ın Kadışehri ilçesindeki Kabalı meyve bahçesinde hasat edilen kiraz Çin'e...

YOZGAT (AA) - Türkiye'nin en büyük meyve bahçeleri arasında yer alan Yozgat'ın Kadışehri ilçesindeki Kabalı meyve bahçesinde hasat edilen kiraz Çin'e ihraç ediliyor. Yozgat Valisi Kadir Çakır, Kabalı köyünde 2009 yılında köylülerin sınırları kaldırıp arazilerini birleştirerek 10 bin 920 dekar alanı tek tarla haline getirdiği iki etaplık projede, 5 bin 540 dekar alanda oluşturulan meyve bahçesini gezerek, kiraz hasadı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Çakır, meyve bahçesinin oldukça güzel bir çalışma sonucu ortaya çıktığını belirterek, buranın tüm çiftçilere ve köylere örnek gösterildiğini söyledi.Meyve bahçesi yetkilileri de bahçede kiraz, elma, nektarin, ayva ve armut yetiştirildiğini, hasat edilen kirazın Çin'e ihraç edildiğini ve bahçede yaklaşık 650 kişinin çalıştığını belirtti.
YOZGAT (AA) - Türkiye'nin en büyük meyve bahçeleri arasında yer alan Yozgat'ın Kadışehri ilçesindeki Kabalı meyve bahçesinde hasat edilen kiraz Çin'e...

YOZGAT (AA) - Türkiye'nin en büyük meyve bahçeleri arasında yer alan Yozgat'ın Kadışehri ilçesindeki Kabalı meyve bahçesinde hasat edilen kiraz Çin'e ihraç ediliyor.

Yozgat Valisi Kadir Çakır, Kabalı köyünde 2009 yılında köylülerin sınırları kaldırıp arazilerini birleştirerek 10 bin 920 dekar alanı tek tarla haline getirdiği iki etaplık projede, 5 bin 540 dekar alanda oluşturulan meyve bahçesini gezerek, kiraz hasadı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çakır, meyve bahçesinin oldukça güzel bir çalışma sonucu ortaya çıktığını belirterek, buranın tüm çiftçilere ve köylere örnek gösterildiğini söyledi.

Meyve bahçesi yetkilileri de bahçede kiraz, elma, nektarin, ayva ve armut yetiştirildiğini, hasat edilen kirazın Çin'e ihraç edildiğini ve bahçede yaklaşık 650 kişinin çalıştığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.