pendik escort bayan
ak

Judoda "İkinci Baharı" Yaşıyorlar

08.02.2017 - 11:38, Güncelleme: 08.02.2017 - 11:38
 

Judoda "İkinci Baharı" Yaşıyorlar

- Okul, evlilik ve iş gibi çeşitli nedenlerle judoyu bırakmak zorunda kalan sporcular, yıllar sonra Türk sporuna veteran olarak hizmet ediyor- Türkiye Judo Federasyonu Veteranlar Kurulu Başkanı Olcay: "Türkiye'de 2013'ten bu yana eski judocuları tekrar sp

ESKİŞEHİR (AA) - EMRAH YAŞAR - Okul, evlilik ve iş gibi çeşitli nedenlerle judoyu bırakmak zorunda kalan sporcular, yıllar sonra Türk sporuna veteran olarak hizmet edip gençlere örnek oluyor. Uluslararası Judo Federasyonu ve Avrupa Judo Federasyonu tarafından 2008'de oluşturulan veteranlar kurulu, Türkiye'de ise 2013'te faaliyetlerine başladı.Veteranlar kurulunun, kurulduğunda 25 olan sporcu sayısı, 3 yılda 110'a yükseldi. 30 yaş ve üstünde sporcuların katılabildiği veteranlarda mücadele eden judocular, uluslararası organizasyonlarda Türkiye'yi temsil ediyor. Türkiye Judo Federasyonu Veteranlar Kurulu Başkanı Murat Olcay, kamp yaptıkları Eskişehir'de AA muhabirine açıklamada bulundu.Olcay, Türkiye'de 2013'ten bu yana eski judocuları tekrar spora kazandırmak amacıyla faaliyetler yürüttüklerini söyledi.Judoyu 7'den 70'e herkese sevdirmeyi hedeflediklerini belirten Olcay, şunları kaydetti:''Türkiye'de 2013'ten bu yana eski judocuları tekrar spora kazandırmak amacıyla faaliyetler yürütüyoruz. Türkiye Şampiyonası dışında bölgelerde de etkinliklerimiz devam ediyor. Ayrıca arkadaşlarımız, ülkemizi yurt dışında temsil ediyor. Mart ayında Türkiye Şampiyonası düzenleyeceğiz. Haziran ayında Yunanistan'da Avrupa, ekim ayında ise İtalya'da Dünya Şampiyonası var. Bu şampiyonalara hazırlıklarımız devam ediyor."Murat Olcay, kuruldukları günden bu yana uluslararası organizasyonlarda çok sayıda derece elde ettiklerini dile getirerek, "Daha çok arkadaşımıza ulaşmaya çalışacağız. Sadece eski judoculara değil, herkese bu sporu öğretebiliriz. Önceliğimiz gençlere örnek olmak. Ayrıca insanlar, sağlık için büyük paralar harcıyor. Biz en az maliyetle sağlığımızı da koruyoruz." ifadelerini kullandı.
- Okul, evlilik ve iş gibi çeşitli nedenlerle judoyu bırakmak zorunda kalan sporcular, yıllar sonra Türk sporuna veteran olarak hizmet ediyor- Türkiye Judo Federasyonu Veteranlar Kurulu Başkanı Olcay: "Türkiye'de 2013'ten bu yana eski judocuları tekrar sp


ESKİŞEHİR (AA) - EMRAH YAŞAR - Okul, evlilik ve iş gibi çeşitli nedenlerle judoyu bırakmak zorunda kalan sporcular, yıllar sonra Türk sporuna veteran olarak hizmet edip gençlere örnek oluyor.

Uluslararası Judo Federasyonu ve Avrupa Judo Federasyonu tarafından 2008'de oluşturulan veteranlar kurulu, Türkiye'de ise 2013'te faaliyetlerine başladı.

Veteranlar kurulunun, kurulduğunda 25 olan sporcu sayısı, 3 yılda 110'a yükseldi. 30 yaş ve üstünde sporcuların katılabildiği veteranlarda mücadele eden judocular, uluslararası organizasyonlarda Türkiye'yi temsil ediyor.

Türkiye Judo Federasyonu Veteranlar Kurulu Başkanı Murat Olcay, kamp yaptıkları Eskişehir'de AA muhabirine açıklamada bulundu.

Olcay, Türkiye'de 2013'ten bu yana eski judocuları tekrar spora kazandırmak amacıyla faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Judoyu 7'den 70'e herkese sevdirmeyi hedeflediklerini belirten Olcay, şunları kaydetti:

''Türkiye'de 2013'ten bu yana eski judocuları tekrar spora kazandırmak amacıyla faaliyetler yürütüyoruz. Türkiye Şampiyonası dışında bölgelerde de etkinliklerimiz devam ediyor. Ayrıca arkadaşlarımız, ülkemizi yurt dışında temsil ediyor. Mart ayında Türkiye Şampiyonası düzenleyeceğiz. Haziran ayında Yunanistan'da Avrupa, ekim ayında ise İtalya'da Dünya Şampiyonası var. Bu şampiyonalara hazırlıklarımız devam ediyor."

Murat Olcay, kuruldukları günden bu yana uluslararası organizasyonlarda çok sayıda derece elde ettiklerini dile getirerek, "Daha çok arkadaşımıza ulaşmaya çalışacağız. Sadece eski judoculara değil, herkese bu sporu öğretebiliriz. Önceliğimiz gençlere örnek olmak. Ayrıca insanlar, sağlık için büyük paralar harcıyor. Biz en az maliyetle sağlığımızı da koruyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.