pendik escort bayan
ak

Jıca Heyeti, Çubuk’ta İncelemelerde Bulundu

26.09.2017 - 14:13, Güncelleme: 26.09.2017 - 14:13
 

Jıca Heyeti, Çubuk’ta İncelemelerde Bulundu

ANKARA (AA) - Vali yardımcıları ve kaymakamların görev yaptıkları bölgelerin kalkınmasında etkin rol oynamaları amacıyla yürütülen program kapsamında...

ANKARA (AA) - Vali yardımcıları ve kaymakamların görev yaptıkları bölgelerin kalkınmasında etkin rol oynamaları amacıyla yürütülen program kapsamında Türkiye'de temaslar gerçekleştiren Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) heyeti, Çubuk'ta incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanlığı ile yürütülecek eğitim iş birliği projesi kapsamında incelemelerde bulunmak amacıyla Ankara’ya gelen heyetin Başkanı Tsutomu Tanaka, JICA Türkiye Ofisi temsilcisi Emin Özdamar ve beraberindekiler, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet'i ziyaret etti. İlçeyle ilgili bilgiler veren ve bölgenin kalkınması için uluslararası iş birliğine hazır olduklarını vurgulayan Kaymakam Çenet, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Japonya ziyaretinde edindiği deneyimleri ilçede uygulamaya koyduğunu söyledi. İlçedeki kurumlararasında iş birliği ve verimliliğin artırılması konusunda elde ettikleri tecrübelerden yararlandıklarını anlatan Kaymakam Çenet, "Özellikle huzurevlerimizde yaşlılarımıza yönelik yeni kurslar açtık. Bu kursların açılmasında Japonya’da gördüğümüz uygulamalarda bize ışık tuttu. Diğer taraftan öğrencilerin yemek yapmalarından tutun da diğer iş ve işlemlerini kendilerinin yapması da bizi çok etkiledi. Düzenlediğimiz toplantıda bu konuyu okul müdürlerimizle masaya yatırdık. Benzer çalışmayı inşallah biz de gerçekleştireceğiz. Deprem ve doğal afetle ilgili uygulamalar ve insanların bu konuda nasıl hazırlandığı konusunda öğrendiklerimizi biz de ilçemizde dolaylı olarak uygulamaya koyduk." ifadelerini kullandı. JICA Hokkaido Eğitim Dairesi Başkanı Tsutomu Tanaka da mülki idarecilerin Japonya'ya gerçekleştirdiği ziyaretlerin sonuçları konusunda çalışma yapmak üzere Ankara’da olduklarını belirtti. Japonya’da düzenlenen programların getirilerinin belirlenmesi amacıyla araştırma yaptıklarını aktaran Tanaka, şunları kaydetti:"İçişleri Bakanlığı ile yürüttüğümüz ortak çalışma kapsamında seçtiğimiz temmuz ve şubat aylarında birer aylık süreyle eğitimler gerçekleştirdik. Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet’inde aralarında olduğu Türkiye’nin farklı bölgelerindeki vali yardımcıları ve kaymakamlar bu eğitimden faydalandı. Heyet olarak, bölge kalkınması ve yerel kalkınmaya yönelik faaliyetleri içeren bu çalışma kapsamında çıktılarını öğrenmek için ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Yürüttüğümüz bu çalışma kapsamında güzel sonuçların alınması bizi mutlu etti." Heyet daha sonra Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek huzurevi müdürü Emin Tamtürk'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Huzurevinde bulunan atölyeleri de inceleyen heyete yöresel ürünler ikram edilirken, daha sonra heyet ilçeden ayrıldı. Ziyarette Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da hazır bulundu.
ANKARA (AA) - Vali yardımcıları ve kaymakamların görev yaptıkları bölgelerin kalkınmasında etkin rol oynamaları amacıyla yürütülen program kapsamında...

ANKARA (AA) - Vali yardımcıları ve kaymakamların görev yaptıkları bölgelerin kalkınmasında etkin rol oynamaları amacıyla yürütülen program kapsamında Türkiye'de temaslar gerçekleştiren Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) heyeti, Çubuk'ta incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanlığı ile yürütülecek eğitim iş birliği projesi kapsamında incelemelerde bulunmak amacıyla Ankara’ya gelen heyetin Başkanı Tsutomu Tanaka, JICA Türkiye Ofisi temsilcisi Emin Özdamar ve beraberindekiler, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet'i ziyaret etti.

İlçeyle ilgili bilgiler veren ve bölgenin kalkınması için uluslararası iş birliğine hazır olduklarını vurgulayan Kaymakam Çenet, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Japonya ziyaretinde edindiği deneyimleri ilçede uygulamaya koyduğunu söyledi.

İlçedeki kurumlararasında iş birliği ve verimliliğin artırılması konusunda elde ettikleri tecrübelerden yararlandıklarını anlatan Kaymakam Çenet, "Özellikle huzurevlerimizde yaşlılarımıza yönelik yeni kurslar açtık. Bu kursların açılmasında Japonya’da gördüğümüz uygulamalarda bize ışık tuttu. Diğer taraftan öğrencilerin yemek yapmalarından tutun da diğer iş ve işlemlerini kendilerinin yapması da bizi çok etkiledi. Düzenlediğimiz toplantıda bu konuyu okul müdürlerimizle masaya yatırdık. Benzer çalışmayı inşallah biz de gerçekleştireceğiz. Deprem ve doğal afetle ilgili uygulamalar ve insanların bu konuda nasıl hazırlandığı konusunda öğrendiklerimizi biz de ilçemizde dolaylı olarak uygulamaya koyduk." ifadelerini kullandı.

JICA Hokkaido Eğitim Dairesi Başkanı Tsutomu Tanaka da mülki idarecilerin Japonya'ya gerçekleştirdiği ziyaretlerin sonuçları konusunda çalışma yapmak üzere Ankara’da olduklarını belirtti.

Japonya’da düzenlenen programların getirilerinin belirlenmesi amacıyla araştırma yaptıklarını aktaran Tanaka, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı ile yürüttüğümüz ortak çalışma kapsamında seçtiğimiz temmuz ve şubat aylarında birer aylık süreyle eğitimler gerçekleştirdik. Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet’inde aralarında olduğu Türkiye’nin farklı bölgelerindeki vali yardımcıları ve kaymakamlar bu eğitimden faydalandı. Heyet olarak, bölge kalkınması ve yerel kalkınmaya yönelik faaliyetleri içeren bu çalışma kapsamında çıktılarını öğrenmek için ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Yürüttüğümüz bu çalışma kapsamında güzel sonuçların alınması bizi mutlu etti."

Heyet daha sonra Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek huzurevi müdürü Emin Tamtürk'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Huzurevinde bulunan atölyeleri de inceleyen heyete yöresel ürünler ikram edilirken, daha sonra heyet ilçeden ayrıldı.

Ziyarette Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.