pendik escort bayan
ak

Japon Büyükelçi Nevü'yü Ziyaret Etti

15.01.2018 - 19:43, Güncelleme: 15.01.2018 - 19:43
 

Japon Büyükelçi Nevü'yü Ziyaret Etti

NEVŞEHİR (AA) - Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'yı ziyaret...

NEVŞEHİR (AA) - Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'yı ziyaret etti.Miyajima, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın ev sahipliğinde NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Bağlı'yı makamında ziyaret ederek, üniversite bünyesinde Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı açılması dolayısıyla teşekkür etti. Bu çalışmanın Türk-Japon dostluğu açısından öneli olduğunu dile getiren Miyajima, "Üniversitenizde, Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü açma girişimi Türkiye ile Japonya arasında köprüler kuracak. Bu bölümün, ikili ilişkilerinin güçlenerek gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Burada eğitim gören öğrencileri ve akademisyenleri Japonya’ya bekliyoruz." dedi.Rektör Bağlı ise iki ülke arasındaki kültürel alışverişe önem verdiklerini ifade etti. Japonların Türk halkının gönlünde ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu belirten Bağlı, "Kapadokya'ya da Japonlara özel bir sempatisi var. Bu nedenle iki ülke vatandaşları arasındaki kültürel alışverişi çok önemsiyor ve değerli buluyorum. Kapadokya, Japonların ikinci vatanıdır. Onların başımızın üstünde her zaman özel bir yeri vardır. Onlar, gönlümüzde ayrıcalıklı bir yere sahiptirler." diye konuştu.Nevşehir Valisi İlhami Aktaş da Kapadokya'nın Japonlar açısından önemli bir turizm destinasyonu olduğuna işaret ederek, daha çok Japon turisti bölgede ağırlamaktan onur duyacaklarını söyledi.Aktaş, "Umarım bu ziyaret Türk-Japon ilişkilerinde olduğu gibi yöremiz turizmi açısından da yararlı olur. İlimiz, her türlü turizm altyapısı, ulaşım imkanlarıyla bir cazibe merkezidir. Bu bağlamda, güvenlik açısından da son derece tercih edilebilir destinasyon merkezi olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim." diye konuştu. Rektör Bağlı, Üniversite Şeref Defteri'ni imzalayan Büyükelçi Miyajima'ya ziyaret anısına plaket takdim etti.
NEVŞEHİR (AA) - Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'yı ziyaret...

NEVŞEHİR (AA) - Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'yı ziyaret etti.

Miyajima, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın ev sahipliğinde NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Bağlı'yı makamında ziyaret ederek, üniversite bünyesinde Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı açılması dolayısıyla teşekkür etti.

Bu çalışmanın Türk-Japon dostluğu açısından öneli olduğunu dile getiren Miyajima, "Üniversitenizde, Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü açma girişimi Türkiye ile Japonya arasında köprüler kuracak. Bu bölümün, ikili ilişkilerinin güçlenerek gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Burada eğitim gören öğrencileri ve akademisyenleri Japonya’ya bekliyoruz." dedi.

Rektör Bağlı ise iki ülke arasındaki kültürel alışverişe önem verdiklerini ifade etti.

Japonların Türk halkının gönlünde ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu belirten Bağlı, "Kapadokya'ya da Japonlara özel bir sempatisi var. Bu nedenle iki ülke vatandaşları arasındaki kültürel alışverişi çok önemsiyor ve değerli buluyorum. Kapadokya, Japonların ikinci vatanıdır. Onların başımızın üstünde her zaman özel bir yeri vardır. Onlar, gönlümüzde ayrıcalıklı bir yere sahiptirler." diye konuştu.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş da Kapadokya'nın Japonlar açısından önemli bir turizm destinasyonu olduğuna işaret ederek, daha çok Japon turisti bölgede ağırlamaktan onur duyacaklarını söyledi.

Aktaş, "Umarım bu ziyaret Türk-Japon ilişkilerinde olduğu gibi yöremiz turizmi açısından da yararlı olur. İlimiz, her türlü turizm altyapısı, ulaşım imkanlarıyla bir cazibe merkezidir. Bu bağlamda, güvenlik açısından da son derece tercih edilebilir destinasyon merkezi olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim." diye konuştu.

Rektör Bağlı, Üniversite Şeref Defteri'ni imzalayan Büyükelçi Miyajima'ya ziyaret anısına plaket takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.