pendik escort bayan
ak

Jak Timi, Kursu "Zirvede" Bitirdi

22.10.2016 - 11:43, Güncelleme: 22.10.2016 - 11:43
 

Jak Timi, Kursu "Zirvede" Bitirdi

Jandarma Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı timi, Niğde'de gerçekleştirdiği yaz dağ arama kurtarma kursunu, 3 bin 756 metre ile Aladağlar'ın zirvesi Demirkazık Dağı'na tırmanarak tamamladı- 3 bin metrede karşılaştığı kara rağmen tırmanışı sürdüren JAK timi,

NİĞDE (AA) - ORHAN ONUR GEMİCİ - Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Tabur Komutanlığı timi, Niğde'de düzenlenen yaz dağ arama kurtarma kursunu, 3 bin 756 metre ile Aladağlar'ın zirvesi Demirkazık Dağı'na tırmanarak sonlandırdı.JAK timi, yaz dağ arama kurtarma kursunun ikinci hafta çalışmalarını gerçekleştirmek için kamp kurduğu Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Demirkazık köyündeki kamp alanından Demirkazık zirvesine tırmanış için gerekli hazırlıkları yaptı.Kursu Aladağlar'ın zirvesi olan 3 bin 756 metrelik Demirkazık Dağı'na tırmanarak tamamlamayı planlayan JAK timi, saat 04.30'da Demirkazık kamp alanından zirveye doğru tırmanışa geçti.Jandarma Komando Özel Asayiş ve Kurtarma (JÖAK) Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ile JAK Tabur Komutanı Binbaşı Aydın Bacak öncülüğündeki 13 personel, tırmanış için Cimbar Boğazı'ndaki 2 farklı rotayı kullandı.Sarp kayalıkların yoğun olduğu arazide zorlu bir tırmanış gerçekleştiren JAK personeli, zaman zaman verdikleri molalarda yanlarında taşıdıkları besinleri tüketerek, enerjilerinin düşmesini engellemeye çalıştı.- Zirvede Türk bayrağı açtılarJAK timinin zirveye tırmanışı, 3 bin metrede karşılaştıkları kara rağmen durmaksızın devam etti.Aynı gün içinde Demirkazık kamp alanından yola çıkıp zirveye ulaşarak büyük bir dayanıklılık örneği sergileyen JAK timi, zirvede Türk bayrağı ile JÖAK ve JAK flamaları açtı. Ayrıca zirveye ulaşan personelin her biri ayrı ayrı zirve defterini imzaladı.Böylelikle JAK timi, yaz dağ arama kurtarma kursunu zirvede tamamlamış oldu.Tırmanışta Cimbar Boğazı'nın ardından Doğu Çarşağı, oradan da Demirkazık zirvesine ulaşan timler, dönüşte kamp yerine gitmek için Narpuz Boğazı'nı kullandı.- "İki farklı rotadan zirve tırmanışı gerçekleştirdik"Zirve tırmanışıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan JAK Tabur Komutanı Binbaşı Bacak, personelin kursta edindiği bilgi ve becerileri gerçek görev şartlarında kullanma fırsatı bulduğunu belirtti.Bölgeye önce yağmur şeklinde düşen yağışın 3 bin metre yükseklikte kara döndüğünü dile getiren Bacak, bakı etkisinden dolayı zirvenin kuzeydoğu ve güneybatı yönlerine bakan yamaçlarında bu tarihten itibaren karın mevcudiyetini koruyacağını söyledi.Zirveden dönüşte kullandıkları Narpuz Boğazı'nda iki noktada ip açarak iniş gerçekleştirdiklerini ifade eden Bacak, Aladağlar'da birden fazla rota bilgisine hakim olabilmek için iki farklı rotadan zirve tırmanışı gerçekleştirdiklerini anlattı.
Jandarma Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı timi, Niğde'de gerçekleştirdiği yaz dağ arama kurtarma kursunu, 3 bin 756 metre ile Aladağlar'ın zirvesi Demirkazık Dağı'na tırmanarak tamamladı- 3 bin metrede karşılaştığı kara rağmen tırmanışı sürdüren JAK timi,

NİĞDE (AA) - ORHAN ONUR GEMİCİ - Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Tabur Komutanlığı timi, Niğde'de düzenlenen yaz dağ arama kurtarma kursunu, 3 bin 756 metre ile Aladağlar'ın zirvesi Demirkazık Dağı'na tırmanarak sonlandırdı.

JAK timi, yaz dağ arama kurtarma kursunun ikinci hafta çalışmalarını gerçekleştirmek için kamp kurduğu Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Demirkazık köyündeki kamp alanından Demirkazık zirvesine tırmanış için gerekli hazırlıkları yaptı.

Kursu Aladağlar'ın zirvesi olan 3 bin 756 metrelik Demirkazık Dağı'na tırmanarak tamamlamayı planlayan JAK timi, saat 04.30'da Demirkazık kamp alanından zirveye doğru tırmanışa geçti.

Jandarma Komando Özel Asayiş ve Kurtarma (JÖAK) Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ile JAK Tabur Komutanı Binbaşı Aydın Bacak öncülüğündeki 13 personel, tırmanış için Cimbar Boğazı'ndaki 2 farklı rotayı kullandı.

Sarp kayalıkların yoğun olduğu arazide zorlu bir tırmanış gerçekleştiren JAK personeli, zaman zaman verdikleri molalarda yanlarında taşıdıkları besinleri tüketerek, enerjilerinin düşmesini engellemeye çalıştı.

- Zirvede Türk bayrağı açtılar

JAK timinin zirveye tırmanışı, 3 bin metrede karşılaştıkları kara rağmen durmaksızın devam etti.

Aynı gün içinde Demirkazık kamp alanından yola çıkıp zirveye ulaşarak büyük bir dayanıklılık örneği sergileyen JAK timi, zirvede Türk bayrağı ile JÖAK ve JAK flamaları açtı.

Ayrıca zirveye ulaşan personelin her biri ayrı ayrı zirve defterini imzaladı.

Böylelikle JAK timi, yaz dağ arama kurtarma kursunu zirvede tamamlamış oldu.

Tırmanışta Cimbar Boğazı'nın ardından Doğu Çarşağı, oradan da Demirkazık zirvesine ulaşan timler, dönüşte kamp yerine gitmek için Narpuz Boğazı'nı kullandı.

- "İki farklı rotadan zirve tırmanışı gerçekleştirdik"

Zirve tırmanışıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan JAK Tabur Komutanı Binbaşı Bacak, personelin kursta edindiği bilgi ve becerileri gerçek görev şartlarında kullanma fırsatı bulduğunu belirtti.

Bölgeye önce yağmur şeklinde düşen yağışın 3 bin metre yükseklikte kara döndüğünü dile getiren Bacak, bakı etkisinden dolayı zirvenin kuzeydoğu ve güneybatı yönlerine bakan yamaçlarında bu tarihten itibaren karın mevcudiyetini koruyacağını söyledi.

Zirveden dönüşte kullandıkları Narpuz Boğazı'nda iki noktada ip açarak iniş gerçekleştirdiklerini ifade eden Bacak, Aladağlar'da birden fazla rota bilgisine hakim olabilmek için iki farklı rotadan zirve tırmanışı gerçekleştirdiklerini anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.