pendik escort bayan
ak

İvriz'de "Geleceğe Yatırım" Projesi

14.08.2018 - 14:18, Güncelleme: 14.08.2018 - 14:18
 

İvriz'de "Geleceğe Yatırım" Projesi

KONYA (AA) - Halkapınar ilçesinde Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) ve Halkapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Ahşaptan Hediyelik...

KONYA (AA) - Halkapınar ilçesinde Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) ve Halkapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Ahşaptan Hediyelik Eşya ve Oyuncak Yapımı' kursu açılışı yapıldı.Halkapınar'da son yıllarda özellikle yerli turistlerin büyük ilgi gösterdiği İvriz'de, gerçekleştirilecek olan ''Geleceğe Yatırım" Projesi ile tarihi yerleşmenin, doğal güzelliklerin tanıtımı ve yöre halkının ev ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.Halkapınar İlçe Milli Eğitimi Müdürü Saffet Çağlar, yaptığı açıklamada, "2018 yılında KOPSOGEP'e yaptığımız Geleceğe Yatırım Projesi ahşaptan hediyelik eşya ve oyuncak yapım kursu başvurumuz kabul gördü." dedi.Ereğli Kaymakamı Halkapınar Kaymakam Vekili Ömer Lütfi Yaran ise, Geleceğe Yatırım Projesinin Halkapınar'ın tarihi İvriz Mahallesi'nde turizmin gelişmesine ve tanıtımına önemli katkı sağlayacağını vurgulayarak, projenin bir çok yöre için örnek bir proje olduğunu kaydetti.Kaymakam Yaran, şöyle konuştu:''Burası, tarihi kalıntıları, kültürel ve doğal güzellikleri ile dolu, İvriz doğal su kaynağı, mağaraları, alabalık restoranları, milattan önce 8. yüzyıldan yani Geç Hitit döneminden kalma dünyanın en eski ve ilk tarım anıtı, manastırları, kilise ve kale kalıntıları, doğal zenginlikler ve kültürel unsurları bulunan eşsiz bir bölge. Bu güzellikler İvriz'li hanımların el işçilikleri ve el sanatları ile evlerimizi süsleyecek. Çocukların elinde oyuncak olacak. Dolaylı olarak İvriz'i tanıtacak, yöre halkının ekonomisine katkı sağlayacak.''AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de, proje kapsımında bayanların el emekleri, göz nurları ile yaptıkları, ahşap üzerine üretilen ürünlerin sergi açılışını yapmaya geldiklerini söyledi.
KONYA (AA) - Halkapınar ilçesinde Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) ve Halkapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Ahşaptan Hediyelik...

KONYA (AA) - Halkapınar ilçesinde Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) ve Halkapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Ahşaptan Hediyelik Eşya ve Oyuncak Yapımı' kursu açılışı yapıldı.

Halkapınar'da son yıllarda özellikle yerli turistlerin büyük ilgi gösterdiği İvriz'de, gerçekleştirilecek olan ''Geleceğe Yatırım" Projesi ile tarihi yerleşmenin, doğal güzelliklerin tanıtımı ve yöre halkının ev ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.

Halkapınar İlçe Milli Eğitimi Müdürü Saffet Çağlar, yaptığı açıklamada, "2018 yılında KOPSOGEP'e yaptığımız Geleceğe Yatırım Projesi ahşaptan hediyelik eşya ve oyuncak yapım kursu başvurumuz kabul gördü." dedi.

Ereğli Kaymakamı Halkapınar Kaymakam Vekili Ömer Lütfi Yaran ise, Geleceğe Yatırım Projesinin Halkapınar'ın tarihi İvriz Mahallesi'nde turizmin gelişmesine ve tanıtımına önemli katkı sağlayacağını vurgulayarak, projenin bir çok yöre için örnek bir proje olduğunu kaydetti.

Kaymakam Yaran, şöyle konuştu:

''Burası, tarihi kalıntıları, kültürel ve doğal güzellikleri ile dolu, İvriz doğal su kaynağı, mağaraları, alabalık restoranları, milattan önce 8. yüzyıldan yani Geç Hitit döneminden kalma dünyanın en eski ve ilk tarım anıtı, manastırları, kilise ve kale kalıntıları, doğal zenginlikler ve kültürel unsurları bulunan eşsiz bir bölge. Bu güzellikler İvriz'li hanımların el işçilikleri ve el sanatları ile evlerimizi süsleyecek. Çocukların elinde oyuncak olacak. Dolaylı olarak İvriz'i tanıtacak, yöre halkının ekonomisine katkı sağlayacak.''

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de, proje kapsımında bayanların el emekleri, göz nurları ile yaptıkları, ahşap üzerine üretilen ürünlerin sergi açılışını yapmaya geldiklerini söyledi.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.