pendik escort bayan
ak

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi

25.01.2018 - 08:58, Güncelleme: 25.01.2018 - 08:58
 

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesi

Çin, Hindistan, Sırbistan, İtalya ve Romanya menşeli bazı ürünlerle ilgili dampinge karşı önlemlerin sona ereceği tarihler belirlendi

ANKARA (AA) - Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, İtalya, Sırbistan ve Romanya menşeli bazı ithal ürünlerle ilgili mevcut dampinge karşı önlemlerin sona ereceği tarihler ilan edildi.Ekonomi Bakanlığının "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Buna göre, Çin, Hindistan, İtalya, Sırbistan, Romanya menşeli, aralarında poliesterlerin de bulunduğu ürünlerle ilgili yılın ikinci yarısında dolacak mevcut dampinge karşı önlemlerin bitiş tarihleri belli oldu.Nihai gözden geçirme soruşturması açılmaması halinde ürünlere göre söz konusu önlemler, 16 Temmuz 2018 ile 21 Kasım 2018 arasında sona erecek.Yerli üreticiler veya yerli üretim dalı adına hareket ettiğini belgeleyen gerçek veya tüzel kişi ve kuruluşlar, söz konusu ürünlerle ilgili önlemin sona ermesinin dampingin ve zararın devam etmesine veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı iddiasıyla bir nihai gözden geçirme soruşturması açılmasını talep edebilecek.
Çin, Hindistan, Sırbistan, İtalya ve Romanya menşeli bazı ürünlerle ilgili dampinge karşı önlemlerin sona ereceği tarihler belirlendi

ANKARA (AA) - Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, İtalya, Sırbistan ve Romanya menşeli bazı ithal ürünlerle ilgili mevcut dampinge karşı önlemlerin sona ereceği tarihler ilan edildi.

Ekonomi Bakanlığının "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Çin, Hindistan, İtalya, Sırbistan, Romanya menşeli, aralarında poliesterlerin de bulunduğu ürünlerle ilgili yılın ikinci yarısında dolacak mevcut dampinge karşı önlemlerin bitiş tarihleri belli oldu.

Nihai gözden geçirme soruşturması açılmaması halinde ürünlere göre söz konusu önlemler, 16 Temmuz 2018 ile 21 Kasım 2018 arasında sona erecek.

Yerli üreticiler veya yerli üretim dalı adına hareket ettiğini belgeleyen gerçek veya tüzel kişi ve kuruluşlar, söz konusu ürünlerle ilgili önlemin sona ermesinin dampingin ve zararın devam etmesine veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı iddiasıyla bir nihai gözden geçirme soruşturması açılmasını talep edebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.