pendik escort bayan
ak

İstanbul'da Sivas Tanıtım Günleri" Başladı

06.10.2017 - 21:04, Güncelleme: 06.10.2017 - 21:04
 

İstanbul'da Sivas Tanıtım Günleri" Başladı

Sivas'ın yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Sivas Günleri Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla Yenikapı'da başladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kültürün değerli hazine olduğunu belirterek, "Bizi biz yapan, diğerlerinden ayırt eden ancak onlardan üstün kılmayan, hayatı güzelleştiren ve anlamlı kılan şey kültürdür. Kültürümüzle varız ve kültürümüzü nesilden nesile aktararak da yaşatacağız." dedi.Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen "Sivas Tanıtım Günleri"nin açılışına katılan Yılmaz, Sivas'ın Türkiye için önemli şehirlerden olduğunu söyledi.Yılmaz, etkinlikle Sivas'ın değerlerini daha geniş kitlelere tanıtılacağını anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.Bu tür etkinliklerin insanların birbirini tanımasına vesile olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Birbirimizi tanırsak bu topraklarda düşmanlık yeşermez. Halaylarımızı, türkülerimizi, tarihi yerlerimizi anacağız." diye konuştu.Bakan Yılmaz, Sivas'ın türküleri ve halaylarıyla var olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: "Ancak halay ve türküler de Sivas'la vardır. Bizler Sivas'ın gönüllü kültürel elçileri olacağız. Çocuklarımıza, gençlerimize, komşularımıza Sivas'ımızı, değerlerimizi tanıtacağız. Kültür bizim en değerli hazinemizdir. Bizi biz yapan, diğerlerinden ayırt eden ancak onlardan üstün kılmayan, hayatı güzelleştiren ve anlamlı kılan şey kültürdür. Kültürümüzle varız ve kültürümüzü nesilden nesile aktararak da yaşatacağız."Bu etkinlikle Sivas'ın geleceğine daha umutla baktıklarını ifade eden Yılmaz, buna vesile olanlara teşekkür etti.İstanbul Valisi Vasip Şahin de Sivaslıların İstanbul'un ve ülkenin kalkınmasına hizmet ettiğini dile getirdi.Şahin, bunun her alanda geçerli olduğunu belirterek, "Tüm milletin eğitilmesi, geleceğe irfanı ve hikmetiyle taşınması için Sayın Milli Eğitim Bakanımızın önemli katkılar sunuyor. Bu da Sivas adına gurur duyulacak bir durum." ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından, Bakan Yılmaz ve davetliler, etkinliğin açılış kurdelesini kesti.
Sivas'ın yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Sivas Günleri Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla Yenikapı'da başladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kültürün değerli hazine olduğunu belirterek, "Bizi biz yapan, diğerlerinden ayırt eden ancak onlardan üstün kılmayan, hayatı güzelleştiren ve anlamlı kılan şey kültürdür. Kültürümüzle varız ve kültürümüzü nesilden nesile aktararak da yaşatacağız." dedi.

Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen "Sivas Tanıtım Günleri"nin açılışına katılan Yılmaz, Sivas'ın Türkiye için önemli şehirlerden olduğunu söyledi.

Yılmaz, etkinlikle Sivas'ın değerlerini daha geniş kitlelere tanıtılacağını anlatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu tür etkinliklerin insanların birbirini tanımasına vesile olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Birbirimizi tanırsak bu topraklarda düşmanlık yeşermez. Halaylarımızı, türkülerimizi, tarihi yerlerimizi anacağız." diye konuştu.

Bakan Yılmaz, Sivas'ın türküleri ve halaylarıyla var olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: 

"Ancak halay ve türküler de Sivas'la vardır. Bizler Sivas'ın gönüllü kültürel elçileri olacağız. Çocuklarımıza, gençlerimize, komşularımıza Sivas'ımızı, değerlerimizi tanıtacağız. Kültür bizim en değerli hazinemizdir. Bizi biz yapan, diğerlerinden ayırt eden ancak onlardan üstün kılmayan, hayatı güzelleştiren ve anlamlı kılan şey kültürdür. Kültürümüzle varız ve kültürümüzü nesilden nesile aktararak da yaşatacağız."

Bu etkinlikle Sivas'ın geleceğine daha umutla baktıklarını ifade eden Yılmaz, buna vesile olanlara teşekkür etti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin de Sivaslıların İstanbul'un ve ülkenin kalkınmasına hizmet ettiğini dile getirdi.

Şahin, bunun her alanda geçerli olduğunu belirterek, "Tüm milletin eğitilmesi, geleceğe irfanı ve hikmetiyle taşınması için Sayın Milli Eğitim Bakanımızın önemli katkılar sunuyor. Bu da Sivas adına gurur duyulacak bir durum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Bakan Yılmaz ve davetliler, etkinliğin açılış kurdelesini kesti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.