pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

İstac Ankara İrtibat Bürosu Açılacak

30.11.2017 - 11:03, Güncelleme: 30.11.2017 - 11:03
 

İstac Ankara İrtibat Bürosu Açılacak

Ankara Barosu bünyesinde İSTAC Ankara İrtibat Bürosu kurulacak

ANKARA (AA) - Ankara Barosu bünyesinde İstanbul Tahkim Merkezi (İSTAC) Ankara İrtibat Bürosu açılacak.Ankara Barosundan yapılan açıklamaya göre, Baro ile İSTAC arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında kurulacak İSTAC Ankara İrtibat Bürosu'nun bir ay içinde faaliyete geçeceği belirtildi.İSTAC Ankara İrtibat Bürosunda, İSTAC Tahkim Kurallarına göre yapılan başvuruların dilekçe ve ekleri kabul edilecek. Bunların dijital kopyaları elektronik ortamda aynı gün, asılları da en geç bir iş günü içinde İSTAC Genel Sekreterliğine gönderilecek. İrtibat Bürosu sayesinde, tahkim alanında faaliyet gösteren avukatların İSTAC ile iletişimi kolaylaşacak.Ayrıca, Ankara Barosu tarafından, duruşmalar ve sekreterya hizmetleri için İstanbul Tahkim Merkezine eleman ve yer tahsis edilecek. Tarafların tercihine göre, tahkim duruşmaları Ankara Barosu'nun ev sahipliğinde yapılabilecek.İSTAC ve Ankara Barosu, tahkimin yaygınlaştırılması ve avukatların tahkim konusunda bilgilendirilmesi amacıyla işbirliği yapmayı da planlıyor. Her iki kurum, sözleşmelere tahkim anlaşmasının yazılması için avukatlara yönelik seminerler düzenleyecek.- "İSTAC tahkimine ulaşmayı kolaylaştıran adım"Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, konuya ilişkin değerlendirmesinde, tahkimin ticari uyuşmazlıklarda mahkemelere göre daha hızlı ve ucuz bir çözüm yöntemi olduğunu belirterek, "İSTAC ile imzaladığımız protokol uyarınca oluşturacağımız irtibat bürosu, vatandaşlarımızın ve ülkemizde ticari uyuşmazlık yaşayan yabancıların tahkime ulaşmasını kolaylaştıracak. Yaşadıkları uyuşmazlıkları daha kısa sürede ve daha az maliyetle çözmelerini sağlayacak." ifadelerini kullandı. İSTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı da yapılan iş birliğinin, uyuşmazlıkların çözümü için İSTAC tahkimine ulaşmayı kolaylaştıran önemli bir adım olduğunu kaydetti.Avukatların tahkimi benimsemelerinin ve mesleklerinin bir parçası olarak görmelerinin önemini vurgulayan Akıncı, Türkiye'de tahkimin, avukatların desteği ve iş birliğiyle yaygınlaşacağına inandığını vurguladı.
Ankara Barosu bünyesinde İSTAC Ankara İrtibat Bürosu kurulacak

ANKARA (AA) - Ankara Barosu bünyesinde İstanbul Tahkim Merkezi (İSTAC) Ankara İrtibat Bürosu açılacak.

Ankara Barosundan yapılan açıklamaya göre, Baro ile İSTAC arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında kurulacak İSTAC Ankara İrtibat Bürosu'nun bir ay içinde faaliyete geçeceği belirtildi.

İSTAC Ankara İrtibat Bürosunda, İSTAC Tahkim Kurallarına göre yapılan başvuruların dilekçe ve ekleri kabul edilecek. Bunların dijital kopyaları elektronik ortamda aynı gün, asılları da en geç bir iş günü içinde İSTAC Genel Sekreterliğine gönderilecek. İrtibat Bürosu sayesinde, tahkim alanında faaliyet gösteren avukatların İSTAC ile iletişimi kolaylaşacak.

Ayrıca, Ankara Barosu tarafından, duruşmalar ve sekreterya hizmetleri için İstanbul Tahkim Merkezine eleman ve yer tahsis edilecek. Tarafların tercihine göre, tahkim duruşmaları Ankara Barosu'nun ev sahipliğinde yapılabilecek.

İSTAC ve Ankara Barosu, tahkimin yaygınlaştırılması ve avukatların tahkim konusunda bilgilendirilmesi amacıyla işbirliği yapmayı da planlıyor. Her iki kurum, sözleşmelere tahkim anlaşmasının yazılması için avukatlara yönelik seminerler düzenleyecek.

- "İSTAC tahkimine ulaşmayı kolaylaştıran adım"

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, konuya ilişkin değerlendirmesinde, tahkimin ticari uyuşmazlıklarda mahkemelere göre daha hızlı ve ucuz bir çözüm yöntemi olduğunu belirterek, "İSTAC ile imzaladığımız protokol uyarınca oluşturacağımız irtibat bürosu, vatandaşlarımızın ve ülkemizde ticari uyuşmazlık yaşayan yabancıların tahkime ulaşmasını kolaylaştıracak. Yaşadıkları uyuşmazlıkları daha kısa sürede ve daha az maliyetle çözmelerini sağlayacak." ifadelerini kullandı.

İSTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı da yapılan iş birliğinin, uyuşmazlıkların çözümü için İSTAC tahkimine ulaşmayı kolaylaştıran önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Avukatların tahkimi benimsemelerinin ve mesleklerinin bir parçası olarak görmelerinin önemini vurgulayan Akıncı, Türkiye'de tahkimin, avukatların desteği ve iş birliğiyle yaygınlaşacağına inandığını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.