pendik escort bayan
ak

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

23.07.2017 - 14:33, Güncelleme: 23.07.2017 - 14:33
 

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

AK Parti Sivas Gençlik Kolları üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi

SİVAS (AA) - AK Parti Sivas Gençlik Kolları üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.Kale Cami önünde öğle vakti toplanan grup adına basın açıklaması okuyan AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Burak Kuruçay, Kudüs'te yaşananların bir kez daha tüm Müslümanları derinden yaraladığını söyledi. İsrail'in, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı 3 gün boyunca ibadete kapattığını anımsatan Kuruçay, "Ezanın dahi okunması yasaklanmıştır. Bu 3 gün boyunca İsrail, Aksa'nın resmi görevlilerinin girişini bile engellerken kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Aksa'ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir. İsrail, bu davranışlarıyla yaptığı yanlışlara yenilerini eklemeye devam etmektedir." dedi. Kuruçay, on binlerce Müslümanın Mescid-i Aksa'nın surları dibinde İsrail zulmüne direndiğini, Türkiye'nin de Mescid-i Aksa'nın yalnız olmadığını haykırdığını belirterek, şunları kaydetti:"Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya yönelik güven ortamını yok edip barışı dinamitleyecek tüm insancıl hukuk ihlallerini kınıyor, uluslararası kuruluşları hakları ihlal edilen Müslümanların haklarını korumaya davet ediyoruz. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette, küstah İsral'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postallarıyla dolaşması aşağılık bir davranıştır. Ey İsrail, buradan haykırıyoruz, komutanı Hz. Muhammed olan ümmet size boyun eğmez. En iyi bildiğiniz şeyi size tekrardan hatırlatıyoruz, bu millet zulmünüze izin vermez. 'Git evladım şehadet nasip olsun' diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz. Siz hangi hesabı yaparsanız yapın şehadet bizim için bir vuslattır. Bizim her bir şehidimiz azmimizi artırır. Unutmayın ki zafer inananlarındır ve hesap yapanların en hayırlısı da Allah'tır."İsrail aleyhine çeşitli sloganlar atan grup, duanın ardından dağıldı.
AK Parti Sivas Gençlik Kolları üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi

SİVAS (AA) - AK Parti Sivas Gençlik Kolları üyeleri ve vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

Kale Cami önünde öğle vakti toplanan grup adına basın açıklaması okuyan AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Burak Kuruçay, Kudüs'te yaşananların bir kez daha tüm Müslümanları derinden yaraladığını söyledi.

İsrail'in, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı 3 gün boyunca ibadete kapattığını anımsatan Kuruçay, "Ezanın dahi okunması yasaklanmıştır. Bu 3 gün boyunca İsrail, Aksa'nın resmi görevlilerinin girişini bile engellerken kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Aksa'ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir. İsrail, bu davranışlarıyla yaptığı yanlışlara yenilerini eklemeye devam etmektedir." dedi.

Kuruçay, on binlerce Müslümanın Mescid-i Aksa'nın surları dibinde İsrail zulmüne direndiğini, Türkiye'nin de Mescid-i Aksa'nın yalnız olmadığını haykırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya yönelik güven ortamını yok edip barışı dinamitleyecek tüm insancıl hukuk ihlallerini kınıyor, uluslararası kuruluşları hakları ihlal edilen Müslümanların haklarını korumaya davet ediyoruz. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette, küstah İsral'in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postallarıyla dolaşması aşağılık bir davranıştır. Ey İsrail, buradan haykırıyoruz, komutanı Hz. Muhammed olan ümmet size boyun eğmez. En iyi bildiğiniz şeyi size tekrardan hatırlatıyoruz, bu millet zulmünüze izin vermez. 'Git evladım şehadet nasip olsun' diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz. Siz hangi hesabı yaparsanız yapın şehadet bizim için bir vuslattır. Bizim her bir şehidimiz azmimizi artırır. Unutmayın ki zafer inananlarındır ve hesap yapanların en hayırlısı da Allah'tır."

İsrail aleyhine çeşitli sloganlar atan grup, duanın ardından dağıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.