pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

"İsmet İnönü Ve Sivas" Paneli

25.09.2016 - 14:43, Güncelleme: 25.09.2016 - 14:43
 

"İsmet İnönü Ve Sivas" Paneli

SİVAS (AA) - Sivas'ta Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi tarafından "İsmet İnönü ve Sivas" konulu panel düzenlendi. İnönü Konağı'nda düzenlene...

SİVAS (AA) - Sivas'ta Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi tarafından "İsmet İnönü ve Sivas" konulu panel düzenlendi. İnönü Konağı'nda düzenlene panele konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünü Okutmanı Ahmet Necip Günaydın, İsmet İnönü'nün Sivas'ta yaşadığı dönemi anlattı.2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kızı Özden İnönü Toker de Atatürk ve babasıyla ilgili anılarını katılımcılarla paylaştı.Babası İnönü'nün Sivas'ı çok önemsediğini ve sık sık anlattığını belirten Toker, babasının çocuklarına olan ilgisinden bahsederek, şunları kaydetti: "Babamın babası çok sert bir insanmış. Kendisi bizlere o şekilde davranmak istememiş. Bizlere daha yakın olmak hatta arkadaş olmak istemiş. Bizlere karşı çok disiplinli olmasına rağmen son derece yakın, sıcak bir babaydı. Onun döneminde çocuklara fazla sevgi göstermek aykırı görünüyormuş ama kendisi her zaman bize çok sevgiyle yaklaştı ve her zaman bizi kendi hayatının içine soktu."Toker, 8 yaşına kadar Atatürk'ü de çok sık gördüğünü dile getirerek, "Bizim eve çok sık gelirdi, biz çocuklar etrafına toplanırdık. Tabi bizi çağırdığı zaman gidip elini öperdik. Her zaman karşısına çıkamazdık. O zaman bize, 'Çocuklar kendinize güveneceksiniz soru soracaksınız, merak edeceksiniz. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp' derdi. Evet gençlere söylüyorum, merak etmeniz lazım." ifadelerini kullandı.Panele, Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ulaş Karasu, Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
SİVAS (AA) - Sivas'ta Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi tarafından "İsmet İnönü ve Sivas" konulu panel düzenlendi. İnönü Konağı'nda düzenlene...

SİVAS (AA) - Sivas'ta Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi tarafından "İsmet İnönü ve Sivas" konulu panel düzenlendi.

İnönü Konağı'nda düzenlene panele konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünü Okutmanı Ahmet Necip Günaydın, İsmet İnönü'nün Sivas'ta yaşadığı dönemi anlattı.

2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kızı Özden İnönü Toker de Atatürk ve babasıyla ilgili anılarını katılımcılarla paylaştı.

Babası İnönü'nün Sivas'ı çok önemsediğini ve sık sık anlattığını belirten Toker, babasının çocuklarına olan ilgisinden bahsederek, şunları kaydetti:

"Babamın babası çok sert bir insanmış. Kendisi bizlere o şekilde davranmak istememiş. Bizlere daha yakın olmak hatta arkadaş olmak istemiş. Bizlere karşı çok disiplinli olmasına rağmen son derece yakın, sıcak bir babaydı. Onun döneminde çocuklara fazla sevgi göstermek aykırı görünüyormuş ama kendisi her zaman bize çok sevgiyle yaklaştı ve her zaman bizi kendi hayatının içine soktu."

Toker, 8 yaşına kadar Atatürk'ü de çok sık gördüğünü dile getirerek, "Bizim eve çok sık gelirdi, biz çocuklar etrafına toplanırdık. Tabi bizi çağırdığı zaman gidip elini öperdik. Her zaman karşısına çıkamazdık. O zaman bize, 'Çocuklar kendinize güveneceksiniz soru soracaksınız, merak edeceksiniz. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp' derdi. Evet gençlere söylüyorum, merak etmeniz lazım." ifadelerini kullandı.

Panele, Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ulaş Karasu, Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.