pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

İşitme Engelliler Lisesi eğitime hazır

Siyaset 23.05.2018 - 15:38, Güncelleme: 23.05.2018 - 15:38
 

İşitme Engelliler Lisesi eğitime hazır

SİVAS Valisi Davut Gül, yapımında sona gelinen ve yeni eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak olan 12 Derslikli Sivas Merkez İşitme Engelliler...

SİVAS Valisi Davut Gül, yapımında sona gelinen ve yeni eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak olan 12 Derslikli Sivas Merkez İşitme Engelliler Lisesi'nde incelemelerde bulundu.Okulun tamamını gezen ve ilgililerden bilgi alan Gül, "Devletimiz gerçekten çok büyük. İlimizdeki 9 işitme engelli öğrenciye 12 derslikli okul yaptı. Şeyh Edebali'nin dediği gibi; "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın'. Bu okul yapılırken öğrenci sayısının çok az olduğu ifade edildi ve yapmayalım şeklinde görüş bildirildi. Milli Eğitim Bakanımızın bize talimatı ise bir kişi bile olsa bu okul yapılacaktır oldu. Şu an okulumuzun yüzde 95'i bitti. Bu eğitim öğretim döneminde de hizmete girecek. Eylül ayında okulumuz öğrencileri ile tanışacak. 4 aylık bir süremiz var. Bu 4 aylık süre içerisinde de eksiklikler tamamlanacak. İşitme engellilerimiz liseyi inşallah uygun şartlarda burada ilimizde okuyacaklar. Ülkemizde az sayıda bulunan İşitme Engelliler Lisesi, tüm donatıları ile engelli kardeşlerimize hizmet verecek" dedi.Okulun pansiyon ihtiyacına da yeşil ışık yakan Gül, şehre kazandırılan işitme engelliler lisesine çevre iller ile ilçe ve köylerden öğrenci geleceğini aktardı. Projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere il milletvekilleri ve tüm bürokratlara teşekkür eden Gül, yeni okulun Sivas'a hayırlı olması temennisinde bulundu.İnceleme gezisine Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ahmet Bozdoğan, Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı, Sivas İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mustafa Epik de katıldı.FOTOĞRAFLI
SİVAS Valisi Davut Gül, yapımında sona gelinen ve yeni eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak olan 12 Derslikli Sivas Merkez İşitme Engelliler...

SİVAS Valisi Davut Gül, yapımında sona gelinen ve yeni eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak olan 12 Derslikli Sivas Merkez İşitme Engelliler Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

Okulun tamamını gezen ve ilgililerden bilgi alan Gül, "Devletimiz gerçekten çok büyük. İlimizdeki 9 işitme engelli öğrenciye 12 derslikli okul yaptı. Şeyh Edebali'nin dediği gibi; "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın'. Bu okul yapılırken öğrenci sayısının çok az olduğu ifade edildi ve yapmayalım şeklinde görüş bildirildi. Milli Eğitim Bakanımızın bize talimatı ise bir kişi bile olsa bu okul yapılacaktır oldu. Şu an okulumuzun yüzde 95'i bitti. Bu eğitim öğretim döneminde de hizmete girecek. Eylül ayında okulumuz öğrencileri ile tanışacak. 4 aylık bir süremiz var. Bu 4 aylık süre içerisinde de eksiklikler tamamlanacak. İşitme engellilerimiz liseyi inşallah uygun şartlarda burada ilimizde okuyacaklar. Ülkemizde az sayıda bulunan İşitme Engelliler Lisesi, tüm donatıları ile engelli kardeşlerimize hizmet verecek" dedi.

Okulun pansiyon ihtiyacına da yeşil ışık yakan Gül, şehre kazandırılan işitme engelliler lisesine çevre iller ile ilçe ve köylerden öğrenci geleceğini aktardı. Projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere il milletvekilleri ve tüm bürokratlara teşekkür eden Gül, yeni okulun Sivas'a hayırlı olması temennisinde bulundu.

İnceleme gezisine Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ahmet Bozdoğan, Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı, Sivas İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mustafa Epik de katıldı.

FOTOĞRAFLI

İşitme Engelliler Lisesi eğitime hazır

İşitme Engelliler Lisesi eğitime hazır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.