pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

IŞİD Kafir Olarak Nitelendirdiği İnsanları Öldürüp Sergiliyor

Asayiş 08.07.2014 - 19:39, Güncelleme: 08.07.2014 - 19:39
 

IŞİD Kafir Olarak Nitelendirdiği İnsanları Öldürüp Sergiliyor

Musu'a girmesiyle dünya gündemine oturan IŞİD Suriye'de terör estiriyor. Örgüt kafir olarak nitenlendirdiği insanların kafasını koparıp daha sonra da sergiliyor.

  Suriye’de iç savaşın başlamasının üzerinden üç buçuk yıl geçti. IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) artık savaşın en önemli aktörlerinden biri. Önlerine çıkan, kendilerine muhalif olan, ‘kâfir’ diye nitelendirdikleri herkesi vahşice öldürüyor. IŞİD, Suriye’de 100 Türkmen köyünü ele geçirdi. İşgal ettiği bir köyde teslim olan dokuz kişiden dördünün vahşice öldürdü. Sağ bir şekilde teslim olan bu kişilerin başlarını gövdelerinden ayırarak köy meydanında gezdirdi. Sadece bu da değil, IŞİD son bir aydır vahşice öldürdükleri kişileri şehrin kalabalık bir noktasında çarmıha gerip diye sergiliyor. "O EVİ BASIP YAKTIKTAN SONRA..." IŞİD bölgedeki hakimiyetini giderek artırdı. IŞİD, yaklaşık sekiz ay önce, Azez kasabasının yakınlarındaki bir köydeyken, Azez’in kontrolünü ele geçirdi. İlk zamanlar Kilis’in karşısındaki bölgelerde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı gruplar çatışma içerisinde değildi. Ancak ağır silahlara sahip IŞİD köy köy ilerlemeye başladı. Türkmen köylerini koruyan ve Halep’te de çatışma içerisinde olan Albaz Tugayı ile IŞİD arasında ilk çatışma üç ay önce başladı. IŞİD, Tugay Komutanı Mahmut Hacı Hasan’ın evini basıp yağmaladıktan sonra evi Yakınca zaten gergin olan ortam bir anda silahlı çatışmaya dönüştü. İki grubun yer aldığı köyler arasındaki yollarda, bir süre önce rejimle ÖSO’nun arasında olduğu gibi siperler oluştu. Ancak bu sefer siperler OSÖ ile IŞİD’i ayırıyordu. CEPHANELERİ BİTTİ TESLİM OLDULAR IŞİD, Bahvarta köyünü ele geçirmeden önce, 1 Temmuz gecesi Albaz Tugayı’nın koruduğu Şiverin köyünün bir tepesine baskın düzenledi. Baskın yapılan tepede, iki odalı bir evde 10 kişilik muhalif grup vardı. Sabaha kadar çatışma sürdü. En sonunda OSÖ üyelerinin cephanesi bitti. 10 kişilik gruptan dördü yaralı şekilde IŞİD’e teslim oldu. "İŞTE BUNLAR KÂFİRLER" Albaz Tugayı’nın bir üyesi olan olay anını ve sonrasındaki gelişmeleri şöyle anlattı: "Gece baskın yaptılar. Yaklaşık 200 kişilik bir gruptu. Tepenin etrafını sardılar. Biz yardıma gidemedik. 10 askerin dördü yaralanmıştı. Cephaneleri de bitmişti. IŞİD, 'Teslim olun, öldürmeyeceğiz. Biz de Müslüman’ız' dedi. IŞİD odalardan birini patlattı. Sonra teslim oldular. Ancak hemen orada yaralı olan dört kişiyi öldürdüler. Kurşuna dizdiler. Ölenlerin kafalarını kesip köye getirdiler. Köyde ‘İşte bunlar kâfir’ dediler. Diğer esir aldıklarını da arabanın arkasına bağlayıp sürüklediler. 10 kişiden dokuzu şehit oldu. Yalnız biri ellerinden kurtulmayı başardı." ÇARMIHA GERİYORLAR IŞİD son bir ayda öldürdükleri bazı kişileri yerleşim bölgelerine götürerek çarmıha geriyor. Çarmıha gerilen insanları gördüğünü anlatan üye, “Son bir aydır yapıyorlar. Amaçları milletin gözünü korkutmak. 15 yaşında bir çocuğu da astılar. Müslümanlık’ta böyle bir şey mi var? Halep’e yakın yerleşim yeri olan Mumbuç kasabasında yaptılar bunu. Cerabulus’ta, Rakka’da da yaptılar. 2 Temmuz'da da Şam’ın Vuta denilen kenar mahallesinde 25 kişinin kafasını kesmişler." (Kaynak: Hürriyet)
Musu'a girmesiyle dünya gündemine oturan IŞİD Suriye'de terör estiriyor. Örgüt kafir olarak nitenlendirdiği insanların kafasını koparıp daha sonra da sergiliyor.

 

Suriye’de iç savaşın başlamasının üzerinden üç buçuk yıl geçti. IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) artık savaşın en önemli aktörlerinden biri. Önlerine çıkan, kendilerine muhalif olan, ‘kâfir’ diye nitelendirdikleri herkesi vahşice öldürüyor.

IŞİD, Suriye’de 100 Türkmen köyünü ele geçirdi. İşgal ettiği bir köyde teslim olan dokuz kişiden dördünün vahşice öldürdü. Sağ bir şekilde teslim olan bu kişilerin başlarını gövdelerinden ayırarak köy meydanında gezdirdi. Sadece bu da değil, IŞİD son bir aydır vahşice öldürdükleri kişileri şehrin kalabalık bir noktasında çarmıha gerip diye sergiliyor.


"O EVİ BASIP YAKTIKTAN SONRA..."

IŞİD bölgedeki hakimiyetini giderek artırdı. IŞİD, yaklaşık sekiz ay önce, Azez kasabasının yakınlarındaki bir köydeyken, Azez’in kontrolünü ele geçirdi. İlk zamanlar Kilis’in karşısındaki bölgelerde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı gruplar çatışma içerisinde değildi. Ancak ağır silahlara sahip IŞİD köy köy ilerlemeye başladı. Türkmen köylerini koruyan ve Halep’te de çatışma içerisinde olan Albaz Tugayı ile IŞİD arasında ilk çatışma üç ay önce başladı. IŞİD, Tugay Komutanı Mahmut Hacı Hasan’ın evini basıp yağmaladıktan sonra evi Yakınca zaten gergin olan ortam bir anda silahlı çatışmaya dönüştü. İki grubun yer aldığı köyler arasındaki yollarda, bir süre önce rejimle ÖSO’nun arasında olduğu gibi siperler oluştu. Ancak bu sefer siperler OSÖ ile IŞİD’i ayırıyordu.

CEPHANELERİ BİTTİ TESLİM OLDULAR

IŞİD, Bahvarta köyünü ele geçirmeden önce, 1 Temmuz gecesi Albaz Tugayı’nın koruduğu Şiverin köyünün bir tepesine baskın düzenledi. Baskın yapılan tepede, iki odalı bir evde 10 kişilik muhalif grup vardı. Sabaha kadar çatışma sürdü. En sonunda OSÖ üyelerinin cephanesi bitti. 10 kişilik gruptan dördü yaralı şekilde IŞİD’e teslim oldu.

"İŞTE BUNLAR KÂFİRLER"

Albaz Tugayı’nın bir üyesi olan olay anını ve sonrasındaki gelişmeleri şöyle anlattı:

"Gece baskın yaptılar. Yaklaşık 200 kişilik bir gruptu. Tepenin etrafını sardılar. Biz yardıma gidemedik. 10 askerin dördü yaralanmıştı. Cephaneleri de bitmişti. IŞİD, 'Teslim olun, öldürmeyeceğiz. Biz de Müslüman’ız' dedi. IŞİD odalardan birini patlattı. Sonra teslim oldular. Ancak hemen orada yaralı olan dört kişiyi öldürdüler. Kurşuna dizdiler. Ölenlerin kafalarını kesip köye getirdiler. Köyde ‘İşte bunlar kâfir’ dediler. Diğer esir aldıklarını da arabanın arkasına bağlayıp sürüklediler. 10 kişiden dokuzu şehit oldu. Yalnız biri ellerinden kurtulmayı başardı."

ÇARMIHA GERİYORLAR

IŞİD son bir ayda öldürdükleri bazı kişileri yerleşim bölgelerine götürerek çarmıha geriyor. Çarmıha gerilen insanları gördüğünü anlatan üye, “Son bir aydır yapıyorlar. Amaçları milletin gözünü korkutmak. 15 yaşında bir çocuğu da astılar. Müslümanlık’ta böyle bir şey mi var? Halep’e yakın yerleşim yeri olan Mumbuç kasabasında yaptılar bunu. Cerabulus’ta, Rakka’da da yaptılar. 2 Temmuz'da da Şam’ın Vuta denilen kenar mahallesinde 25 kişinin kafasını kesmişler." (Kaynak: Hürriyet)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.