pendik escort bayan
ak

İrade-i milliye artık dijital ortamda…

02.02.2015 - 18:07, Güncelleme: 02.02.2015 - 18:07
 

İrade-i milliye artık dijital ortamda…

Cumhuriyet tarihi ve Millî Mücadele Dönemi’ne ışık tutacak nitelikteki İrade-i Milliye Gazetesi, artık dijital ortamda…

Cumhuriyet tarihi ve Millî Mücadele Dönemi’ne ışık tutacak nitelikteki İrade-i Milliye Gazetesi, artık dijital ortamda…   1919 yılında Anadolu’da başlayan Millî Mücadele hareketinin ilk yayın organı olma özelliğini taşıyan İrade-i Milliye Gazetesi, Sivas Kongresi’nde alınan kararla birlikte, şehrimizde yayın hayatına başladı. Kurtuluş hareketi hakkında son durumları aktardığı için büyük önem taşıyan Gazete, Heyet-i Temsiliyye'nin Sivas'ta bulunduğu günlerde 16 sayı çıkarılmış; heyetin Sivas'tan ayrılıp Ankara'ya gitmesinden sonra yayın hayatına Ankara’da devam etmiştir.   Sivas Belediyesi tarafından kitap hâline getirilen gazeteye, artık herkes internet üzerinden rahatlıkla erişim sağlayabilecek. İsminin hemen altında; "Metâlib ve Âmâl-i Milliyenin Müdafiidir" yani "Milletin arzu ve isteklerinin savunucusudur" ibaresi yer alan gazeteye, Sivas Belediyesi’nin http://sivas.bel.tr/icerik/208/350/iradei-milliye.aspx adresinden kitap hâlinde erişilebilecek ve kullanıcılar tarafından rahatlıkla indirilebilecek. - SİVAS    
Cumhuriyet tarihi ve Millî Mücadele Dönemi’ne ışık tutacak nitelikteki İrade-i Milliye Gazetesi, artık dijital ortamda…

Cumhuriyet tarihi ve Millî Mücadele Dönemi’ne ışık tutacak nitelikteki İrade-i Milliye Gazetesi, artık dijital ortamda…

 

1919 yılında Anadolu’da başlayan Millî Mücadele hareketinin ilk yayın organı olma özelliğini taşıyan İrade-i Milliye Gazetesi, Sivas Kongresi’nde alınan kararla birlikte, şehrimizde yayın hayatına başladı. Kurtuluş hareketi hakkında son durumları aktardığı için büyük önem taşıyan Gazete, Heyet-i Temsiliyye'nin Sivas'ta bulunduğu günlerde 16 sayı çıkarılmış; heyetin Sivas'tan ayrılıp Ankara'ya gitmesinden sonra yayın hayatına Ankara’da devam etmiştir.

 

Sivas Belediyesi tarafından kitap hâline getirilen gazeteye, artık herkes internet üzerinden rahatlıkla erişim sağlayabilecek. İsminin hemen altında; "Metâlib ve Âmâl-i Milliyenin Müdafiidir" yani "Milletin arzu ve isteklerinin savunucusudur" ibaresi yer alan gazeteye, Sivas Belediyesi’nin http://sivas.bel.tr/icerik/208/350/iradei-milliye.aspx adresinden kitap hâlinde erişilebilecek ve kullanıcılar tarafından rahatlıkla indirilebilecek. - SİVAS

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.