pendik escort bayan
ak

İnşaatçılar 12'den Vurdu

Spor 22.02.2018 - 10:43, Güncelleme: 22.02.2018 - 10:43
 

İnşaatçılar 12'den Vurdu

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun eylem planına göre, yeni dönemde inşaat izni için gereken 12 prosedüre gerek kalmayacak, böylece işe başlama süresi kısaltılacak- Şantiye kuruluşu aşamasında iş yeri kaydı oluşturmak için SGK'ya gidilmey

ANKARA (AA) - ERDAL ÇELİKEL - Yeni dönemde hayata geçirilecek eylem planlarıyla inşaat izni için gereken 12 prosedüre gerek kalmayacak, böylece işe başlama süresi kısaltılacak.AA muhabirinin, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun 2017-2018 Eylem Planı'ndan derlediği bilgilere göre, inşaat izinleri için yapılacak işlem sayısı 18'den 6'ya indirilecek, inşaat yapmak isteyenler projesini ve evrakını belediyeye teslim edecek. Belediyeler bu evrakı elektronik ortamda kendi birimlerine ve ilgili idarelere gönderecek, onayları elektronik ortamda alacak. Yapı ruhsatı formunda bulunması gereken imza sayısı 18'den 1'e düşürülürken, inşaata tek imza ile başlama kolaylığı getirildi.Yeni dönemde şantiye kuruluşu aşamasında iş yeri kaydı oluşturmak için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) gitmeye gerek kalmayacak. Söz konusu işlem, ilgili belediye ile SGK arasında kurulacak iletişim kanalı ile sağlanacak. İnşaat tamamlandıktan sonra iskan, itfaiye ve su-kanalizasyon başlıkları altındaki 3 denetim, belli bir sürede tek denetim altında gerçekleştirilecek. İskan için vatandaşların belediyelere verdiği "SGK ve vergi borcu yoktur" yazısına de gerek kalmayacak. Belediyeler bu belgeleri geliştirilecek ara yüz ile SGK ve vergi dairelerinden doğrudan temin edebilecek.Tapu idaresi ile belediye arasında kurulacak elektronik iletişim sayesinde iskan alındıktan sonra yaptırılması gereken cins değişikliği otomatik gerçekleşecek. İnşaatın tamamlanmasının ardından elektrik bağlantısı için gereken prosedürler de azaltıldı. Buna göre yatırımcının elektrik dağıtım şirketine başvurması yeterli olacak, kazı izni için belediyeye gitmesine gerek kalmayacak. - Müteahhitler memnunİnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, düzenlemelerin yapı izin sürecinde bürokratik işlem ve maliyetlerin azaltılması adına faydalı olacağını belirtti.Sektörün desteklenmesinin önemine işaret eden Tellioğlu, "Ancak imza sayısının azaltılması kadar işin tamamlanma süresinin azaltılması da önemli. Çünkü yapı izinlerinde belediye meclislerinin imza sayısı da dahil imza sayısı 60'ı bulabiliyor. Buna rağmen başvuru olumlu veya olumsuz 1 ay içinde yanıtlanıyor. Öte yandan sadece bir ruhsatın yazılması 10 günü bulabiliyor. Dolayısıyla imza sayısının azaltılmasının yanında işlemin kaç günde tamamlandığının da takip edilmesi gerekiyor. Bu nedenle başvurunun tamamlanma süresi ile ilgili de bir sınırlandırma getirilmesi lazım." dedi.
Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun eylem planına göre, yeni dönemde inşaat izni için gereken 12 prosedüre gerek kalmayacak, böylece işe başlama süresi kısaltılacak- Şantiye kuruluşu aşamasında iş yeri kaydı oluşturmak için SGK'ya gidilmey

ANKARA (AA) - ERDAL ÇELİKEL - Yeni dönemde hayata geçirilecek eylem planlarıyla inşaat izni için gereken 12 prosedüre gerek kalmayacak, böylece işe başlama süresi kısaltılacak.

AA muhabirinin, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun 2017-2018 Eylem Planı'ndan derlediği bilgilere göre, inşaat izinleri için yapılacak işlem sayısı 18'den 6'ya indirilecek, inşaat yapmak isteyenler projesini ve evrakını belediyeye teslim edecek. Belediyeler bu evrakı elektronik ortamda kendi birimlerine ve ilgili idarelere gönderecek, onayları elektronik ortamda alacak.

Yapı ruhsatı formunda bulunması gereken imza sayısı 18'den 1'e düşürülürken, inşaata tek imza ile başlama kolaylığı getirildi.

Yeni dönemde şantiye kuruluşu aşamasında iş yeri kaydı oluşturmak için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) gitmeye gerek kalmayacak. Söz konusu işlem, ilgili belediye ile SGK arasında kurulacak iletişim kanalı ile sağlanacak.

İnşaat tamamlandıktan sonra iskan, itfaiye ve su-kanalizasyon başlıkları altındaki 3 denetim, belli bir sürede tek denetim altında gerçekleştirilecek.

İskan için vatandaşların belediyelere verdiği "SGK ve vergi borcu yoktur" yazısına de gerek kalmayacak. Belediyeler bu belgeleri geliştirilecek ara yüz ile SGK ve vergi dairelerinden doğrudan temin edebilecek.

Tapu idaresi ile belediye arasında kurulacak elektronik iletişim sayesinde iskan alındıktan sonra yaptırılması gereken cins değişikliği otomatik gerçekleşecek.

İnşaatın tamamlanmasının ardından elektrik bağlantısı için gereken prosedürler de azaltıldı. Buna göre yatırımcının elektrik dağıtım şirketine başvurması yeterli olacak, kazı izni için belediyeye gitmesine gerek kalmayacak.

- Müteahhitler memnun

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, düzenlemelerin yapı izin sürecinde bürokratik işlem ve maliyetlerin azaltılması adına faydalı olacağını belirtti.

Sektörün desteklenmesinin önemine işaret eden Tellioğlu, "Ancak imza sayısının azaltılması kadar işin tamamlanma süresinin azaltılması da önemli. Çünkü yapı izinlerinde belediye meclislerinin imza sayısı da dahil imza sayısı 60'ı bulabiliyor. Buna rağmen başvuru olumlu veya olumsuz 1 ay içinde yanıtlanıyor. Öte yandan sadece bir ruhsatın yazılması 10 günü bulabiliyor. Dolayısıyla imza sayısının azaltılmasının yanında işlemin kaç günde tamamlandığının da takip edilmesi gerekiyor. Bu nedenle başvurunun tamamlanma süresi ile ilgili de bir sınırlandırma getirilmesi lazım." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.