pendik escort bayan
ak

İlkokul öğrencileriyle yağmur duasına çıktılar

20.04.2018 - 17:23, Güncelleme: 20.04.2018 - 17:23
 

İlkokul öğrencileriyle yağmur duasına çıktılar

SİVAS'ta merkeze bağlı Durdulu köyünde, kurak geçen mevsim nedeniyle cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı.

SİVAS'ta merkeze bağlı Durdulu köyünde, kurak geçen mevsim nedeniyle cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı. Yağmur duasına ilkokul öğrencileri de katıldı.Sivas kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Durdulu köyünde çevre köylerin de katılımıyla yağmur duası gerçekleştirildi. Cuma namazının ardından düzenlenen dua programına Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ'ın yanı sıra köylüler ve çevre köylerden gelen yaklaşık 200 ilkokul öğrencisi katıldı. Kurban kesiminin ardından hep birlikte dua edildi. Çocukların yaşları itibarıyla günahsız olduklarını belirterek duaya amin demelerini isteyen Müftülük Uzman Vaizi Hayri Uçar, evlerinde de bunu sürdürmelerini tavsiye etti.2015 yılından beri kentte kuraklık olduğunu söyleyen Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, "2015'ten bu tarafa şehrimizde büyük bir kuraklık geçmekte. 2018 yılında da had safhaya ulaştı. İklim değişikliği ve rakımın yüksek olması nedeniyle kuraklıktan etkilenen illerden bir tanesiyiz. Yer gök duayla, Cenab-ı Allah'tan hiçbir zaman ümit kesilmez. Durdulu köyümüzde özellikle muhtarımızla da görüştük, kabul etti ve burada yağmur duasına çıktık. Kestiğimiz kurban ve bu çocukların da yüzü gözü hürmetine de inşallah bu kuraklık biter, bir an önce yağmurlar başlar. Çünkü ülkemizde büyük bir sıkıntı var. Hem çiftçimiz büyük sıkıntı yaşamakta hem de dağdaki kuşlarımız, böceğimiz, tüm insanlığımız burada zarar görmekte. Artık barajlarımız boşaldı, içme sularımız kalmadı. Derelerimiz kurudu, akmıyor. Şu an Nisan ayındayız yağmur ayı, bereket ayı olması gerekirken bir kuraklık gidiyor. İnşallah kestiğimiz kurbanlarımız kabul olur, kuraklık biter" dedi.Durdulu Köyü Muhtarı Hayrettin Baltepe ise yağmura çok ihtiyaçlarının olduğunu belirterek "Kuraklık ekinlerimizde olsun, otlaklarımızda olsun, bir sorun oldu. Bunun çözümü için de Rabbimden niyaz ettik. İnşallah Rabbim niyazımızı boş çevirmez" ifadelerini kullandı.Bedirli Köyü Muhtarı Mehmet İpek ise "Birlik ve beraberliğimiz için, geleceğimiz için, hayvanlarımız için, bütün sıkıntıların giderilmesi için duaya amin dedik. Geçen senelere bakarak bu yıl kuraklık biraz daha fazla. İnşallah Rabbim dualarımızı kabul eder" diye konuştu.FOTOĞRAFLI
SİVAS'ta merkeze bağlı Durdulu köyünde, kurak geçen mevsim nedeniyle cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı.

SİVAS'ta merkeze bağlı Durdulu köyünde, kurak geçen mevsim nedeniyle cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı. Yağmur duasına ilkokul öğrencileri de katıldı.

Sivas kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Durdulu köyünde çevre köylerin de katılımıyla yağmur duası gerçekleştirildi. Cuma namazının ardından düzenlenen dua programına Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ'ın yanı sıra köylüler ve çevre köylerden gelen yaklaşık 200 ilkokul öğrencisi katıldı. Kurban kesiminin ardından hep birlikte dua edildi. Çocukların yaşları itibarıyla günahsız olduklarını belirterek duaya amin demelerini isteyen Müftülük Uzman Vaizi Hayri Uçar, evlerinde de bunu sürdürmelerini tavsiye etti.

2015 yılından beri kentte kuraklık olduğunu söyleyen Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, "2015'ten bu tarafa şehrimizde büyük bir kuraklık geçmekte. 2018 yılında da had safhaya ulaştı. İklim değişikliği ve rakımın yüksek olması nedeniyle kuraklıktan etkilenen illerden bir tanesiyiz. Yer gök duayla, Cenab-ı Allah'tan hiçbir zaman ümit kesilmez. Durdulu köyümüzde özellikle muhtarımızla da görüştük, kabul etti ve burada yağmur duasına çıktık. Kestiğimiz kurban ve bu çocukların da yüzü gözü hürmetine de inşallah bu kuraklık biter, bir an önce yağmurlar başlar. Çünkü ülkemizde büyük bir sıkıntı var. Hem çiftçimiz büyük sıkıntı yaşamakta hem de dağdaki kuşlarımız, böceğimiz, tüm insanlığımız burada zarar görmekte. Artık barajlarımız boşaldı, içme sularımız kalmadı. Derelerimiz kurudu, akmıyor. Şu an Nisan ayındayız yağmur ayı, bereket ayı olması gerekirken bir kuraklık gidiyor. İnşallah kestiğimiz kurbanlarımız kabul olur, kuraklık biter" dedi.

Durdulu Köyü Muhtarı Hayrettin Baltepe ise yağmura çok ihtiyaçlarının olduğunu belirterek "Kuraklık ekinlerimizde olsun, otlaklarımızda olsun, bir sorun oldu. Bunun çözümü için de Rabbimden niyaz ettik. İnşallah Rabbim niyazımızı boş çevirmez" ifadelerini kullandı.

Bedirli Köyü Muhtarı Mehmet İpek ise "Birlik ve beraberliğimiz için, geleceğimiz için, hayvanlarımız için, bütün sıkıntıların giderilmesi için duaya amin dedik. Geçen senelere bakarak bu yıl kuraklık biraz daha fazla. İnşallah Rabbim dualarımızı kabul eder" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

İlkokul öğrencileriyle yağmur duasına çıktılar

İlkokul öğrencileriyle yağmur duasına çıktılar

İlkokul öğrencileriyle yağmur duasına çıktılar

İlkokul öğrencileriyle yağmur duasına çıktılar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.