pendik escort bayan
ak

İl Tütün Kontrol Kurulu Toplantısı

24.10.2016 - 16:43, Güncelleme: 24.10.2016 - 16:43
 

İl Tütün Kontrol Kurulu Toplantısı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı. Kırıkkale İl Tütün Kontrol Kurulu, Halk Sağlığı Müdürlüğünde Vali...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı. Kırıkkale İl Tütün Kontrol Kurulu, Halk Sağlığı Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Ayhan Özkan başkanlığında toplandı.Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, toplantıda yaptığı konuşmada, 19 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe giren tüm kapalı alanlarda sigarayı yasaklayan tam kapsamlı yasanın üzerinden 7 başarılı yılın geride kaldığını söyledi.Yasanın Kırıkkale ve ülke adına sağlık ve ekonomik olarak çok olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade eden Güngüneş, şunları kaydetti: "İlimizde 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun yürürlüğe girip uygulanmasından bu yana büyük yol kat edilmiş ve başarılı sonuçlar alınmıştır. Tütün kullanımı en önemli önlenebilir ölüm nedenleri arasında yer almakta olup, halk sağlığı açısından ciddi sonuçları olan küresel bir sorundur. Dünyada 6 milyondan fazla insan tütünle bağlantılı kalp krizi, felç, kanser, akciğer rahatsızlıkları ve diğer hastalıklardan ölmektedir. İçinde 50'den fazla kanser yapıcı, 4 binden fazla kimyasal madde bulunan sigara ile sistematik bir mücadele verilmemesi halinde ve gerekli önlemler alınmaması halinde 2030 yılına kadar tütün kullanımı küresel salgınından ölüm yıllık 8 milyona çıkacaktır. Dünyada hey yıl 4 milyon, Türkiye'de ise 110 bin insan, sigaradan hayatını kaybetmektedir. Eğer önlem alınmazsa 2030 yılına kadar bu sayının 240 bin kişi olacağı tahmin edilmektedir." Güngüneş, 2009-2016 yılları arasında söz konusu yasa uygulaması kapsamında, 357 iş yerine 685 bin 723 lira, 654 şahsa 55 bin 212 lira olmak üzere toplamda 740 bin 935 lira para cezası kesildiği bilgisini de paylaştı. Aynı dönemde sigara bırakma polikliniğine 12 bin 289 kişinin başvurduğunu ifade eden Güngüneş, bunlardan 3 bin 99'unun sigarayı bıraktığını kaydetti.
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı. Kırıkkale İl Tütün Kontrol Kurulu, Halk Sağlığı Müdürlüğünde Vali...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısı yapıldı.

Kırıkkale İl Tütün Kontrol Kurulu, Halk Sağlığı Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Ayhan Özkan başkanlığında toplandı.

Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, toplantıda yaptığı konuşmada, 19 Temmuz 2009 tarihinde yürürlüğe giren tüm kapalı alanlarda sigarayı yasaklayan tam kapsamlı yasanın üzerinden 7 başarılı yılın geride kaldığını söyledi.

Yasanın Kırıkkale ve ülke adına sağlık ve ekonomik olarak çok olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade eden Güngüneş, şunları kaydetti:

"İlimizde 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun yürürlüğe girip uygulanmasından bu yana büyük yol kat edilmiş ve başarılı sonuçlar alınmıştır. Tütün kullanımı en önemli önlenebilir ölüm nedenleri arasında yer almakta olup, halk sağlığı açısından ciddi sonuçları olan küresel bir sorundur. Dünyada 6 milyondan fazla insan tütünle bağlantılı kalp krizi, felç, kanser, akciğer rahatsızlıkları ve diğer hastalıklardan ölmektedir. İçinde 50'den fazla kanser yapıcı, 4 binden fazla kimyasal madde bulunan sigara ile sistematik bir mücadele verilmemesi halinde ve gerekli önlemler alınmaması halinde 2030 yılına kadar tütün kullanımı küresel salgınından ölüm yıllık 8 milyona çıkacaktır. Dünyada hey yıl 4 milyon, Türkiye'de ise 110 bin insan, sigaradan hayatını kaybetmektedir. Eğer önlem alınmazsa 2030 yılına kadar bu sayının 240 bin kişi olacağı tahmin edilmektedir."

Güngüneş, 2009-2016 yılları arasında söz konusu yasa uygulaması kapsamında, 357 iş yerine 685 bin 723 lira, 654 şahsa 55 bin 212 lira olmak üzere toplamda 740 bin 935 lira para cezası kesildiği bilgisini de paylaştı.

Aynı dönemde sigara bırakma polikliniğine 12 bin 289 kişinin başvurduğunu ifade eden Güngüneş, bunlardan 3 bin 99'unun sigarayı bıraktığını kaydetti.

İl Tütün Kontrol Kurulu Toplantısı

İl Tütün Kontrol Kurulu Toplantısı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.