pendik escort bayan
ak

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

17.07.2018 - 16:23, Güncelleme: 17.07.2018 - 16:23
 

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Ankara Valisi Topaca:- "Başkentin altyapı ihtiyacının giderilmesi ve vatandaşın hayatının kolaylaştırılması için yatırımlar bir an önce hayata geçirilmeli"

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, başkentin altyapı ihtiyacının giderilmesi ve vatandaşın hayatının kolaylaştırılması için yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı 3. dönem toplantısı, Vali Topaca başkanlığında yapıldı.Toplantıya Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, bölge müdürleri, il müdürleri ve OSB temsilcileri katıldı.Başkent için geliştirilen projelerin değerlendirildiği toplantıda, 2018 Yatırım Programı'nda yer alan projelerin, 1 Nisan-30 Haziran dönemi itibarıyla durumları hakkında bilgi verildi.İzleme raporlarına göre toplam proje sayısının bin 208, toplam bedelinin ise 34,54 milyar lira olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra 16,95 olan 2018 fiili ödeneğinden 5,38 milyar lira değerinde harcama yapıldığı bildirildi.- "Müşterek çalışma iklimini oluşturmalıyız"Vali Topaca, toplantıda yaptığı konuşmada, başkentin altyapı ihtiyacının giderilmesi ve vatandaşların hayatının kolaylaştırılması için yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Biz kamu hizmeti sorumluluğunu yerine getirmekle mükellef kişileriz. Devlet, bütün kurumların bir araya gelmesiyle oluşan bir yapıdır. Her kurum belli sorumlulukları yerine getiren devletin bir uzvudur, bir parçasıdır. Kurum taassubu içinde olmadan, müşterek çalışmayı, iş birliği içinde çalışmayı sağlayacak iklimi oluşturmak zorundayız. Ancak o zaman başarılı olabiliriz.” İlçelerdeki yatırımlar konusunda özellikle kaymakamların sıkı takip yapmaları gerektiğini vurgulayan Topaca, “Devletin yaptığı bütün yatırımlar orada sizin gözetiminizde, denetiminizde ve ilginizde olan yatırımlardır. Size bağlı olup olmadığına bakmaksızın bütün yatırımlarla ilgilenmelisiniz. Bir tıkanıklık varsa aşma konusunda kurumlar arası koordinasyonu sağlamaya veya kamunun zararına bir şeyler oluyorsa onunla ilgili tespitleri yapıp bize rapor etmeye devam etmelisiniz." diye konuştu.
Ankara Valisi Topaca:- "Başkentin altyapı ihtiyacının giderilmesi ve vatandaşın hayatının kolaylaştırılması için yatırımlar bir an önce hayata geçirilmeli"

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, başkentin altyapı ihtiyacının giderilmesi ve vatandaşın hayatının kolaylaştırılması için yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı 3. dönem toplantısı, Vali Topaca başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, bölge müdürleri, il müdürleri ve OSB temsilcileri katıldı.

Başkent için geliştirilen projelerin değerlendirildiği toplantıda, 2018 Yatırım Programı'nda yer alan projelerin, 1 Nisan-30 Haziran dönemi itibarıyla durumları hakkında bilgi verildi.

İzleme raporlarına göre toplam proje sayısının bin 208, toplam bedelinin ise 34,54 milyar lira olduğu belirtildi.

Bunun yanı sıra 16,95 olan 2018 fiili ödeneğinden 5,38 milyar lira değerinde harcama yapıldığı bildirildi.

- "Müşterek çalışma iklimini oluşturmalıyız"

Vali Topaca, toplantıda yaptığı konuşmada, başkentin altyapı ihtiyacının giderilmesi ve vatandaşların hayatının kolaylaştırılması için yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Biz kamu hizmeti sorumluluğunu yerine getirmekle mükellef kişileriz. Devlet, bütün kurumların bir araya gelmesiyle oluşan bir yapıdır. Her kurum belli sorumlulukları yerine getiren devletin bir uzvudur, bir parçasıdır. Kurum taassubu içinde olmadan, müşterek çalışmayı, iş birliği içinde çalışmayı sağlayacak iklimi oluşturmak zorundayız. Ancak o zaman başarılı olabiliriz.”

İlçelerdeki yatırımlar konusunda özellikle kaymakamların sıkı takip yapmaları gerektiğini vurgulayan Topaca, “Devletin yaptığı bütün yatırımlar orada sizin gözetiminizde, denetiminizde ve ilginizde olan yatırımlardır. Size bağlı olup olmadığına bakmaksızın bütün yatırımlarla ilgilenmelisiniz. Bir tıkanıklık varsa aşma konusunda kurumlar arası koordinasyonu sağlamaya veya kamunun zararına bir şeyler oluyorsa onunla ilgili tespitleri yapıp bize rapor etmeye devam etmelisiniz." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.