pendik escort bayan
ak

İl Halk Kütüphanesi İnşaatında Yoğun Çalışma

Kültür-Sanat 02.06.2014 - 23:09, Güncelleme: 02.06.2014 - 23:09
 

İl Halk Kütüphanesi İnşaatında Yoğun Çalışma

Sivas'ta yapımına başlanan İl Halk Kütüphanesi inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Eski Tekel binasının olduğu alana yapılan ve çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü kütüphane inşaatı yüzde 20 seviyesine ulaştı.   İhalesi, iş ve işlemleri Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılan, kontrollüğü de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce yürütülen İl Halk Kütüphanesi'nin çalışmaları 500 iş günü sonrası 04.12.2014 tarihinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.   Temel dolgu, döşeme kalıbı, temel ve perde dökümü gibi işlerin tamamlandığı inşaat alanında 40 kişi hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor.  Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, tarih ve kültür şehri Sivas'ta yeni kütüphane yapılması noktasında başlatılan çalışmaların titizlik içerisinde yürütüldüğünü söyledi.  Ayhan, "Tarih boyunca büyük devlet ve büyük millet olmuş toplumlarda kitaba ve kütüphaneye önem verilmiştir. Ülkemizin 900 yıllık bir kütüphane geleneği var. Osmanlı İmparatorluğu döneminde kütüphaneler; cami, medrese ve vakıfların birer parçası olarak bulunmaktadır. İmparatorluk geliştikçe kütüphaneler sadece İstanbul'da değil, Anadolu'nun diğer şehirlerinde de kurulmaya başlamıştır. Yaşadığımız dönem bilgi, teknoloji ve ilerleme çağıdır. Kitap ve kütüphane birbirinden ayrılmayan sevgililer gibidir. Kitaplar; tarihi yansıtan, geleceğe ışık tutan, ilerlemeye ve bilime giden yoldur. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırdığı gibi düşünme, yorumlama ufkumuzu genişletir. Ülke olarak okuyan; araştıran, çalışan, üreten, düşünen beyinlere ihtiyacımız var. Ancak bu şekilde eksiklerimizi telafi eder, gelişebilir ve çağı yakalayabiliriz. İlimiz yakın zamanda herkesin istifade edebileceği modern bir kütüphaneye kavuşacak.  Şuan inşaat alanında ilgili firma hummalı bir çalışma sergiliyor. Hedefimiz, bu güzel binanın kısa sürede tamamlanarak, şehir kütüphanesinin hizmete girmesidir." dedi. SİVAS   haber,sivashaber, sivas haberleri, haber58, SİVAS, sivas ilanları, sivas son dakika,sivas gazeteleri, sivas,SİVAS HABER SİTELERİ, sivasspor,Sivas haberler, Sivas,Sivas firma rehberi,Sivas telefon rehberi,Sivas link bankası,Sivas haber sitesi,Sivas nöbetçi eczaneler, telefon rehberi, Sivas, fakirlik,Tıp Fakültesi, otopsi, soruşturma,itiraf, çocuk cinayeti divriği, SİVAS REHBERİM, sivasgazeteleri, Şarkışla'da cinayet, doys sivas, sivas doys, tantunici bahattin, serince çiğ köfte sivas, doys, közz, İl Halk Kütüphanesi İnşaatında Yoğun Çalışma Facebook Sayfamız =>  https://www.facebook.com/sivasbultenicom Twitter Resmi Sayfamız => https://twitter.com/sivas_bulteni      İletişim: sivasbulteni@yandex.com
Sivas'ta yapımına başlanan İl Halk Kütüphanesi inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Eski Tekel binasının olduğu alana yapılan ve çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü kütüphane inşaatı yüzde 20 seviyesine ulaştı.  


İhalesi, iş ve işlemleri Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılan, kontrollüğü de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce yürütülen İl Halk Kütüphanesi'nin çalışmaları 500 iş günü sonrası 04.12.2014 tarihinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.  


Temel dolgu, döşeme kalıbı, temel ve perde dökümü gibi işlerin tamamlandığı inşaat alanında 40 kişi hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, tarih ve kültür şehri Sivas'ta yeni kütüphane yapılması noktasında başlatılan çalışmaların titizlik içerisinde yürütüldüğünü söyledi. 


Ayhan, "Tarih boyunca büyük devlet ve büyük millet olmuş toplumlarda kitaba ve kütüphaneye önem verilmiştir. Ülkemizin 900 yıllık bir kütüphane geleneği var. Osmanlı İmparatorluğu döneminde kütüphaneler; cami, medrese ve vakıfların birer parçası olarak bulunmaktadır. İmparatorluk geliştikçe kütüphaneler sadece İstanbul'da değil, Anadolu'nun diğer şehirlerinde de kurulmaya başlamıştır. Yaşadığımız dönem bilgi, teknoloji ve ilerleme çağıdır. Kitap ve kütüphane birbirinden ayrılmayan sevgililer gibidir. Kitaplar; tarihi yansıtan, geleceğe ışık tutan, ilerlemeye ve bilime giden yoldur. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırdığı gibi düşünme, yorumlama ufkumuzu genişletir. Ülke olarak okuyan; araştıran, çalışan, üreten, düşünen beyinlere ihtiyacımız var. Ancak bu şekilde eksiklerimizi telafi eder, gelişebilir ve çağı yakalayabiliriz. İlimiz yakın zamanda herkesin istifade edebileceği modern bir kütüphaneye kavuşacak.  Şuan inşaat alanında ilgili firma hummalı bir çalışma sergiliyor. Hedefimiz, bu güzel binanın kısa sürede tamamlanarak, şehir kütüphanesinin hizmete girmesidir." dedi. SİVAS

 

haber,sivashaber, sivas haberleri, haber58, SİVAS, sivas ilanları, sivas son dakika,sivas gazeteleri, sivas,SİVAS HABER SİTELERİ, sivasspor,Sivas haberler, Sivas,Sivas firma rehberi,Sivas telefon rehberi,Sivas link bankası,Sivas haber sitesi,Sivas nöbetçi eczaneler, telefon rehberi, Sivas, fakirlik,Tıp Fakültesi, otopsi, soruşturma,itiraf, çocuk cinayeti divriği, SİVAS REHBERİM, sivasgazeteleri, Şarkışla'da cinayet, doys sivas, sivas doys, tantunici bahattin, serince çiğ köfte sivas, doys, közz, İl Halk Kütüphanesi İnşaatında Yoğun Çalışma

Facebook Sayfamız =>  https://www.facebook.com/sivasbultenicom


Twitter Resmi Sayfamız => https://twitter.com/sivas_bulteni

 

 

 İletişim: sivasbulteni@yandex.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.