pendik escort bayan
ak

İhracatçılarla İstişare Toplantısı

Spor 16.02.2018 - 15:13, Güncelleme: 16.02.2018 - 15:13
 

İhracatçılarla İstişare Toplantısı

TİM Başkanı Büyükekşi:- "Başbakanlığımız başta olmak üzere tüm bakanlıklara iletmiş olduğumuz 210 sorunluk bir talep listemiz vardı. Bunların 101'i kısmen veya tamamen çözüldü. Yani, 2 yıl içinde ihracatçılarımızın iki sorunundan birisi çözülmüş oldu"- "N

ANKARA (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Başbakanlığımız başta olmak üzere tüm bakanlıklara iletmiş olduğumuz 210 sorunluk bir talep listemiz vardı. Bunların 101'i kısmen veya tamamen çözüldü. Yani 2 yıl içinde ihracatçılarımızın iki sorunundan birisi çözülmüş oldu." dedi. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda TİM'in organizasyonuyla gerçekleştirilen İhracatçılarla İstişare Toplantısı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımıyla Ankara Marriott Hotel'de yapıldı. Büyükekşi, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin ihracatına verdikleri destekler ve ihracatçıların sorunlarına getirdikleri çözümlerden dolayı tüm bakanlara teşekkür ederek, 2017'nin ülkenin ihracatı ve ekonomisi açısından son derece güzel geçtiğini söyledi. Atılım yılı ilan ettikleri 2017’yi hedeflerini aşarak 157,1 milyar dolar ihracatla tamamladıklarını hatırlatan Büyükekşi, şöyle devam etti: "Bu başarıda bizi her zaman dinleyen, ihracatçıların taleplerini değerlendiren, sorunlarımızı süratle çözen Ekonomi Bakanımız ve hükümetimizin katkısı oldukça büyük. 2 yıl önce, Başbakanlığımız başta olmak üzere tüm bakanlıklara iletmiş olduğumuz 210 sorunluk bir talep listemiz vardı. Bunların 101'i kısmen veya tamamen çözüldü. Yani 2 yıl içinde ihracatçılarımızın iki sorunundan birisi çözülmüş oldu. Bu oran, ihracata verilen önem açısından son derece sevindirici. Çözülen sorunlar ihracatımızın özellikle bir adım daha ileri gitmesi açısından son derece kıymetli." Büyükekşi, ihracata verilen desteklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, bu desteklerden bazılarının ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi, bütçede ihracatçılar için sağlanan desteğin 3 katına çıkarılması, Eximbank sermayesinin 3 katına çıkarılması, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve e-ticaret sitelerine verilen destekler olduğunu anlattı. İhracatçılara özel Gümrük ve Ticaret, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ve Kalkınma bakanlıklarıyla ilgili de destekler olduğuna dikkati çeken Büyükekşi, "Maliye Bakanlığımızın gündemine getirdiğimiz gerek KDV iadesindeki iyileştirmeler, gerekse Sayın Bakanımızın kamuoyuna duyurduğu KDV'nin iade edilmesi konusu bizim açımızdan son derece önemli. KDV reformu Türkiye'nin yıllardan beri beklemiş olduğu bir konu, inşallah bu da en kısa zamanda çözülecek." diye konuştu. Büyükekşi, 20-30 yıldır çözüm bekleyen, ihracatçıların önünde engel teşkil eden konular olduğuna işaret ederek, çözülemez denilen birçok sorunun bu süreçte hızla sonuca ulaştırıldığını aktardı. Büyükekşi, "Nasıl geçen yıl ihracatta atılım yılı dediysek, 2018 için de rekorlar yılı diyoruz, 169 milyar dolarlık hedefi aşıp, 170-175 milyar doları hedefliyoruz." dedi.
TİM Başkanı Büyükekşi:- "Başbakanlığımız başta olmak üzere tüm bakanlıklara iletmiş olduğumuz 210 sorunluk bir talep listemiz vardı. Bunların 101'i kısmen veya tamamen çözüldü. Yani, 2 yıl içinde ihracatçılarımızın iki sorunundan birisi çözülmüş oldu"- "N

ANKARA (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Başbakanlığımız başta olmak üzere tüm bakanlıklara iletmiş olduğumuz 210 sorunluk bir talep listemiz vardı. Bunların 101'i kısmen veya tamamen çözüldü. Yani 2 yıl içinde ihracatçılarımızın iki sorunundan birisi çözülmüş oldu." dedi.

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda TİM'in organizasyonuyla gerçekleştirilen İhracatçılarla İstişare Toplantısı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımıyla Ankara Marriott Hotel'de yapıldı.

Büyükekşi, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin ihracatına verdikleri destekler ve ihracatçıların sorunlarına getirdikleri çözümlerden dolayı tüm bakanlara teşekkür ederek, 2017'nin ülkenin ihracatı ve ekonomisi açısından son derece güzel geçtiğini söyledi.

Atılım yılı ilan ettikleri 2017’yi hedeflerini aşarak 157,1 milyar dolar ihracatla tamamladıklarını hatırlatan Büyükekşi, şöyle devam etti:

"Bu başarıda bizi her zaman dinleyen, ihracatçıların taleplerini değerlendiren, sorunlarımızı süratle çözen Ekonomi Bakanımız ve hükümetimizin katkısı oldukça büyük. 2 yıl önce, Başbakanlığımız başta olmak üzere tüm bakanlıklara iletmiş olduğumuz 210 sorunluk bir talep listemiz vardı. Bunların 101'i kısmen veya tamamen çözüldü. Yani 2 yıl içinde ihracatçılarımızın iki sorunundan birisi çözülmüş oldu. Bu oran, ihracata verilen önem açısından son derece sevindirici. Çözülen sorunlar ihracatımızın özellikle bir adım daha ileri gitmesi açısından son derece kıymetli."

Büyükekşi, ihracata verilen desteklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, bu desteklerden bazılarının ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi, bütçede ihracatçılar için sağlanan desteğin 3 katına çıkarılması, Eximbank sermayesinin 3 katına çıkarılması, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve e-ticaret sitelerine verilen destekler olduğunu anlattı.

İhracatçılara özel Gümrük ve Ticaret, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ve Kalkınma bakanlıklarıyla ilgili de destekler olduğuna dikkati çeken Büyükekşi, "Maliye Bakanlığımızın gündemine getirdiğimiz gerek KDV iadesindeki iyileştirmeler, gerekse Sayın Bakanımızın kamuoyuna duyurduğu KDV'nin iade edilmesi konusu bizim açımızdan son derece önemli. KDV reformu Türkiye'nin yıllardan beri beklemiş olduğu bir konu, inşallah bu da en kısa zamanda çözülecek." diye konuştu.

Büyükekşi, 20-30 yıldır çözüm bekleyen, ihracatçıların önünde engel teşkil eden konular olduğuna işaret ederek, çözülemez denilen birçok sorunun bu süreçte hızla sonuca ulaştırıldığını aktardı. Büyükekşi, "Nasıl geçen yıl ihracatta atılım yılı dediysek, 2018 için de rekorlar yılı diyoruz, 169 milyar dolarlık hedefi aşıp, 170-175 milyar doları hedefliyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.