pendik escort bayan
ak

Ihlara Vadisi'nde Sonbahar Güzelliği

Siyaset 29.10.2017 - 11:03, Güncelleme: 29.10.2017 - 11:03
 

Ihlara Vadisi'nde Sonbahar Güzelliği

Aksaray'ın tarihi ve turistik merkezlerinden hava müzesini andıran Ihlara Vadisi, sonbaharda oluşan renk cümbüşüyle doğa tutkunlarını heyecanlandırıyor

AKSARAY (AA) - Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, doğa ve tarihi mekanları bir arada bulundurmasından dolayı adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi, bitki örtüsünün renk değiştirdiği sonbaharda görenleri büyülüyor.Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi sınırları içerisindeki "Kapadokya'nın incisi" olarak nitelendirilen Ihlara'da sonbaharda oluşan renk cümbüşü, doğa tutkunlarını heyecanlandırıyor.Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ihlara Vadisi'ne yıl içinde 500 bine yakın ziyaretçi geldiğini söyledi.Özellikle sonbaharda vadinin doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini etkilediğini aktaran Doğan, şöyle konuştu:"Turist sayılarına baktığımızda Ihlara Vadisi, Türkiye'deki ören yerleri içinde en çok ziyaret edilen 10 ören yeri içerisinde yer alıyor. Özellikle sonbaharın güzelliğini yaşamak isteyen turistlerimiz Ihlara Vadisi'nin 14 kilometrelik etabında uzun bir yürüyüş yapabiliyorlar. Vadi yer yer 200 metre derinliğe ulaşıyor. İçerisinden geçen Melendiz Çayı, vadiye gelen ziyaretçilere şırıltısı ile eşlik ediyor. Ihlara'da çok sayıda kilise var. Ziyaretçilerimiz bu kiliseleri ziyaret ettikleri gibi, aynı zamanda doğanın güzelliklerini de temaşa edebiliyor. Vadi, hem doğal güzellikleri hem tarihi alanları hem de kültürel özellikleriyle Kapadokya bölgesinde olmazsa olmaz gezi alanlarından biri durumundadır."
Aksaray'ın tarihi ve turistik merkezlerinden hava müzesini andıran Ihlara Vadisi, sonbaharda oluşan renk cümbüşüyle doğa tutkunlarını heyecanlandırıyor

AKSARAY (AA) - Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, doğa ve tarihi mekanları bir arada bulundurmasından dolayı adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi, bitki örtüsünün renk değiştirdiği sonbaharda görenleri büyülüyor.

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi sınırları içerisindeki "Kapadokya'nın incisi" olarak nitelendirilen Ihlara'da sonbaharda oluşan renk cümbüşü, doğa tutkunlarını heyecanlandırıyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ihlara Vadisi'ne yıl içinde 500 bine yakın ziyaretçi geldiğini söyledi.

Özellikle sonbaharda vadinin doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini etkilediğini aktaran Doğan, şöyle konuştu:

"Turist sayılarına baktığımızda Ihlara Vadisi, Türkiye'deki ören yerleri içinde en çok ziyaret edilen 10 ören yeri içerisinde yer alıyor. Özellikle sonbaharın güzelliğini yaşamak isteyen turistlerimiz Ihlara Vadisi'nin 14 kilometrelik etabında uzun bir yürüyüş yapabiliyorlar. Vadi yer yer 200 metre derinliğe ulaşıyor. İçerisinden geçen Melendiz Çayı, vadiye gelen ziyaretçilere şırıltısı ile eşlik ediyor. Ihlara'da çok sayıda kilise var. Ziyaretçilerimiz bu kiliseleri ziyaret ettikleri gibi, aynı zamanda doğanın güzelliklerini de temaşa edebiliyor. Vadi, hem doğal güzellikleri hem tarihi alanları hem de kültürel özellikleriyle Kapadokya bölgesinde olmazsa olmaz gezi alanlarından biri durumundadır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.