pendik escort bayan
ak

İftarda ne pişirsem?

27.05.2017 - 17:22, Güncelleme: 27.05.2017 - 17:22
 

İftarda ne pişirsem?

İftarda ne pişirsem derdindeyseniz; besleyici, pratik ve faydalı iftar tarifleri arıyorsanız sizin için hazırladığımız Ramazanın birinci günü iftar menüsüne mutlaka göz atın. İşte iftarda ne pişirsem sorusunun cevabı tarifler...

İşte size hem kolay hazırlayacağınız, hem de göz dolduran eşsiz bir iftar menüsü… Çorba: Yoğurt çorbası (isteğe göre soğuk ve sıcak hazırlanabilir)Ana Yemek: Urfa patlıcan kebapZeytin Yağlı: Yeşil Fasulye, MücverSalata: Mevsim Salatasıİçecek: Gazlı içecekleri sağlıklı bulmadığım için ev yapımı vişne kompostoTatlı: GüllaçÇorba İçin:1,5 bardak nohut1,5 bardak döğmeTaze naneSıcak servis tercih edilirse bir yumurtaTuzYapılışı: Döğmeleri düdüklüde 15 dakika haşlayın ve soğumaya bırakın. Önceden ıslattığınız nohutları da döğmeden ayrı 25 dakika haşlayın. Soğutulmuş döğme ve nohuttu yoğurt ile karıştırıp üzerine taze nane ekleyerek servis edin. Su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz. (Adana yöresinde bu çorba, içine buz katılarak ikram edilir) Denedim muhteşem oluyor.Patlıcan Kebabı:yarım kilo yağlı kıyma (4 kişilik)1 kilo patlıcan5 adet domatesyeşil sivri biberkarabiber kimyon kekik tuzçöp şiş (kıyma ve patlıcanı takmak için)Yapılışı: Patlıcanları soymadan büyüklüğüne göre üçe yada dörde bölüp, tuzlu suda bir saat kadar ıslatın. Ayrı bir kaba kıymayı alıp, baharatlarını ekleyin ve yoğurun. Daha sonra buzdolabında biraz bekletin (etin lezzetini ve yumuşaklığını artıracaktır.) Daha sonra çöp şişe önce bir patlıcan arkasından ceviz büyüklüğünde kıymayı yuvarlayıp takın. Çöp şişin ilk ve son sırasında kıyma olsun. Kıyma ve patlıcanın birbirine iyice yaklaştırarak dizme işini tamamlayın. Dizdiğiniz çöp şişleri tepsiye sıralayın. Beş domatesi yuvarlak şekilde kesin ve yeşilbiberlerle birlikte çöp şişin üzerine kapatın. Tepsinin dibine bir buçuk bardak su dökün ve önceden ısıtılmış fırına sürün. Yeşil Fasulye:Yarım kilo taze fasulye 2 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı zeytin yağ bir diş sarımsak bir küp şeker tuzYapılışı: Soğanları küp küp doğrayıp bir diş sarımsakla birlikte zeytin yağda biraz öldürün. Arkasından önceden ayıklanıp yıkanmış taze fasulyeleri ekleyin ve biraz kavurun. Sonra karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte fasulyelerinizi pişirin.Mücver:üç orta boy kabakbir orta boy soğanyarım top dereotutuz karabiber1 su bardağı un1 adet yumurtaYapılışı: Bütün malzemeleri eliniz yardımı ile karıştırın. Bir yemek kaşığı ile yağlanmış tavaya koyup, kaşık yardımı ile üzerine bastırıp şekil verin ve yavaş yavaş, yağlanmış tavada kızartın. Mevsim Salatası: Sizin isteğinize göre yeşillikler seçin. Tavsiyem bir gün sonraki orucu düşünerek çok fazla taze ve kuru soğan katmayın susamanıza neden olur.Tatlı:Güllaç yufkası 6 adet orta boy3 bardak toz şekerDövülmüş ceviz (miktarı isteğe göre)1 kilo süt1 tatlı kaşığı gül suyuYapılışı: Süt, şeker ve gül suyunu şeker eriyene kadar karıştırın ve tepsiye yaydığınız yufkayı bu karışımla ıslatın. Ardından cevizi ekleyin, diğer yufkayı üzerine serin ve yufkaların hepsi bitene kadar aynı şilemi yapın. Üzerine de ceviz ekerek soğuması için dolaba koyun. AFİYET OLSUN…..
İftarda ne pişirsem derdindeyseniz; besleyici, pratik ve faydalı iftar tarifleri arıyorsanız sizin için hazırladığımız Ramazanın birinci günü iftar menüsüne mutlaka göz atın. İşte iftarda ne pişirsem sorusunun cevabı tarifler...

İşte size hem kolay hazırlayacağınız, hem de göz dolduran eşsiz bir iftar menüsü…

 

Çorba: Yoğurt çorbası (isteğe göre soğuk ve sıcak hazırlanabilir)
Ana Yemek: Urfa patlıcan kebap
Zeytin Yağlı: Yeşil Fasulye, Mücver
Salata: Mevsim Salatası
İçecek: Gazlı içecekleri sağlıklı bulmadığım için ev yapımı vişne komposto
Tatlı: Güllaç

iftara misafirim var ne yapsam

Çorba İçin:

1,5 bardak nohut
1,5 bardak döğme
Taze nane
Sıcak servis tercih edilirse bir yumurta
Tuz

Yapılışı: Döğmeleri düdüklüde 15 dakika haşlayın ve soğumaya bırakın. Önceden ıslattığınız nohutları da döğmeden ayrı 25 dakika haşlayın. Soğutulmuş döğme ve nohuttu yoğurt ile karıştırıp üzerine taze nane ekleyerek servis edin. Su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz. (Adana yöresinde bu çorba, içine buz katılarak ikram edilir) Denedim muhteşem oluyor.

Patlıcan Kebabı:

yarım kilo yağlı kıyma (4 kişilik)
1 kilo patlıcan
5 adet domates
yeşil sivri biber
karabiber kimyon kekik tuz
çöp şiş (kıyma ve patlıcanı takmak için)

Yapılışı: Patlıcanları soymadan büyüklüğüne göre üçe yada dörde bölüp, tuzlu suda bir saat kadar ıslatın. Ayrı bir kaba kıymayı alıp, baharatlarını ekleyin ve yoğurun. Daha sonra buzdolabında biraz bekletin (etin lezzetini ve yumuşaklığını artıracaktır.) Daha sonra çöp şişe önce bir patlıcan arkasından ceviz büyüklüğünde kıymayı yuvarlayıp takın. Çöp şişin ilk ve son sırasında kıyma olsun. Kıyma ve patlıcanın birbirine iyice yaklaştırarak dizme işini tamamlayın. Dizdiğiniz çöp şişleri tepsiye sıralayın. Beş domatesi yuvarlak şekilde kesin ve yeşilbiberlerle birlikte çöp şişin üzerine kapatın. Tepsinin dibine bir buçuk bardak su dökün ve önceden ısıtılmış fırına sürün.

 

Yeşil Fasulye:

Yarım kilo taze fasulye 2 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı zeytin yağ bir diş sarımsak bir küp şeker tuz

Yapılışı: Soğanları küp küp doğrayıp bir diş sarımsakla birlikte zeytin yağda biraz öldürün. Arkasından önceden ayıklanıp yıkanmış taze fasulyeleri ekleyin ve biraz kavurun. Sonra karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte fasulyelerinizi pişirin.

Mücver:

üç orta boy kabak
bir orta boy soğan
yarım top dereotu
tuz karabiber
1 su bardağı un
1 adet yumurta

Yapılışı: Bütün malzemeleri eliniz yardımı ile karıştırın. Bir yemek kaşığı ile yağlanmış tavaya koyup, kaşık yardımı ile üzerine bastırıp şekil verin ve yavaş yavaş, yağlanmış tavada kızartın. Mevsim Salatası: Sizin isteğinize göre yeşillikler seçin. Tavsiyem bir gün sonraki orucu düşünerek çok fazla taze ve kuru soğan katmayın susamanıza neden olur.

Tatlı:

Güllaç yufkası 6 adet orta boy
3 bardak toz şeker
Dövülmüş ceviz (miktarı isteğe göre)
1 kilo süt
1 tatlı kaşığı gül suyu

Yapılışı: Süt, şeker ve gül suyunu şeker eriyene kadar karıştırın ve tepsiye yaydığınız yufkayı bu karışımla ıslatın. Ardından cevizi ekleyin, diğer yufkayı üzerine serin ve yufkaların hepsi bitene kadar aynı şilemi yapın. Üzerine de ceviz ekerek soğuması için dolaba koyun. AFİYET OLSUN…..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.