pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Hüyük'e Yeni Devlet Hastanesi İnşa Ediliyor

17.10.2017 - 15:08, Güncelleme: 17.10.2017 - 15:08
 

Hüyük'e Yeni Devlet Hastanesi İnşa Ediliyor

KONYA (AA) - Hüyük ilçesine, 26 yataklı modern yeni bir Devlet Hastanesi inşa ediliyor.AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Yüksel Taşkesen, gazetecilere...

KONYA (AA) - Hüyük ilçesine, 26 yataklı modern yeni bir Devlet Hastanesi inşa ediliyor.AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Yüksel Taşkesen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hüyük'ün önümüzdeki yıl ilçeye yakışan yeni bir devlet hastanesine kavuşacağını söyledi.Mevcut Devlet Hastanesinin depreme dayanaklı olmadığının tespit edilmesi ve bu konuda yıkım kararının verilmesinin ardından ilçeye yeni bir Devlet Hastanesi kazandırılması için kolları sıvadıklarını aktaran Taşkesen, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ile birlikte ilçe teşkilatı olarak Sağlık Bakanlığı nezdinde harekete geçtiklerini ifade etti. Taşkesen, yürütülen çalışmalarla hastane kampüsü içerisindeki yaklaşık 6 bin metrekarenin üzerinde bir alana 26 yataklı yeni bir hastanenin inşa edilmesi işinin yatırım programına aldırıldığını belirtti.Yeni Devlet Hastanesinin projesinin hazırlandıktan sonra ihale sürecinin başladığını, 19 Haziran'da ihale edilmesinin ardından Ağustos ayı içerisinde de yüklenici firma tarafından yapımı için çalışmalara başlandığını vurgulayan Taşkesen, şöyle devam etti:"Şu anda inşaatta gelinen durum su basma seviyesine ulaştı. İnşallah devam eden çalışmalarla firma kaba inşaatını Aralık ayı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyor. 400 günlük bir yapım süreci takvimi var. 2018 yılının Eylül ayında ise hastanenin yapımının bitirilerek hizmet vermeye başlamasını bekliyoruz. 15 bin metrekarelik alana sahip olan hastane kampüsünde yeni inşaat çalışmaları nedeniyle helikopter pisti de yıkıldı. Şu anda geçici bir pistin yapımı sürüyor. Hastanenin yapımının tamamlanmasının ardından ise yeni binanın yanına gece aydınlatması da olan yeni bir helikopter pisti inşa edilecek. Hastaneyle birlikte ağaçlandırması ve çevre düzenlemesi işi de gerçekleştirilecek. 3 katlı olarak inşa edilen yeni hastanemizde 8 kişi kapasiteli diyaliz ünitesi, 1 ameliyathane, poliklinik odaları, 2 kişilik, içerisinde banyo, lavabo ve tuvaleti de olan aynı zamanda engelli odası olarak da dizayn edilecek odalar, tomografi odası, kafeterya, yemekhane, kantin ve en üst katında ise yönetim katı yer alacak. Yeni devlet hastanesinin yapımı tamamlanıp hizmet vermeye başladığında ise mevcut bina ve lojmanı yıkılacak."
KONYA (AA) - Hüyük ilçesine, 26 yataklı modern yeni bir Devlet Hastanesi inşa ediliyor.AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Yüksel Taşkesen, gazetecilere...

KONYA (AA) - Hüyük ilçesine, 26 yataklı modern yeni bir Devlet Hastanesi inşa ediliyor.

AK Parti Hüyük İlçe Başkanı Yüksel Taşkesen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hüyük'ün önümüzdeki yıl ilçeye yakışan yeni bir devlet hastanesine kavuşacağını söyledi.

Mevcut Devlet Hastanesinin depreme dayanaklı olmadığının tespit edilmesi ve bu konuda yıkım kararının verilmesinin ardından ilçeye yeni bir Devlet Hastanesi kazandırılması için kolları sıvadıklarını aktaran Taşkesen, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ile birlikte ilçe teşkilatı olarak Sağlık Bakanlığı nezdinde harekete geçtiklerini ifade etti.

Taşkesen, yürütülen çalışmalarla hastane kampüsü içerisindeki yaklaşık 6 bin metrekarenin üzerinde bir alana 26 yataklı yeni bir hastanenin inşa edilmesi işinin yatırım programına aldırıldığını belirtti.

Yeni Devlet Hastanesinin projesinin hazırlandıktan sonra ihale sürecinin başladığını, 19 Haziran'da ihale edilmesinin ardından Ağustos ayı içerisinde de yüklenici firma tarafından yapımı için çalışmalara başlandığını vurgulayan Taşkesen, şöyle devam etti:

"Şu anda inşaatta gelinen durum su basma seviyesine ulaştı. İnşallah devam eden çalışmalarla firma kaba inşaatını Aralık ayı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyor. 400 günlük bir yapım süreci takvimi var. 2018 yılının Eylül ayında ise hastanenin yapımının bitirilerek hizmet vermeye başlamasını bekliyoruz. 15 bin metrekarelik alana sahip olan hastane kampüsünde yeni inşaat çalışmaları nedeniyle helikopter pisti de yıkıldı. Şu anda geçici bir pistin yapımı sürüyor. Hastanenin yapımının tamamlanmasının ardından ise yeni binanın yanına gece aydınlatması da olan yeni bir helikopter pisti inşa edilecek. Hastaneyle birlikte ağaçlandırması ve çevre düzenlemesi işi de gerçekleştirilecek. 3 katlı olarak inşa edilen yeni hastanemizde 8 kişi kapasiteli diyaliz ünitesi, 1 ameliyathane, poliklinik odaları, 2 kişilik, içerisinde banyo, lavabo ve tuvaleti de olan aynı zamanda engelli odası olarak da dizayn edilecek odalar, tomografi odası, kafeterya, yemekhane, kantin ve en üst katında ise yönetim katı yer alacak. Yeni devlet hastanesinin yapımı tamamlanıp hizmet vermeye başladığında ise mevcut bina ve lojmanı yıkılacak."


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.