pendik escort bayan
ak

Hüyük İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Çiftçilere Uyarı

19.08.2016 - 11:03, Güncelleme: 19.08.2016 - 11:03
 

Hüyük İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Çiftçilere Uyarı

KONYA (AA) - Hüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hasat sonrası tarlalarda anız yakılmaması konusunda çiftçilere uyarılarda bulundu.Hüyük...

KONYA (AA) - Hüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hasat sonrası tarlalarda anız yakılmaması konusunda çiftçilere uyarılarda bulundu.Hüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, yaptığı açıklamada, çiftçileri bir sonraki ekim zamanı için hasat yapılmış arazilerde toprak işlemenin kolaylaşması ve iyi bir tohum yatağı i̇çi̇n anız yaktıklarını söyledi.Doğan, "Anız yakılınca toprağın erozyona açık hale gelmekte toprakta organik maddeler ve mikroorganizmalar azalmakta hava kirlenmekte ve en önemlisi de toprak çoraklaşmaktadır. Bu nedenlerden dolayı ekosistem büyük ölçüde zarar görmektedir." dedi.Anız yakılması ile birlikte tarlada bulunan telefon direklerinin zarar görerek milli servetin boşa gittiğini, yakılan anızlarla birlikte dumandan dolayı hava kirliliği, trafikte görüş azalmasından dolayı trafik kazaların meydana geldiğini, tarlada yaşayan canlıların yakılan ateşle can verdiğini belirten Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Valiliğimizin 2016/1 nolu tebliğinde de belirtildiği üzere anız yakmak yasak olup çiftçilerin her türlü sebepten meydana gelebilecek anız yangınının komşu tarlaya geçmesini engelleyecek şekilde hububat tarlalarında anızdan arındırılmış, 5-10 metre genişliğinde pullukla sürülmüş emniyet bandı oluşturmaları gerekmektedir. Emniyet bandı oluşturmayanlar hakkında 5326 sayılı kabahatler kanununa göre para cezası verilecektir. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ve meskun mahaller de işlenmesi durumunda bu ceza 5 kat artırılır."Doğan son olarak, çiftçilere kanunlar önünde suçlu duruma düşmemeleri için hassas olma çağrısında bulundu.
KONYA (AA) - Hüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hasat sonrası tarlalarda anız yakılmaması konusunda çiftçilere uyarılarda bulundu.Hüyük...

KONYA (AA) - Hüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hasat sonrası tarlalarda anız yakılmaması konusunda çiftçilere uyarılarda bulundu.

Hüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, yaptığı açıklamada, çiftçileri bir sonraki ekim zamanı için hasat yapılmış arazilerde toprak işlemenin kolaylaşması ve iyi bir tohum yatağı i̇çi̇n anız yaktıklarını söyledi.

Doğan, "Anız yakılınca toprağın erozyona açık hale gelmekte toprakta organik maddeler ve mikroorganizmalar azalmakta hava kirlenmekte ve en önemlisi de toprak çoraklaşmaktadır. Bu nedenlerden dolayı ekosistem büyük ölçüde zarar görmektedir." dedi.

Anız yakılması ile birlikte tarlada bulunan telefon direklerinin zarar görerek milli servetin boşa gittiğini, yakılan anızlarla birlikte dumandan dolayı hava kirliliği, trafikte görüş azalmasından dolayı trafik kazaların meydana geldiğini, tarlada yaşayan canlıların yakılan ateşle can verdiğini belirten Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Valiliğimizin 2016/1 nolu tebliğinde de belirtildiği üzere anız yakmak yasak olup çiftçilerin her türlü sebepten meydana gelebilecek anız yangınının komşu tarlaya geçmesini engelleyecek şekilde hububat tarlalarında anızdan arındırılmış, 5-10 metre genişliğinde pullukla sürülmüş emniyet bandı oluşturmaları gerekmektedir. Emniyet bandı oluşturmayanlar hakkında 5326 sayılı kabahatler kanununa göre para cezası verilecektir. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ve meskun mahaller de işlenmesi durumunda bu ceza 5 kat artırılır."

Doğan son olarak, çiftçilere kanunlar önünde suçlu duruma düşmemeleri için hassas olma çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.