pendik escort bayan
ak

Hospitadent'ten Ağız Kokusu İçin Tavsiyeler

Yaşam 21.07.2017 - 11:23, Güncelleme: 21.07.2017 - 11:23
 

Hospitadent'ten Ağız Kokusu İçin Tavsiyeler

Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Eşkar:- "Yumuşak diş fırçası yerine orta diş fırçası kullanılmalıdır. Bakteri plakları ve yiyecek artıklarını temizlemek için dişler günde iki defa fırçalanmalı ve her gün diş ipi kullanılmalıdır"- "Ağız kokusun

İSTANBUL (AA) - Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar, ağız kokusundan kurtulmak için önemli tavsiyelerde bulunduEşkar, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, eşlerin herhangi birinde bulunan ağız kokusunun, teşhis edilip, tedavi olmaya yanaşılmadığı durumlarda boşanma sebebi olarak Yargıtay kararlarında geçtiğini hatırlattı.Halitosis denilen ağız kokusunun, kişinin kendinden memnuniyetsizlik halini doğururken arkadaş ve dost çevresinden uzaklaşma, başka insanların varlığı sebebiyle sosyal ortamlarda bulunmaktan kaçınma gibi olumsuz durumları beraberinde getirdiğine işaret eden Eşkar, kişinin bu durumdan haberdar olmamasının ise tam tersi olarak çevresindeki insanların ondan uzaklaşmasına sebep olacağını bildirdi.Türkiye'de ağız kokusu görülme oranının yüzde 25 olduğu bilgisini paylaşan Eşkar, bu bilgi göz önüne alındığında kişinin, beden-ruh-sosyal sağlığının devamı için ağız kokusuyla ilgili önlemler almak zorunda olduğuna dikkati çekti. Eşkar, ağız kokusundan kurtulmak için şunları tavsiye etti:"Yumuşak diş fırçası yerine orta diş fırçası kullanılmalıdır. Bakteri plakları ve yiyecek artıklarını temizlemek için dişler günde iki defa fırçalanmalı ve her gün diş ipi kullanılmalıdır. Ağız kokusuna neden olan dildeki tabakalaşmayı önlemek için dil fırçalamak alışkanlık haline getirilmelidir. Piyasadaki ağız kokusu giderici gargaraların alkolsüz olanları tercih edilmelidir. Çinkolu sakızlar ve çinkolu diş macunları tercih edilmelidir. Diş ve diş eti hastalıkları, ağız muayenesi ve bakımı için diş hekimi düzenli olarak ziyaret edilmelidir.Ağızdaki tüm diş çürükleri, kırık dolgular veya kron-köprüler tedavi ettirilmelidir. Protez, dolgu, diş köprülerinin aralarına kaçan ve orada kalan yiyecekler kötü kokuya sebep olacağından, bu protezler çıkarılarak temizlenmelidir. Ağız kokusuna neden olan ağız kuruluğunu önlemek için bol bol su içilmelidir. Mümkün olduğunca maydanoz, kahve tanesi ve limon kabuğu gibi kokuyu önleyici yiyecekler tüketilmeli; pastırma, sucuk gibi baharatlı yiyeceklerin hemen ardından dişler fırçalanmalıdır."
Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Eşkar:- "Yumuşak diş fırçası yerine orta diş fırçası kullanılmalıdır. Bakteri plakları ve yiyecek artıklarını temizlemek için dişler günde iki defa fırçalanmalı ve her gün diş ipi kullanılmalıdır"- "Ağız kokusun

İSTANBUL (AA) - Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar, ağız kokusundan kurtulmak için önemli tavsiyelerde bulundu

Eşkar, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, eşlerin herhangi birinde bulunan ağız kokusunun, teşhis edilip, tedavi olmaya yanaşılmadığı durumlarda boşanma sebebi olarak Yargıtay kararlarında geçtiğini hatırlattı.

Halitosis denilen ağız kokusunun, kişinin kendinden memnuniyetsizlik halini doğururken arkadaş ve dost çevresinden uzaklaşma, başka insanların varlığı sebebiyle sosyal ortamlarda bulunmaktan kaçınma gibi olumsuz durumları beraberinde getirdiğine işaret eden Eşkar, kişinin bu durumdan haberdar olmamasının ise tam tersi olarak çevresindeki insanların ondan uzaklaşmasına sebep olacağını bildirdi.

Türkiye'de ağız kokusu görülme oranının yüzde 25 olduğu bilgisini paylaşan Eşkar, bu bilgi göz önüne alındığında kişinin, beden-ruh-sosyal sağlığının devamı için ağız kokusuyla ilgili önlemler almak zorunda olduğuna dikkati çekti. Eşkar, ağız kokusundan kurtulmak için şunları tavsiye etti:

"Yumuşak diş fırçası yerine orta diş fırçası kullanılmalıdır. Bakteri plakları ve yiyecek artıklarını temizlemek için dişler günde iki defa fırçalanmalı ve her gün diş ipi kullanılmalıdır. Ağız kokusuna neden olan dildeki tabakalaşmayı önlemek için dil fırçalamak alışkanlık haline getirilmelidir. Piyasadaki ağız kokusu giderici gargaraların alkolsüz olanları tercih edilmelidir. Çinkolu sakızlar ve çinkolu diş macunları tercih edilmelidir. Diş ve diş eti hastalıkları, ağız muayenesi ve bakımı için diş hekimi düzenli olarak ziyaret edilmelidir.

Ağızdaki tüm diş çürükleri, kırık dolgular veya kron-köprüler tedavi ettirilmelidir. Protez, dolgu, diş köprülerinin aralarına kaçan ve orada kalan yiyecekler kötü kokuya sebep olacağından, bu protezler çıkarılarak temizlenmelidir. Ağız kokusuna neden olan ağız kuruluğunu önlemek için bol bol su içilmelidir. Mümkün olduğunca maydanoz, kahve tanesi ve limon kabuğu gibi kokuyu önleyici yiyecekler tüketilmeli; pastırma, sucuk gibi baharatlı yiyeceklerin hemen ardından dişler fırçalanmalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.