pendik escort bayan
ak

Hollanda'ya Tepkiler

15.03.2017 - 14:03, Güncelleme: 15.03.2017 - 14:03
 

Hollanda'ya Tepkiler

ANKARA (AA) - Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı...

ANKARA (AA) - Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tavrına tepki gösterdi. Saat, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda AB ülkelerinin, Türkiye karşıtlığı tutum ve söylemlere başlamalarının çok manidar olduğunu vurgulayarak, demokrasiden söz eden devlet yöneticilerinin bu yönde tavır sergilemelerinin çok çirkin bir davranış olduğunu belirtti. Bakan Kaya'nın, Hollanda'nın Türk konsolosluğuna girişine izin verilmemesinin diplomatik bir skandal olduğuna dikkati çeken Saat, şunları kaydetti:"Avrupa'da Türk bakanlara karşı takınılan olumsuz tavır yakışıksız olmuştur. Uzun yıllardır Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile müttefik olduğunu dile getiren Avrupa ülkeleri son zamanlarda Türkiye'ye karşı anlamsız bir tavır içerisine girişmiştir. Bakanlarımıza karşı bu tutum devletimize ve bakanlarımıza karşı devlet ciddiyetine yakışmayan insan hak ve hukuk kavramı içerisinde tarifi olmayan bir davranıştır. Ayrıca bu süreçte Hollanda'da yaşayan vatandaşlarımızı da darp etmişlerdir. Bakanımıza yapılan hareketler diplomatik kurallara ve uluslararası anlaşmalara aykırıdır. Demokrasi ile övünen Avrupa'nın demokrasi anlayışı bu mudur? Bu olay Hollanda tarihine kara bir leke olarak geçecektir." Mehmet Saat, Çubuk Kent Konseyi olarak öncelikle Almanya, Hollanda olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine bu anlayıştan bir an önce vazgeçmeleri çağrısında bulundu.
ANKARA (AA) - Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı...

ANKARA (AA) - Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tavrına tepki gösterdi.

Saat, yaptığı yazılı açıklamada, son zamanlarda AB ülkelerinin, Türkiye karşıtlığı tutum ve söylemlere başlamalarının çok manidar olduğunu vurgulayarak, demokrasiden söz eden devlet yöneticilerinin bu yönde tavır sergilemelerinin çok çirkin bir davranış olduğunu belirtti.

Bakan Kaya'nın, Hollanda'nın Türk konsolosluğuna girişine izin verilmemesinin diplomatik bir skandal olduğuna dikkati çeken Saat, şunları kaydetti:

"Avrupa'da Türk bakanlara karşı takınılan olumsuz tavır yakışıksız olmuştur. Uzun yıllardır Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile müttefik olduğunu dile getiren Avrupa ülkeleri son zamanlarda Türkiye'ye karşı anlamsız bir tavır içerisine girişmiştir. Bakanlarımıza karşı bu tutum devletimize ve bakanlarımıza karşı devlet ciddiyetine yakışmayan insan hak ve hukuk kavramı içerisinde tarifi olmayan bir davranıştır. Ayrıca bu süreçte Hollanda'da yaşayan vatandaşlarımızı da darp etmişlerdir. Bakanımıza yapılan hareketler diplomatik kurallara ve uluslararası anlaşmalara aykırıdır. Demokrasi ile övünen Avrupa'nın demokrasi anlayışı bu mudur? Bu olay Hollanda tarihine kara bir leke olarak geçecektir."

Mehmet Saat, Çubuk Kent Konseyi olarak öncelikle Almanya, Hollanda olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine bu anlayıştan bir an önce vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.